AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Stiže Renault Kadjar! Da li ste spremni?

Stiže Renault Kadjar! Da li ste spremni?

Bilo je samo pitanje dana, kada će Renault izvući keca iz rukava. Nije tajna da francuski proizvođač razvija potpuno novi model - crossover u C-segmentu, danas smo saznali da stiže za nekoliko dana, i da ima aspiracije na titulu najčudnijeg imena. Stiže KADJAR!

Pogledajte: Nissan Qashqai (2014) - Prvi naši utisci + FOTO.

 

Ime modela Twingo preko specijalnog algoritma slova sastavio je računar. Ime KADJAR rezultat je igre reči KAD i JAR. Reč "KAD" inspirisan je rečima kvad (quad), koja reprezentuje vozila za sve vrste podloga sa 4x4 pogonom i "JAR" koja podseća na francusku reč "jaillir" koja reprezentuje agilnost. Spelovanje imena KADJAR pruža egzotičan osečaj, koji sugeriše na avanturu i otrkivanje horizonata. Počeno slovo "K" ukazuje na robusnost novog modela.

Renault KADJAR razvijen je na novoj platformi pod oznakom CMF (Common Module Family), koju je razvio Nissan u saradnji sa kompanijom Renault, a na kojoj već stoji njegov glavni rival Nissan Qashqai.

 

Pogledajte: Vladan Petrović o modelu Renault Captur 1.2 TCe 120 EDC.

Renault najavljuje, da će prva faza kampanje za KADJAR biti atak na socijalne mreže. Fotografije i video materijali biće publikovani svakodnevno, sve dok automobil ne bude potpuno otkriven, 2. februara u Parizu.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje