AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

Barum Rally je šesta runda Intercontinental Rally Challengea (treća asfaltna) i osmi reli Šampionata Evrope. Za razliku od Ypresa u Belgiji i Madeire, asfaltna podloga je dosta lošija, može se reći ekstremno lošija, i pored veoma vijugavih staza maksimalna brzina koja se postiže je velika. E, baš na takvom, različitom reliju, privodi se kraju borba u oba šampionata.

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

Kao bitan faktor u Češkoj mora se uzeti i veoma promenjivo vreme. Vremenski uslovi se veoma brzo menjaju, što može veoma otežati pravilan izbor pneumatika. Takođe i sami vozači moraju voditi računa o svojim gumama, jer zbog loše podloge veoma su česti gumi-defekti, koji, poznato Vam je, mogu oduzeti isuviše dragocenog vremena.

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

Samo takmičenje je koncentrisano u gradu Zlin, blizu austrijske granice. U Zlinu će se održati ceremonijalni start i superspecijal u petak veče (24-i avgust), dok su subota i nedelja rezervisani za pravu asfaltnu akciju. Poznajući češke navijače i njihovu strast prema reli sportu, dobra atmosfera je zagarantovana.

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

Do cilja relija Barum takmičari moraju preći ukupno 748.77km, od čega 262.34 otpada na brzinske ispite. U subotu vozače očekuje devet (163.20km) a u nedelju šest (99.14km) brzinaca od kojih je najduži nedeljni Trojak sa 27.13km. Cilj relija je u nedelju, nešto pre 16 časova. Ovoga puta prenosimo Vam fotografije sa proslogodišnjeg izdanja ovog veoma napornog relija. Petar Janković - Automagazin

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje