AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC – Ypres očekuje 30 S2000 automobila

IRC – Ypres očekuje 30 S2000 automobila

Organizatori Geko Ypres relija, šestog takmičenja Intercontinental Rally Challengea 2010 koji se u Belgiji održava 24-26. juna, očekuju da će do zatvaranja liste prijava uspeti da privuku bar 30 S2000 automobila. Dve nedelje pre kraja roka na listi se nalazi 76 posada od čega 27 sa S2000 bolidima.

”Za takmičenje vlada ogromno interesovanje ali je lista pre svega kvalitetna. Nadajmo se da ćemo oboriti rekord od 30 S2000 automobila na startu.” - izjavio je menadžer relija Alain Penasse. Ford WRT je demantovao činjenicu da će se na startu pojaviti i Mikko Hirvonen sa S2000 ali to ne umanjuje kvalitet ovog asfaltnog takmičenja koje se održava po 46. put i pored IRC-a se boduje i za Šampionat Evrope u reliju. Petar Janković – Automagazin portal

WRC – Testovi Ford WRT-a pred Portugal VIDEO

WRC – Testovi Ford WRT-a pred Portugal VIDEO

Jari-Matti Latvala, Kend Block i Al Qassimi uz stručnu pomoć Marka Martina ovih dana aktivno se pripremaju za Rally de Portugal koji može označiti prekretnicu u sezoni za Ford WRT koji iza Citroena u šampionatu konstruktora zaostaje samo 5 bodova.
I Sebastien Loeb na Race of Champions

I Sebastien Loeb na Race of Champions

Šestortruki prvak sveta u reliju, Sebastien Loeb koji do novembra možda zabeleži i titulu broj sedam, pridružiće se Alainu Prostu u timu Francuske koji će se boriti u Nations Cup-u na predstojećem Race of Champions kome je ove godine domaćin Nemačka.
WRC, Rally de Portugal – Video istorija, 1997

WRC, Rally de Portugal – Video istorija, 1997

Pre trinaest godina Rally de Portugal je bio poprište borbe imena kao što su Makkinen, McRae, Burns, Sainz, Gronholm i mnogih drugih koji su pisali istoriju WRC-a. Pogledajte kako je bilo voziti kroz špalir od 80.000 „ludih“ portugalskih navijača iz ugla legende Colina McRae-a ali se i podsetite strašnog izletanja Latvale iz 2009-te.
WRC, Rally de Portugal – Video podsetnik na izdanje 2009

WRC, Rally de Portugal – Video podsetnik na izdanje 2009

Ušli smo u poslednjih sedam dana pred šesti reli sezone 2010 Šampionata Sveta. Rally de Portugal se vozi predstojećeg vikenda i biće najmasovnije takmičenje u dosadašnjem delu sezone sa preko 70 prijavljenih posada. Za početak podsetićemo se izdanja iz sezone 2009 kada je do trijumfa stigao Sebastien Loeb iz Citroen WRT-a.
Rally – JWRC šansa za mlade Italijane

Rally – JWRC šansa za mlade Italijane

U svetu (posebno naglašavamo „u svetu“) automobilističke federacije vode računa o svojim mladim talentima. Imali smo dosta primera poslednjih godina o naporima da se mladima olakša put do vrha automobilizma a poslednja vest dolazi iz Italije. Pobednik italijanskog Renault Clio R3 Trofeo-a u sezoni 2011 nastupaće u JWRC seriji.
Bugarska, Vida Rally – Povratak Dimitra Ilieva

Bugarska, Vida Rally – Povratak Dimitra Ilieva

Nov automobil, veliki i jak sponzor, fenomenalan vozač. Sve je obećavalo da će sezona za Dimitra Ilieva biti fantastična. Prva dva relija sezone završila su se odustajanjem i situacija je postajala siva a priča sumorna. Na sreću, već na drugom reliju Šampionata Bugarske veliki “come back” petostrukog Šampiona. Iliev je ponovo u igri!
Rally – Malerozni Leszek Kuzaj VIDEO

Rally – Malerozni Leszek Kuzaj VIDEO

Četvorostruki prvak Poljske u reliju, Leszek Kuzaj, poznat je kao beskompromisan pilot kod koga uglavnom nema previše taktike a pedala gasa je uvek pritisnuta “do daske”. Takav stil vožnje prouzrokuje dosta izletanja što je još jedna Kuzajeva osobina koja uglavnom rezultira uništenim automobilima.
WRC – Citroen sa tri automobila u sezoni 2011?

WRC – Citroen sa tri automobila u sezoni 2011?

Prema informacijama koje su stigle od Danija Sorda, Citroen WRT planira da u sezoni 2011 nastupi sa tri fabrička bolida DS3 WRC. Pored Španca tim bi sačinjavali Sebastien Loeb i Sebastien Ogier. Želje mladog Sorda ili istina, ostaje da vidimo u narednim danima.
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46