AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Video: Novi Jeep Compass

Video: Novi Jeep Compass

Nedavno je predstavljen Jeep Compass za modelsku godinu 2011, koji se može pohvaliti potpuno novim prednjim delom. Kompaktni SUV napustio je koncept dizajna sa okruglim svetlosnim grupama, i sada neodoljivo podseća na novu generaciju modela Grand Cherokee...

Na prednjem delu vidimo novi branik, masku hladnjaka, svetlosne grupe, poklopac motora i blatobrane i možemo slobodno reći da Compass izgleda mnogo ozbiljnije nego do sada. Na zadnjem delu nalazimo novi branik i nove LED svetlosne grupe, sa novom grafikom. U nove detalje spadaju i diskretan spojler na vratima prtljažnika i hromirani zavrđetak izduvnog sistema. Naravno, tu su i felne novog dizajna, prečnika 17 inča, a za Compass Limited, razvijene su felne prečnika 18 inča. Izmene u enterijeru predstavljaju mekša plastika, novi multifunkcionalni volan, nova sedišta sa naslonima na zadnjim sedištima, nove ručke vrata, nove retrovizore.

Oslanjanje automobila dobilo je nove opruge i amortizere i zadnji stabilizator većeg prečnika. Standard je pogon na prednje točkove, a u ponudi će biti i verzije sa pogonom na sve točkove, sa oznakom Freedom Drive I i Freedom Drive II Off-Road Package. Prva verzija namenjena je za vožnju po lakom terenu, a druga verzija će omogućiti i vožnju po srednje teškim terenima. Za severnoameričko tržište, novi Compass biće dostupan sa jednim od dva agregata. Prvi je 2-litarski benzinski motor snage 158 KS i obrtnog momenta 191 Nm uparen sa petostepenim manuelnim ili bestepenim CVT2 menjačem. Drugi motor je isto 4-cilindrični 2,4 litra, snage 172 KS i obrtnog momenta 224 Nm.

Modernizovani Jeep Compass biće dostupan u tri nivoa opreme: Compass, Latitude i Limited, a prodaja kreće u decembru tekuće godine.

VIDEO:



Automagazin.rs

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje