AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

ETCC: Vesnić spreman za prve evropske bodove

ETCC: Vesnić spreman za prve evropske bodove

U utorak, karavan ASK Sport Auto Vesnić kreće na put dug 1700km, a cilj je Francuska i  staza Paul Ricard, gde su ovog vikenda na programu prve dve od deset trka Evropskog kupa turing automobila (FIA ETCC) za sezonu 2014...

ETCC: Vesnić spreman za prve evropske bodove

Vesnić će se boriti za zvanje najbržeg u najbrojnijoj klasi TC2 u kojoj je prijavljeno 11 takmičara iz Švajcarske, Češke, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Turske i naravno Srbije. Kompletna divizija broji ukupno 31 automobil, što obećava više nego zanimljivu borbu od prvog metra.

„To što u sezonu ulazimo relativno nepripremljeni samo je naš problem i ne predstavlja nikakvo opravdanje. Iskreno, nisam navikao da sve radimo u poslednji čas ali neke stvari su bile van naše moći i izmakle su kontroli. Kako god, i tim i ja smo maksimalno motivisani i daćemo sve od sebe. Ja ću se iskreno truditi da vozim pametno i pre svega dovezem auto do cilja. Rezultat je bitan ali svakako nije u prvom planu. Konkurencija je jaka i uigrana ali im neće biti lako sa nama, jer verujemo u sebe i pored toga što nam je ovo debitantska sezona u ETCC-u. Siguran sam da ćemo im „otkinuti“ parče bodovnog kolača.“ – poručio je Vesnić pred polazak.

ETCC: Vesnić spreman za prve evropske bodove

Podsetićemo Vas da se trka u Francuskoj vozi na čuvenoj stazi Paul Ricard, čija je dužina nešto manja od 4 km. U nedelju, 20. aprila, voziće se dve trke od po 14 krugova sa početkom u 10h i 11h10. Dan ranije, u subotu u 13h, na programu su zvanične kvalifikacije koje određuju startne pozicije za trku 1 dok se u drugoj startuje po plasmanu iz prve trke stim što prvih osam vozi u obrnutom redosledu. Vesnić će sa stazom imati priliku da se upozna u petak tokom slobodnih treninga.

Snimak trke možete gledati 22.04. na programu stanice Eurosport 2 dok uživo vremena sa treninga i trka možete tokom celog vikenda pratiti na portalu dev.mstworld.tv.

ASK Vesnić Auto

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji...

123456. . .23
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46