AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC – Povratak Volkswagena?

IRC – Povratak Volkswagena?

Belgijski Rene Georges Rally Sport uz podršku Volswagen Belgian Cluba namerava da sa dva Poloa S2000 nastupom u Intercontinental Rally Challengeu uveri internacionalnu klijentelu u napredak u razvoju svog bolida. Prema najavama iz Belgije IRC kampanja kreće od domaćeg Ypres Rally-a.

Nakon tragične nesreće i pogibije inženjera Hansa Goudezeunea tim je posustao ali pobeda Andreasa Waldherra na austrijskom Bosch Rally-u ponovo je sve digla na noge. Volkswagen je u IRC-u upisan kao tim koji može osvajati bodove a Rene Georges namerava da nakon Ypres-a nastupi u Češkoj, Švajcarskoj, Italiji a možda i na ostrvu Madeira u okviru Šampionata Evrope. U bolidima Polo S2000 najverovatnije će se naći belgijanci Bernd Casier i Raphaël Auquier. Petar Janković - Automagazin

JWRC, Rally d’ Italia – Prva pobeda Kosciuszkog

JWRC, Rally d’ Italia – Prva pobeda Kosciuszkog

Vozač Suzukija Michal Kosciuszko zauvek će pamtiti ovogodišnje izdanje relija Sardinija. Nakon teške borbe sa Čehom Martinom Prokopom, Poljak je došao do svoje prve pobede u Šampionatu Sveta. U momentima duo je razdvajalo samo pola sekunde ali je Prokop na kraju odustao zbog tehničkih problema.
WRC, Rally’d Italia – Neuspešan lov Forda, Loeb pobednik!

WRC, Rally’d Italia – Neuspešan lov Forda, Loeb pobednik!

I pored strašnog pritiska koji su na Francuza izvršili Fordovi vozači, Sebastien Loeb je ostao neuhvatljiv i došao do svoje jubilarne 40-te pobede. Mikko Hirvonen nije mogao bliže od deset sekundi što mu je dovoljno da sa drugim mestom na Siciliji ostane lider generalnog plasmana Šampionata Sveta u reliju.
JWRC, Rally d’Italia – Komljenović izleteo i odustao

JWRC, Rally d’Italia – Komljenović izleteo i odustao

Prema najnovijim informacijama koje smo dobili iz Italije jedina srpska posada u Šampionatu Sveta je danas završila takmičenje na reliju Sicilija. Nakon skoka pri velikoj brzini na SS8 Miloš je izleteo sa staze i za posadu Interspeed Racing Teama takmičenje se prekinulo pre vremena iako se još uvek nalaze u plasmanu.
WRC, Rally d’Italia – Ford strikes back!

WRC, Rally d’Italia – Ford strikes back!

Ako se jučerašnji dan može okarakterisati kao Citroenov, po istoj logici za današnji imamo samo jedan nadimak, Ford Show. Drugi dan relija Sardinija sastojao se iz šest brzinskih ispita i na svih šest poredak prva dva je bio isti, Latvala – Hirvonen, fabrički vozači Ford BP Abu Dhabi WRT-a.
ERC, INA Delta Rally – Ipak INA

ERC, INA Delta Rally – Ipak INA

Do jučerašnjeg dana naziv relija u Hrvatskoj koji se boduje za Šampionat Evrope bio je samo Delta Rally. Dugogodišnji sponzor, naftna kompanija INA, dugo se premišljala i na kraju odlučila pozitivno. Delta je ponovo INA Delta Rally.
WRC, Rally d’Italia – Francuska mećava na Sardiniji!

WRC, Rally d’Italia – Francuska mećava na Sardiniji!

Prvi dan relija Italija je završen a Sebastien Loeb je još jednom pokazao ko je glavni “dasa” WRC-a. Protutnjavši stazama Sardinije, posebno u prvom krugu od tri brzinska ispita, napravio je prednost od 35 sekundi nad odličnim drugim Danijem Sordom, i što je mnogo bitnije od skoro minuta nad najbržim neCitroenom, što je za sada Petter Solberg.
WRC – Abarth priprema ulazak u WRC?

WRC – Abarth priprema ulazak u WRC?

Motorsport News je ponovo izbacio bombastičnu vest! Abarth ulazi u Šampionat Sveta već 2009-te godine kada bi trebalo da stupe na snagu nova pravila FIA. To bi značilo da će se Italijani kao fabrički tim povući iz Intercontinental Rally Challengea.
WRC, Rally ‘d Itaia – Galli najbrži na shakedownu-u

WRC, Rally ‘d Itaia – Galli najbrži na shakedownu-u

Apetiti Italijana su porasli! Galli je pre početka relija koji se vozi na “njegovoj teritoriji” najavljivao ulazak u Top 5 ali nakon najbržeg vremena na danas održanom shakedown-u navijački nastrojeni Italijani očekuju “bar” jednu od prve tri pozicije.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46