AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Video: Ovako zvuči novi F1 motor Mercedes AMG V6 Turbo

Video: Ovako zvuči novi F1 motor Mercedes AMG V6 Turbo

Era atmosferskih motora u Formuli 1 se završava. Mercedes-Benz je odlučio da sa nama podeli zvuk koji proizvodi novi pogonski agregat AMG V6 Turbo, koji će pokretati Mercedesove F1 bolide već od sezone 2014...

Zvuk motora, koji možete čudi na video snimku, simuliran je u razvojnom centru Mercedes AMG u britanskom Brixworthu. Kako bi atmosfera bila potpuna, Mercedes AMG je simulaciju razvio na stazi Monza. 

Podsetimo, turbo motori se u Formulu 1 vraćaju posle 24 godine. Organizator ovog takmičenja se odlučio na ovako radikalan korak zbog težnja ka smanjenju troškova. Ove godine, F1 bolide pokjreću atmosferski V8 motori zapremine 2,4 litra, a već od sledeće godine, pokretaće ih V6 motori zapremine 1,6 litra, ali opremljeni turbopunjačem. Novi motori neće moći da troše više od 100 litara benzina na sat vožnje, što je smanjenje u odnosu na potrošnju aktuelnih motora od čak 40 %.

Novi Mercedes AMG V6 motor, zajedno sa elektromotorom od 120 kW, razvija ukupnu maksimalnu snagu od 440 kW, a broj obrtaja motora ograničen je na 15.000.

VIDEO:



Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje