AutoMAGAZIN - Sport

ma nemoj
2018 Tour de Corse
Aladin logo
www.automagazin.rs
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville119
2.S. Ogier100
3.O. Tanak72
4.D. Sordo60
5.E. Lappi55
6.A. Mikkelsen54
7.E. Evans45
8.K. Meeke43

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally Italia Sardegna 2017 - Andreas Mikkelsen u Citroënu C3 WRC

Rally Italia Sardegna 2017 - Andreas Mikkelsen u Citroënu C3 WRC

Norveški vozač Andreas Mikkelsen trenutno je najvrednija slobodna "roba" na tržištu reli vozača, koji je nakon povlačenja Volkswagena iz FIA Svetskog reli šampionata, ostao bez angažmana u najvišoj kategoriji reli sporta...

Samo smo čekali, koji tim će prvi povući potez i angažovati ovog sjajnog reli pilota. Prvi je to učinio Citroën, u čijem C3 WRC će Mikkelsen nastupiti na predstojećem takmičenju FIA Svetskog reli šampionata, Rally Italia Sardegna (od 8. do 11. juna). Iako je 27-godišnji Norvežanin pobedio na poslednjem takmičenju u FIA WRC kalendaru 2016, nijedan tim koji se takmiči u najvišoj kategoriji reli sporta, nije ga angažovao u svojim redovima.


Mikkelsen se vratio u Škoda Motorsport i takmiči se u kategoriji WRC2. U ovoj konkurenciji, pobedio je u Monte Carlu i na Korzici, a na poslednjem održanom takmičenju u Portugalu, suvereno je vodio pre nego što se isprevrtao na poslednjem brzinskom ispitu.

Rally Italia Sardegna 2017 - Andreas Mikkelsen u Citroënu C3 WRC

Konačno, Mikkelsen dobija novu priliku, jer je dobio poziv od fabričkog tima Citroën. Francuska ekipa ne može biti zadovoljna ovogodišnjim rezultatima. Kris Meeke je veoma brz, ali pravi puno grešaka i rezultati uglavnom izostaju, ako izuzmemo pobedu na Rally Guanajuato México. Craig Breen je idealan za drugog ili trećeg vozača tima, jer vredno sakuplja bodove, beleži konstatne vožnje, ali ne bori se za pobedu. Najveće razočaranje tima svakako je Stephane Lefebvre, koji nije pokazao zavidnu brzinu, a uz to često pravi greške. Upravo će njega na reliju Sardinija u sedištu Citroëna C3 WRC zameniti Andreas Mikkelsen. 

Rally Italia Sardegna 2017 - Andreas Mikkelsen u Citroënu C3 WRC

"Posle prvih šest takmičenja u sezoni, možemo da potvrdimo da naši rezultati ne odgovaraju ciljevima koje smo postavili ispred sebe. Istovremeno, Andreas Mikkelsen se aktivno interesuje za WRC auto, tako da smo se dogovorili da u našem Citroënu C3 WRC nastupi na Rally Italia Sardegna. Moram da kažem, da smo zadovoljni što nam se ukazala ovakva prilika. Međutim, s obzirom na ograničene mogućnosti pripreme, od njega očekujemo da vozi na konstantnom nivou, u zavisnosti od toga kako se bude osećao u automobilu. Takođe, želim da se zahvalim FIA i Škodi Motorsport, što su nam odobrili ovu promenu, kao i Stephaneu Lefebvreu što mu je ustupio svoje mesto. Ova promena nema nikakve veze sa ograničavanjem investicija u mlade vozače, jednostavno želimo da povećamo šanse Citroëna za dobar rezultat." - izjavio je šef Citroën Abu Dhabi World Rally Teama, Yves Matton.


Automagazin.rs

Rally Argentina 2018 - prve fotografije

Rally Argentina 2018 - prve fotografije

Posle prve etape i osam održanih brzinskih ispita na Rally Argentina 2018, u vođstvu je Ott Tanak u Toyoti Yaris WRC. Estonac je na najbolji način iskoristio svoju startnu poziciju i napravio značajniju prednost...

123456. . .372
Volkswagen Touareg 2018
Slika nedelje
Poredak - Reli Šampionat Srbije
1.Vladan Petrović0
2.Mile Cvjetičanin0
3.Vladimir Mirčić0
4.Branko Dukić0
5.Boris Đorđević0
6.Todor Stamenković0
7.Gianluca Rocco0
8.Petar Matović0