AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC, Jordan Rally – Loeb juri novi rekord

WRC, Jordan Rally – Loeb juri novi rekord

Nakon pobede u Argentini prošlog meseca Sebastien Loeb sa neskrivenim optimizmom očekuje reli u Jordanu. U koliko bi pobedio po četvrti put ove sezone pored povećanja prednosti u generalnom plasmanu Francuz bi se “dokopao” i četrdesete, jubilarne WRC pobede.

WRC, Jordan Rally – Loeb juri novi rekord

”Naš cilj je da pobedimo i napravimo još veću razliku u generalnom plsmanu. Nisam opsednut tom brojkom 40 ali bi bilo lepo da je što pre dostignemo i prestignemo.” - izjavio je Loeb - ”Jordan je nepoznata teritorija tako da ću biti oprezan. Ne bi trebalo da bude suviše opasan po automobile ali naš najveći problem biće prva startna pozicija.”. Loeb će ovoga puta morati da se “osloni” i na timskog kolegu Danija Sordoa koji je uz Pettera Solberga jedini vozač koji je prošle godine “odradio” recce u Jordanu pa se može reći da “ima iskustva” na ovoj stazi. Petar Janković - Automagazin

WRC, Jordan Rally – Program

WRC, Jordan Rally – Program

Jordan reli započinje danas ceremonijalnim startom u Emaar South Parku da bi posade u petak krenule na prvi od 22 brzinska ispita koji se voze u blizini čuvenih biblijskih lokacija. Automagazin Vam predstavlja itinerer relija koji je prvi put u kalendaru WRC-a.
Rally – McRae senior u bolnici

Rally – McRae senior u bolnici

Iako u godinama Jimmy McRae, višestruki prvak Velike Britanije i otac tragično preminulog Colina McRae-a, nastavlja da se takmiči. Na žalost u drugom reliju Šampionata Velike Britanije za istorijska vozila McRae Senior je teško povređen i van životne opasnosti prebačen u bolnicu.
Central Europe Rally, 3. dan – Sainz u problemu

Central Europe Rally, 3. dan – Sainz u problemu

Treću etapu Central Europe Rally-a obeležila je kiša koja je od i onako blatnjave staze napravila “pakao”, posebno za vozače kamiona. Treća uzastopna pobeda VW Touarega 2, ovoga puta de Villiersa ali i dalje su Mitsubishi i Peterhansel na čelu, činjenica je koja ne ide u prilog nemačkom timu.
WRC, Jordan Rally – Korak u nepoznato

WRC, Jordan Rally – Korak u nepoznato

Ono u čemu se svi timovi slažu, uz neizostavnu konstataciju da će dati sve od sebe, je činjenica da je reli u Jordanu za sve korak u nepoznato. Peti reli ovogodišnjeg Šampionata Sveta tako neće imati izrazitog favorita kome je pesak oko Mrtvog mora omiljena podloga.
IRC – Stobart u IRC-u?

IRC – Stobart u IRC-u?

Prema glasinama koje dolaze iz Velike Britanije, Eddi Stobart pored aktivnog učešća u WRC-u planira i nastupe u Intercontinental Rally Challengeu podržanom od strane Eurosporta. Mark Higgins bi tako proširio svoj program sa MG ZR S2000 i van granica Kraljevine.
Central Europe Rally, 2. dan – Mitsubishi uzvraća!

Central Europe Rally, 2. dan – Mitsubishi uzvraća!

Iako je Nemac Dieter Depping u VW Toaregu 2 pobedio na današnja dva kruga od rumuskog grada Baia Mare pa do Karpata, stanje u generalnom plasmanu se dobro “istumbalo”. Veoma blatnjava staza predstavljala je veliki problem za većinu vozača, toliko da su organizatori drugi krug morali da skrate za više od pola.
Rally – Prve fotografije Proton S2000

Rally – Prve fotografije Proton S2000

U saradnji sa australijskim portalom www.serviceparknews.com u prilici smo da Vam eksluzivno prikazemo prve fotografije 80% kompletiranog modela Proton S2000 koji u svojim radionicama priprema britanski MEM World Rally Team.
Central Europe Rally, 1. dan – Prema očekivanju, Sainz!

Central Europe Rally, 1. dan – Prema očekivanju, Sainz!

Idealno prolećno vreme ispratilo je učesnike Central Europe Rally-a iz Budimpešte do Dabasa gde je startovao prvi brzinski ispit prema Rumuniji dužine 63 kilometra. Prema očekivanju u konkurenciji vozača najbrži je bio aktuelni cross-country Šampion i prvi vozač VW-a, Carlos Sainz.
ERC, Rally 1000 Miglia - Andreucci i Rossetti pobednici

ERC, Rally 1000 Miglia - Andreucci i Rossetti pobednici

Vozača RalliArt Italia, Paola Andreuccija, ništa nije moglo da spreči da se popne na najvišu stepenicu pobedničkog postolja relija 1000 Milja. U svom Mitsubishi Lanceru devete evolucije daleko iza sebe je ostavio sve vozače u S2000 mašinama dokazavši da “stari” automobili grupe N još uvek nisu za bacanje. Uspeh je još veći ako se uzme u obzir asfaltna podloga na kojoj se vozi reli 1000 milja.
Renault Symbioz
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46