AutoMAGAZIN - Sport

ma nemoj
Rally Italia Sardegna 2019
Aladin logo
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.S. Ogier142
2.O. Tanak140
3.T. Neuville132
4.E. Evans65
5.K. Meeke56
6.T. Suninen44
7.S. Loeb39
8.J.M. Latvala38

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Dakar 2019 - Buđenje i kafa kod vesele Peruanke (VIDEO)

Rally Dakar 2019 - Buđenje i kafa kod vesele Peruanke (VIDEO)

Start pete etape relija Dakar 2019 je bio odložen. Organizator je bio prisiljen doneti takvu odluku, jer u situaciji kad je smanjena vidljivost, helikopteri ne mogu uzletiti...

...a bez njih u vazduhu, sigurnosni aspekt po takmičare bi bio opasno ugrožen. Za Peru je magla svakodnevnica naročito u priobalnim delovima. Kiša retko pada pa potrebu za vlagom zadovoljavaju te stalne magle. Moquequa grad, gde startuje etapa, nalazi se na 1410 metara nadmorske visine ispod daleko viših planina. Među tako visokim planinama u slučaju smanjene vidljivosti i helikopteri bi bili ugroženi pa je ova odluka organizatora logičan potez.


Današnja 5. etapa Dakra ujedno i najduži 517 km brzinski ispit biti će veliki izazov za sve takmičare. Posebno zbog izostanka "nege" njihovih vozila jer su prateće ekipe bile zabranjene. Umorna je tehnika a i svi takmičari jer su nekoliko sati sna izgubili zbog priprema bolida za današnji start. U posebno lošoj situaciji su oni koji su kasno stigli u bivak, verovatno neki od njih neće oka sklopit i ovo će za njih stvarno biti maraton nesanice.


Kako izgleda šator u kojem spavaju takmičari i kako izgledaju netom kad se probude najbolje će vam dočarati ovaj kratki video sa ritualom buđenja Daniela Šaškina.


Video: Daniel Šaškin - buđenje:Peruanska klima je potpuno drugačija od one kakvu mi poznamo, uz more je konstantna vlaga i kad se počne spuštati mrak, temperatura vazduha brzo pada. Vlaga vam se počne uvlačiti u kosti i u jako kratkom vremenu od znojenja i vručina prelazite u smrzavanje. Prilično neugodno, naročito za motocikliste i posade UTV vozila koji su na promaji sve vreme. Takmičari se pokušavaju na sve načine nekako ugrejati, pa su ovakve kavana tezge pored puta, melem za promrzlu dušu.


Video: Daniel Šaškin - Nescafe kod vesele Peruanke:Dakar je toliko specifičan i kompleksan kao avantura, utrka ili doživlja da bi svaki takmičar već nakon par dana mogao napisati malu knjigu o tome što mu se sve izdogađalo. Na ovom videu koji je kompilacija amaterskih snimaka gledatelja i on board snimaka samih takmičara shvatit će te koliko je zahtevna vožnja kroz pesak i dine. Morate stistkati gas i paziti da ne izgubite brzinu i momentum kretanja dok s druge strane samo par kilometara prebrzi dolazak na vrh dine dovodi vas u nevolju i ozbiljne probleme. Uživajte u videu.


VIDEO:Dražen Ćurić

Rally Italia Sardegna 2019 - Dani Sordo pobednik!

Rally Italia Sardegna 2019 - Dani Sordo pobednik!

Daniel Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) pobednik je ovogodišnjeg izdanja Rally Italia Sardegna. U tome su mu pomogli problemi sa servo sistemom na automobilu Ott Tanaka (Toyota Yaris WRC), koji je vodeću poziciju izgubio na poslednjem brzinskom ispitu...

Rally Portugal 2019: Treća pobeda Tanaka ove sezone

Rally Portugal 2019: Treća pobeda Tanaka ove sezone

Ott Tanak u Toyoti Yaris WRC pobednik je ovogodišnjeg izdanja  Vodafone Rally de Portugal. Estonac je pokazao veliku brzinu, ali u završnici i taktičku zrelost i staloženost, koji su ga doveli do 9. pobede na svom 99. nastupu u FIA Svetskom reli šampionatu...

123456. . .379
BMW M8 Competition Convertible (2020)
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0