AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Apple planira proizvodnju elektromobila

Apple planira proizvodnju elektromobila

Svetski tehnološki gigant, kompanija Apple, u budućnosti se neće fokusirati samo na razvoj potrošačke elektronike. Apple razvija vlastiti elektromobil, koji će svetskoj javnosti biti predstavljen relativno brzo...

Ako pogledate svetsko tržište potrošačke elektronike, pre svega mobilnih telefona, kompjutera i tableta, najveći broj fanova sigurno ima Apple. Njihovi proizvodi izazivaju masovnu histeriju među tinejdžerima, studentima, menadžerima... širom sveta. Sada Apple ima nešto sasvim novo za nas. 

Apple je od početka vođen ambicijama Steva Jobsa, i zato ne čudi činjenica, da i posle njegove smrti kompanija istražuje nove tehničke segmente. Učešće ove kompanije u automobilskoj industriji mogla se i očekivati, ali s obzirom na dužinu trajanja razvoja automobila praktično od nule, pomalo iznenađuju najave. Prema njima, ova kompanija je u kratkom roku zaposlila 200 stručnjaka, uključenih u razvoj automobila. Primljeni su pre svega eksperti za robotiku i tehnologiju povezanu sa razvojem i proizvodnjom baterija.


Kome bi Apple ulaskom na automobilsko tržište najviše "zasmetao"? Tesla i General Motors su firme koje razvijaju automobile, koji sa jednim punjenjem baterija prelaze i do 320 kilometara. Ceo projekat ne ide bez problema. Otežavajuća okolnost je firma A123 Systems, koja se bavi razvojem litijum-jonskih akumulatora. Apple je od ove firme "pozajmio" nekoliko ključnih stručnjaka, koji tamo rade na veoma sličnim projektima.


Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje