AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Slovenija – Humar na domaćem terenu

Rally Slovenija – Humar na domaćem terenu

Poslednji reli sezone Alexa Humara i Eda Čuka, vozače Target Motorsporta, dovodi na domaći teren. Ipak mladi as tu činjenicu ne vidi kao prevelik plus ali nastup pred domaćom publikom na reliju Postojnska jama sigurno može doprineti pohodu ka trećem mestu generalnog plasmana šampionata Slovenije u reliju.

“Teško je govoriti o prednosti domaćeg teena jer se tim stazama retko krećem. Ipak motivacija pred nastup je velika prvenstveno zbog domaćih navijača. Trasa relija je raznolika i kreće se od veoma brzih deonica na brzincima Studeno i Idrijski log, pa do krivudavog Jeličnog vrha. Organizator je na neka mesta stavio bankine tako da na stazi neće biti previše peska. Reli je dug pa je potrebno imati i dosta sreće.“ - završava Humar koji trenutno zaostaje četiri boda iza trećeplasiranog Janija Trčeka sa Mitsubishi Lancerom Evo IX. Target Motorsport PR

WRC, Tour de Corse – Polovičan uspeh Citroena

WRC, Tour de Corse – Polovičan uspeh Citroena

Činjenica da Sebastien Loeb vodi na svom domaćem, reliju Korzika, i da je pobedio na svih šest voženih brzinskih ispita ide u korist Citroen WRT-u, ali na žalost tima, Dani Sordo je prvi dan takmičenja završio već na BI 3 kada je nakon prebrzog ulaska u krivinu ostao bez točka.
Rally - Prodrive Academy

Rally - Prodrive Academy

Kako jedna firma i zemlja uošte brine o motosportu i ogromnom prihodu koja ova grana donosi možemo najbolje videti na primeru Prodrivea i Velike Britanije. Više od deset godina Prodrive školuje i zapošljava mlade ljude iz Velike Britanije a u generaciji 2008 pored deset momaka po prvi put se našla i jedna dama.
Rally – Bez iskusnih na Pirelli Star Driver-u

Rally – Bez iskusnih na Pirelli Star Driver-u

Konačno jedna odluka koju je donela FIA a pozdravila je šira reli javnost. FIA je pismom obavestila Patricka Sandela, Andreasa Aignera, Martina Prokopa i Michala Kosciuzkog i njihove nacionalne saveze da ne mogu nastupiti na Pirelli Star Driver shot-outu u Austriji krajem oktobra meseca.
WRC, Japan Rally – Lista prijava

WRC, Japan Rally – Lista prijava

Pioneer Carrozzeria Rally Japan je četrnaesti reli u WRC kalendaru za 2008-mu godinu i boduje se i za Production Šampionat Sveta. Na tek objavljenoj listi prijava nalazi se čak 118 posada od čega je na žalost samo 13 WRC bolida i čak 59 Mitsubishi i Subaru automobila klase N4.
Rally – Debi Auriola juniora

Rally – Debi Auriola juniora

Devetnaestogodišnji Robin Auriol, sin čuvenog Didiera Auriola Šampiona Sveta iz sezone 1994, debitovaće na reli takmičenjima na predstojećem Rallye Terre des Cardabelles, šestoj rundi Šampionata Francuske na makadamskim stazama. Robin je najmlađi na listi od preko 100 učesnika.
WRC. Tour de Corse – Shakedown

WRC. Tour de Corse – Shakedown

Četiri prva mesta na danas održanom shakedownu relija Francuska pripalo je vozačima najvećih fabričkih timova. Francois Duval je najbržim vremenom potvrdio svoju visoku formu i ocenio da mu podloga u Francuskoj mnogo bolje „leži“ pripretivši glasno pravo vreme za pobedu.
Rally – Carlos Sainz na čelu VW WRC tima?

Rally – Carlos Sainz na čelu VW WRC tima?

Prema pisanju španskih medija Carlos Sainz će najverovatnije postati prvi čovek Volkswagen reli projekta koji je sve izvesniji. Prema istom izvoru za volanom VW Scirocca WRC 2011-te godine našao bi se Sainzov štićenik, Daniel Sordo.
WRC, Tour de Corse 2008 – Novi krug oko Korzike

WRC, Tour de Corse 2008 – Novi krug oko Korzike

Piloti i timovi Šampionata Sveta u reliju nisu imali mogo vremena za pauzu. Reli Katalunja u Španiji je završen prošlog a već ovog vikenda nas očekuju nova uzbuđenja na Tour de Corse Rally-u u Francuskoj. Poznat još i kao reli 10.000 krivina Korzika je poslednji asfaltni reli sezone.
WRC – FIA raspisala tender za promotera

WRC – FIA raspisala tender za promotera

Pretnje su urodile plodom. Nedugo (čitaj samo dan kasnije) nakon ozbiljnih pretnji, pre svih rukovodstva Forda, FIA je na vanrednom sastanku Motor Sport Councila održanom juče odlučila da raspiše tender za komercijalna prava WRC-a od 2010-te godine.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46