AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Karting - Jovanović protiv stranaca na Ada Huji za CEZ

Karting - Jovanović protiv stranaca na Ada Huji za CEZ

Četvrta trka Centralnoevropske zone CEZ, ujedno i prva u šampionatu Srbije, privukla je 28 takmičara na kartodrom Ada Huja. Posle jednogodišnje pauze, na trkalištu kraj Dunava viđene su interesantne borbe u svih pet klasa, s ukupno tri trke u svakoj...

Jedinoj dvojici takmičara iz inostranstva u mini klasi, domaći predstavnik Nemanja Jovanović pružio je dostojan otpor, u prilog tvrdnji govore i najbolja vremena po krugu u trci. Već su kvalifikacije nagovestile da nas čeka vrlo interesantan trkački dan, naročito u najbrojnijoj klasi, Rotax Max senior, dok je vrlo zanimljivih okršaja bilo i u klasi KZ 2, polurani "šifteri".


Četa mala, odobrana- tako bismo mogli opisati trku u "najmanjoj" klasi, Rotax mikro. U sve tri vožnje poredak je bio isti, David Matlak je i na bukvalno domaćem terenu slavio tri puta, ispred odličnih Malbaše i Bogdanića, dok je Hristo sakupljao prva iskustva u novoj klasi.

Karting - Jovanović protiv stranaca na Ada Huji za CEZ

Filip Jenić - CEZ, Ada Huja 

 

Mađar Martin Molnar je širom Evrope poznat kao jako brz klinac, što je i pokazao minulog vikenda kao jedini gost iz inostranstva, uz Petra Bogatinovskog iz Severne Makedonije. Molnar je tri puta slavio u Rotax mini klasi, ali je sjajnu partiju pružio i Nemanja Jovanović, koji je sva tri puta bio drugi, uz vrlo mali zaostatak za već iskusnim Molnarom. Jovanović je svakako najbolji i u domaćem šampionatu, ispred Andreja Dobrote, koji je usled iscrpljenosti propustio drugu trku dana.


Kod seniora je sve počelo vrhunskim okršajem Filipa Jenića i Andreja Petrovića u prvoj trci. Petrović je napao u finišu, ali je Jenić iskusno sačuvao pobedu. Ono što nije uspeo tokom jutra, Petrović je učinio u rano posle podne. Jedan od brojnih napada urodio je plodom, pa je Petrović majstorskim manevrom prestigao Jenića za "izjednačenje". U trećoj trci publika je ostala uskraćena za jos jedan okršaj, pošto je Jenić morao da startuje iz predstarta, nakon problema s paljenjem na startu trke. Andrej Petrović je lagano odjezdio do druge pobede dana, i ukupnog trijumfa u četvrtom vikendu trkanja za CEZ bodove. Jenić na kraju završava drugi, pošto je u jednom momentu napao i prestigao Aleksu Lazarac i Nikolu Tošića, dok su se borili za poziciju dva. Na kraju odlična Aleksa Lazarac završava druga u trećoj trci, pošto Jenić biva na kraju diskvalifikovan, zbog pružanja pomoći sa strane, nakon problema s početka trke. Njegov tim uložio je žalbu o kojoj će se odlučivati narednih dana, pa je ovde jedino sigurno da je Andrej Petrović zasluženo osvojio prvo mesto u konačnici.

Karting - Jovanović protiv stranaca na Ada Huji za CEZ

Nemanja Neca Jovanović - 101, Ada Huja 1. mesto šampionat Srbije

 

Brojno i interesantno bilo je i u KZ 2 klasi. Naš Vladimir Đurić je među "šifterima" pružio sjajan otpor iskusnijim vozačima, Austrijancima s domaćom licencom, Loishalkeru i Rajtereru. Dve pobede u tri starta, nakon uvodnog trijumfa Rajterera, bili su dovoljni Đuriću za zbirnu pobedu.


Na kraju valja pomenuti i klasu TAG 125, malobrojnu i najizvesniju, pošto Ivan Gošić nije imao ozbiljniju konkurenciju na putu ka tri vezane pobede.


Što se tiče CEZ šampionata, nastavak sledi već narednog vikenda, trkom u slovenačkom Ptuju, gde će se tri trke bodovati i za šampionat Srbije. Veliko zonsko finale, ali i domaće sezone, predviđeno je poslednjeg vikenda septembra "Nagradom Beograda", takođe na kartodromu Ada Huja, gde očekujemo daleko veći broj gostiju iz inostranstva, pošto će taj završni vikend mnogo toga odlučivati u CEZ šampionatu.

Rezultati


I trka


Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. M. Molnar, 2. A. Dobrota, 3. N. Jovanović
Senior: 1. F. Jenić, 2. A. Petrović, 3. N. Tošić
KZ 2: 1. G. Rajterer, 2. L. Loishalker, 3. V. Đurić
TAG 125: 1. I. Gošić, 2. A. Milanović, 3. M. Lekić


II trka


Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. M. Molnar, 2. N. Jovanović, 3. P. Bogatinovski
Senior: 1. A. Petrović, 2. F. Jenić, 3. N. Tošić
KZ 2: 1. V. Đurić, 2. L. Loishalker, 3. G. Rajterer
TAG 125: 1. I. Gošić, 2. A. Milanović, 3. M. Lekić


III trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. M. Martin, 2. N. Jovanović, 3. A. Dobrota
Senior: 1. A. Petrović, 2. F. Jenić, 3. A. Lazarac
KZ 2: 1. V. Đurić, 2. L. Loishalker, 3. G. Rajterer
TAG 125: 1. I. Gošić, 2. M. Lekić, 3. A. Milanović


PR

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Miloš Pavlović - novi podobi po kiši u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji...

Miloš Pavlović u Barseloni - borba za titulu se nastavlja!

Miloš Pavlović u Barseloni - borba za titulu se nastavlja!

Karavan Lamborghini Super Trofeo takmičenja stigao je u Barselonu, na treću rundu u okviru šampionata Evrope. Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov kolega u automobilu „hurakan LP 620-2 ST evo“, Meksikanac Raul Guzman, sa optimizmom iščekuju dve trke na poznatoj gran-pri stazi „Katalunja“...

123456. . .23
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46