AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Central Europe Rally – Volkswagen u Budimpešti

Central Europe Rally – Volkswagen u Budimpešti

Dan pre početka Central Europe Rally-a u Budimpešti kompletan VW cross-country tim je imao više nego popunjeno pred-takmičarsko vreme. Mađari kao dobri domaćini zvezde na čelu sa Carlosom Sainzom su ugostili u svom parlamentu gde su ih primili najviši državni zvaničnici.

VW tim se zatim uputio na press konferenciju, na tehnički pregled i na kraju na “meet the team” prijem koji je priredio glavni sponzor tima Red Bull. ”Oseća se da smo došli na novu teritoriju. Entuzijazam je ogroman.” - izjavio je Carlos Sainz oduševljen prijemom. Sainz sa nestrpljenjem očekuje početak prave akcije koja startuje u toku današnjeg dana na prvom, 63 km dugom brzinskom ispitu na relaciji Budapest (H) – Baia Mare (RO).

Central Europe Rally – Volkswagen u Budimpešti

Petar Janković - Automagazin

Cental Europe Rally – Završen tehnički pregled vozila

Cental Europe Rally – Završen tehnički pregled vozila

Iako se u Budimpešti ne oseća ona legendarna atmosfera Dakar relija sigurno je da se ponovno okupljanje “dugoprugaša” sa nestrpljenjem očekivalo. Na Trgu Heroja u Budimpešti timovi su danas obavili administrativne kao i poslove tehničke verifikacije vozila u sve tri kategorije.
ERC, 1000 Miglia – Fantastičan dan Paola Andreuccija!

ERC, 1000 Miglia – Fantastičan dan Paola Andreuccija!

Nakon završenih devet brzinskih ispita na liderskoj poziciji relija 1000 Miglia je Paolo Andreucci sa Mitsubishi Lancerom Evo IX koji je pravim izborom pneumatika i boljom startnom pozicijom u prvom prolazu jučerašnjim brzinskim ispitima uspeo da napravi prednost koju glavni konkurenti u S2000 mašinama u nastavku nisu uspeli da nadoknade.
Rally – Demolition Man

Rally – Demolition Man

Leszek Kuzaj nastavlja svoju “misiju” uništavanja bolida. Ovoga puta žrtva je bila Škoda Fabia WRC u vlasništvu First Motorsporta sa kojom je Poljak trebao da nastupi na ADAC Hessen Rallye Vogelsberg.
WRC – Duval: WRC preskup!

WRC – Duval: WRC preskup!

Naravno da Belgijanac nije otkrio “toplu vodu” a izjava iz naslova ove vesti je samo jedan deo teksta kojim je ogorčeni Duval saoštio javnosti da ga neće gledati ni na jednom WRC reliju sve do polovine avgusta i takmičenja u Nemačkoj.
1. ZABOČKI ORC RALLY 2008.

1. ZABOČKI ORC RALLY 2008.

Druga trka sezone očekuje nas u Zaboku, 02-03. maja. Zabok je grad sa dugom oktanskom tradicijom i savršen je domaćin jedne ovakve rally trke. Očekuje se kako će broj gledaoca iz Čazme biti nadmašen. Brzinski ispiti u Zaboku i Oroslavju okupiće navijače iz celog Zagorja, goste iz Zagreba, a dolazak najavljuju i navijači iz Istre, Slavonije ...
WRC – Testovi Forda pred Jordan Rally

WRC – Testovi Forda pred Jordan Rally

Četiri dana Ford World Rally team neumorno je trenirao na makadamskim stazama Cataluniye sve u nameri da se što bolje pripremi za okršaj sa Citroenom na novom terenu za sve. Prva dva dana su bila rezervisana za Hirvonena druga dva za Latvalu.
Rally – Larry Cols uskoro izlazi iz bolnice

Rally – Larry Cols uskoro izlazi iz bolnice

Aktuelni Šampion Belgije u reliju, Larry Cols, i dalje je u bolnici nakon tragične nesreće kada je na test vožnji poginuo njegov mehaničar Hans Goudezeune. U svom prvom intervju-u Cols naglašava da ne zna uzrok nezgode sa tragičnim posledicama.
Miloš Komljenović nastavio testove na Tari

Miloš Komljenović nastavio testove na Tari

Proteklog vikenda Interspeed Racing Team nastavio je pripreme za predstojeću rundu Svetskog Reli Šampionata u Jordanu. Ovoga puta za volanom je bio jedini Srbin u Svetskom Reli Šampionatu, Miloš Komljenović, koji je sa svojim suvozačem, Aleksandrom Jeremićem, prešao preko 210 test kilometara na stazi dugoj oko 4 kilometra. Ekskluzivno za Automagazin portal, Miloš Komljenović iznosi svoje utiske o testiranju na Tari....
Potvrđeno, Gronholm se opet takmiči!

Potvrđeno, Gronholm se opet takmiči!

Automagazin je još pre nekoliko meseci najavio povratak tek penzionisanog Marcusa Gronholma u auto-moto sport a juče je ta vest i zvanično potvrđena. Finac će ponovo biti za volanom Forda, ovoga puta Fieste i u potpuno novoj disciplini za Finca, rallycross-u.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46