AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novu Mercedes-Benz C-Klasu testira Michael Schumacher + VIDEO

Novu Mercedes-Benz C-Klasu testira Michael Schumacher + VIDEO

Sedmostruki F1 šampion, Michael Schumacher, isprobao je novu generaciju modela Mercedes-Benz C-Klasa (W205). Nemac je u tehničkom centru Mercedesa u Sindelfingenu isprobao najnovije bezbednosne sisteme u novom sedanu srednje klase...

Pogledajte vest: Nova Mercedes-Benz C-Klasa (W205) prvi put bez maske + FOTO.

 

Michael Schumacher se više ne takmiči u Formuli 1, ali od aprila meseca obavlja važnu funkciju ambasadora marke Mercecres-Benz. Osim što obavlja posao reprezentacije ove nemačke marke, Nemac svojim ogromnim vozačkim iskustvom i znanjem, pomaže u razvoju modela sa trokrakom zvezdom na masci. Najnoviji primer je njegovo učešće u vožnji nove generacije modela Mercedes-Benz C-Klasa.

Pogledajte vest: Mercedes-Benz C-Klasa (W205) - Prve fotografije enterijera.

 

Schumacher je isprobao najnovije sisteme asistencije u vožnji, u čijem razvoju učestvuje već duže vreme. Bivši takmičar tvrdi, da nijedan vozač ne može tokom vožnje biti 100% koncentrisan, a dovoljan je samo trenutak nepažnje i možete sebe dovesti u opasnu situaciju. Upravo tada treba da reaguju sistemi asistencije u vožnji, koji reaguju daleko brže od samog vozača.

Novu Mercedes-Benz C-Klasu testira Michael Schumacher + VIDEO

Pogledajte vest: Novi Mercedes-Benz C (W205) - (ne)zvanične fotografije.

 

I nova Mercedes-Benz C-Klasa biće dostupnasa nekoliko takvih bezbednosnih sistema, koji koriste kameru i radarske senzore. Sistem Collistion Prevention Assist Plus upozorava vozača akustički i vizuelno na opasnu situaciju, a u slučaju da je to potrebno, automatski zakočiti automobil. Adaptivni tempomat Distronic Plus održava bezbedno rastojanje iza vozila, funkcija Steering Assist a Stop&Go Pilot olakšava kretanje u koloni, tako što održava konstantnu udaljenost iza vozila, aktivirajući kočnice kada je to potrebno. Veliki broj sistema prikazan je u novoj generaciji modela Mercedes-Benz S-Klasa.

Novu Mercedes-Benz C-Klasu testira Michael Schumacher + VIDEO

Pre-Safe Brake je odličan sistem za gradske uslove, jer je sposoban potpuno da spreči udarac u pešaka ili objekat koji stoji pri brzinama do 50 km/h. Ovaj sistem, Michael Schumacher je testirao pomoću lutke, koja prema mišljenju mnogih, neodoljivo podseća na bivšeg predsednika Češke Republike :-)

 

Pogledajte vest: Novi Mercedes-Benz S 350 BlueTec - Prvi naši utisci.


Nova Mercedes-Benz C-Klasa zvanično će biti predstavljena u ponedeljak, 16. decembra, a šira javnost premijerno će moći da ga vidi na autosalonu u Detroitu. U početku će u ponudi biti tri motora - benzinske motore će zastupati 4-cilindarski turbo motori u C 180 (115 kW) i C 200 (135 kW), a "čast" dizela braniće C 220 BlueTEC Diesel (125 kW).

VIDEO:



Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje