AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Audi nastavlja svoju inicijativu među modelima u luksuznoj klasi: nakon novog modela Audi A8 i novog modela Audi A7 Sportback, ovaj premijum brend sada predstavlja sledeću generaciju modela Audi A6 i postaje prepoznatljiv ambasador novog Audi dizajnerskog potpisa...

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Bilo u pogledu digitalizacije, udobnosti ili sportskih karakteristika – ova elegantna limuzina je favorit u svakom pogledu u svom segmentu.


Novi Audi A6 predstavlja kombinaciju dinamičnog dizajna i vrhunske svakodnevne upotrebiljivosti. Pogon i vešanje su osmišljeni razmišljajući o komforu i sportskim karakteristikama. Standardni MHEV motori povećavaju efikasnost a dinamično upravljanje svim točkovima poboljšava upravljivost i agilnost. Potpuno digitalni MMI sistem sa ekranom na dodir nudi visok nivo praktičnosti za vozača i putnike u smislu intuitivne upotrebe i prilagođavanja.


Unapređenje u biznis klasi: nova Audi A6 limuzina


Sa novim modelom A6, Audi predstavlja osmu generaciju svoje uspešne limuzine. Ovaj model, koji je opremljen vrhunskom tehnologijom a opet je u isto vreme i veoma elegantan, uvodi brojne inovacije u svoj segment i svestraniji je nego ikad. Sa zategnutim površinama, jasnim ivicama i upečatljivim linijama, A6 odiše sportskom elegancijom, sa vrhunskom tehnologijom i premijum kvalitetom.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Unutrašnjost ovog automobila se fokusira na potpuno digitalni operativni sistem koji ga čini trendseterom u svom segmentu. MMI operativni sistem sa ekranom osetljivim na dodir omogućava brzo i intuitivno rukovanje sa zvučnim i haptičkim odzivom. Bogata ponuda po pitanju umrežavanja i sistema asistencije nudi još veću sigurnost i praktičnost. Neke od istaknutih karakteristika među sistemima asistencije uključuju sisteme za pomoć pri parkiranju parking pilot i garage pilot, koji će tokom godine proširiti ponudu opreme, kao i prilagodljivi asistent u vožnji (adaptive driving assistant). On pruža uzdužnu i bočnu kontrolu i zadržava vozilo u njegovoj kolovoznoj traci čak i na uskim kolvoznim trakama i na delovima puta koji su suženi zbog odvijanja radova. Na drumu, Audi A6 je agilan kao sportski automobil i okretan poput kompaktnog modela. Novi sistem dinamičnog upravljanja svim točkovima igra ogromnu ulogu u tome. Ovaj sistem kombinuje direktni, sportski odziv upravljača sa superiornom stabilnošću u vožnji smanjujući prečnik okretanja ove limuzine do čak 1.1 metar.


Za početak prodaje u Srbiji, Audi će ponuditi novi A6 sa snažnim i tihim 3.0 TDI agregatom sa 210 kW (286 ks) (kombinovana potrošnja goriva u litrama na 100 kilometara: 5.8 - 5.5) opremljen MHEV sistemom u standardnom nivou opreme za dodatnu udobnost i efikasnost. Novi Audi A6 će se proizvoditi u fabrici u Nekarsulmu (Neckarsulm) a prodaja na srpskom tržištu će krenuti u Junu 2018. godine. Cena pomenutog modela kreće se od 58.797€

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Estetika i funkcionalnost - dizajn spoljašnosti


Sa oštrim linijama, velikim površinama dizajn spoljašnosti oslikava novi dizajnerski potpis ovog brenda. Sa dužinom od nešto ispod pet metara A6 odiše elegancijom, sportskim duhom i sofisticiranošću.


Široka, nisko pozicionirana jednodelna maska hladnjaka dominira prednjim delom automobila, dok izdužene siluete i trapezoidni prozori dominiraju bočnim delom. Prepoznatljivo oblikovani bočni otvori za vazduh, koji vizuelno naglašavaju quattro pogon, produženi su preko blatobrana. Na zadnjem delu, ukrasna lajsna od aluminijuma se proteže između svetala. Pored dvanaest boja koje su dostupne za ovaj model, kupci mogu da izaberu i sportske dodatke za izgled eksterijera. Pri tom, tu je i S line paket opreme eksterijera.


Primamljivo - karoserija, prostornost i prtljažnik


Unutrašnjost je još veća u odnosu na prethodni model. Prostor za ruke napred i nazad predstavlja prednost ovog modela nad konkurencijom, kao i prostor za noge u delu zadnjeg sedišta.


Novi A6 spreman je za duga putovanja takođe zahvaljujući dobroj prigušenosti buke u unutrašnjosti automobila. Aerodinamika i aeroakustika su na vrhunskom nivou; koeficijent otpora vazduha je 0,27 u standardnoj verziji, koja će se naći u prodaji posle predstavljanja na tržištu. Karoserija sa čeličnim i aluminijumskim delovima pruža izvanrednu krutost.


Bezbednost pre svega - tehnologija svetlosnih grupa i sistemi asistencije


Model A6 sveobuhvatni paket sigurnosnih sistema, uključujući tehnologiju svetlosnih grupa, sisteme asistencije i pasivnu bezbednost. LED farovi deo su standardnog paketa opreme novog modela Audi A6. Dostupne su tri verzije, pri čemu HD Matrix LED prednja svetla sa snopom dugačkih svetala visoke rezolucije dolaze u okviru verzije u samom vrhu game. Pet vodoravnih linija ocrtavaju prepoznatljiv otisak dnevnog svetla uz ovu opciju. Dinamični pokazivači pravca i pulsirajući signali za napuštanje doma i povratak naglašavaju prepoznatljivi karakter porodice modela A6. Opcioni paket opreme koji uključuje konturna ambijentalna svetla na poseban način oživljava izgled unutrašnjosti.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Audi A6 pruža širok spektar sistema asistencije koji su podeljeni u pakete opreme "City" i "Tour". Pored standardnog sistema za vanredno kočenje radi izbegavanja sudara prednjim delom vozila, Audi Pre Sense Front, sistemi za pomoć u vožnji takođe uključuju i prilagodljive tempomate sa sistemom za prilagođavanje putu koji se sužava. Ovaj sistem podržava lateralnu i longitudinalnu kontrolu kretanja i zaustavljanja u saobraćaju pri kretanju u režimu kreni-stani, kao i pri brzinama do 250 km/h , pružajući podršku vozaču putem ubrzavanja i kočenja. Funkcija za asistenciju takođe omogućava održavanje date brzine i udaljenosti u odnosu na vozilo ispred u zagušenom saobraćaju, kao i u okolnostima kada je potreban prolazak kroz suženje kolovozne trake.


U okviru funkcije za efikasniju vožnju, prilagodljivi tempomat unapred uračunava ograničenje brzine, krivine, kružne tokove i - ukoliko je sistem za navigaciju aktivan - skretanja kao deo funkcije tempomata. Osim unapred predviđenih podataka na tabli sa instrumentima, sistem za efikasniju vožnju takođe pruža i haptičke povratne informacije putem aktivnog upravljanja papučicom za gas. Uz MHEV sistem, ove funkcije za asistenciju u vožnji podstiču i bolju potrošnju goriva.


Pet funkcija pruža pomoć vozaču tokom gradske vožnje: sistem za vožnju u raskrsnici otkriva kritični saobraćaj u raskrsnici ispred automobila; sistem Audi Pre Sense 360° otkriva opasnost od sudara; sistem za opažanje nadolazećeg saobraćaja iza vozila nadgleda vožnju unazad, na primer, pri izlasku sa mesta za paralelno parkiranje. Sistemi za upozorenje za isključenje sa puta i promenu trake dolaze kao dodatak paketu opreme.


Ovim funkcijama se upravlja u Audi luksuznom modulu, koji dolazi u okviru standardnog paketa opreme u novom modelu A6: centralni upravljač za asistenciju vozaču, koji konstantno obrađuje i izračunava novu sliku okruženja oko automobila. Da bi to uradio, u zavisnosti od nivoa opreme, on koristi podatke sa pet radarskih senzora, pet kamera, dvanaest unltrasoničnih senzora i laserskog skenera.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Efikasan i snažan - svi motori sa MHEV tehnologijom


Svi motori su opremljeni standardnim MHEV sistemom, koji dodatno poboljšava udobnost i efikasnost i može da smanji potrošnju u vožnji u pravom svetu. Alternator starter sa kaisem, koji je srce blago hibridnog sistema (MHEV system), sačuva do 12 kW snage sa 48 V sistemom tokom kočenja i pohranjuje tu električnu energiju u posebnu litijum-jonsku bateriju. Novi Audi A6 može da krstari između 55 i 160 km/h sa ugašenim motorem, start-stop sistem se aktivira već na 22 km/h.


Ovi motori prenose snagu na put uz pomoć sedmostepenog S tronic ili osmostepenog tiptronic menjača i quattro pogona na sva četiri točka. Opcioni sportski diferencijal koji aktivno raspoređuje snagu između zadnjih točkova u krivinama pri većim brzinama predstavlja idealan dodatak.


Udoban i agilan kao nikad do sad - vešanje


Vešanje na novom modelu Audi A6 nudi još više prostora između dinamičnosti i udobnosti nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Progresivno upravljanje, koje je deo standardnog paketa opreme, je veoma lako za korišćenje. Sa već dovoljno sportskim odnosom zakretanja volana, ono postaje još direktnije sa povećanjem ugla skretanja. Novi koncept kontrole elektromehaničkog upravljanja takođe pruža intenzivne povratne informacije sa puta a u isto vreme eliminiše neprijatne trzaje volana.


Audi nudi dinamično upravljanje svim točkovima kao opciju, što čini model A6 veoma upravljivim. Pri brzinama do 60 km/h, zadnji točkovi zaokreću do pet stepeni u suprotnom smeru. Ovo smanjuje prečnik kruga okretanja modela A6, koji je dugačak skoro pet metara, za do jedan metar na 11.1 metara. Bilo da se parkirate, manevrišete ili vozite u gradskom saobraćaju - nećete osetiti veličinu modela A6 u svakodnevnim situacijama. Dinamično upravljanje svim točkovima takođe povećava agilnost u krivinama i stabilnost pri brzinama većim od 60 km/h. U ovim situacijama, prednja i zadnja osovina se okreću u istom smeru i tako poboljšavaju stabilnost.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Kupci mogu da biraju između četiri varijante vešanja: standardno vešanje sa čeličnim oprugama, sportsko vešanje, vešanje sa upravljanjem amortizerima i prilagodljivo vazdušno vešanje, takođe sa amortizerima kojima se može upravljati. Pored amortizera i vazdušnih opruga, elektronska platforma šasije (ECP) takođe kontroliše i dinamično upravljanje svim točkovima i poboljšanim sportskim diferencijalom, koji aktivno raspoređuje obrtni moment koliko je to potrebno između zadnjih točkova prilikom skretanja pri velikim brzinama. Vozač može da prilagodi podešavanja za svako kontrolisano vešanje preko Audi dinamičnog drive select sistema za rukovanje (Audi drive select dynamic handling system) - u comfort, auto i dynamic modovima. Dinamično upravljanje svim točkovima varira odnos i količinu povratnih informacija koje isporučuje, na primer. Novi Audi A6 leži na točkovima veličine do 21 inča, koji pružaju izuzetnu udobnost u vožnji i ugodnost po pitanju buke, čak i pri ovoj veličini točkova.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Lepota doma - enterijer i oprema


Enterijer u novom modelu Audi A6 odiše stilom i minimalističkim dizajnom koji se skladno stapa sa konceptom upravljanja. Crna površina sa ugrađenim MMI displejem osetljivim na dodir dominira elegantnom instrument tablom. Baš kao i donji displej na centralnoj tunel konzoli, pomalo je nakrivljen ka vozaču. Horizontalno orijentisane linije u enterijeru pojačavaju utisak da se nalazite u velikom prostoru gde su svi elementi logički povezani jedan sa drugim.


U zavisnosti od želja kupca, enterijer nove generacije modela Audi A6 može da poprimi sasvim različite ličnosti. Uz osnovnu verziju, moguće je birati između još četiri nivoa opreme, svaki sa svojim konceptom boja: sport, design, design selection i S line sport paket. Boje deluju napredno i elegantno, materijali - od Valcona kože do ukrasnih elemenata od drveta otvorenih pora - su sofisticirani, kao što se i očekuje od brenda Audi.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

S line paket spoljašnosti je takođe dostupan za sve pakete opreme.


Sedišta u modelu A6 su potpuno redizajnirana. Vrhunska ponuda uključuje personalizovana ergonomska prednja sedišta sa brojnim funkcijama za prilagođavanje, sa mogućnošću dodavanja funkcija za ventilaciju i masažu, kao i S sport sedišta sa integrisanim naslonima za glavu.


Ostale opcije uključuju paket za dodatni kvalitet vazduha sa dva različita mirisa i jonizatorom, veliki stakleni panoramski krov i prilagodljive brisače stakla sa integrisanim mlaznicama za pranje u metlicama brisača na prednjem i zadnjem staklu.

Novi Audi A6 je stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Intuitivnan i logičan - MMI operativni sistem osetljiv na dodir


Vozač izvršava skoro sve funkcije preko dva velika ekrana u sklopu MMI operativnog koncepta osetljivog na dodir u novom modelu Audi A6. Vozač upravlja sistemom informacija i zabave i navigacijom na gorenjem ekranu dijagonale 10,1 inča - ako je MMI navigacija plus instalirana.


Donji ekran od 8,6 inča se koristi za upravljanje klimom, funkcijama za podešavanje udobnosti i unos teksta. Vozačeva ruka može udobno da se osloni na ručicu menjača dok upravlja ovim funkcijama. Zahvaljujući haptičkim i zvučnim povratnim informacijama, MMI tehnologija osetljiva na dodir je brza i pouzdana. Struktura menija MMI operativnog sistema je logično postavljena i ravna kao pametni mobilni telefon; vozač može da podesi raspored mnogih ikonica na donjem početnom prozoru.


MMI navigacija plus takođe uključuje potpuno digitalni virtuelni Audi kokpit sa svojim ekranom dijagonale 12,3 inča, kojim se upravlja uz pomoć multifunkcionalnih dugmića na volanu. Opcioni HUD displej projektuje informacije na vetrobransko staklo. Sistem glasovnih komandi na prirodnom jeziku pretvara novi A6 u inteligentnog sagovornika. On odgovara na vaše komande i pitanja na dva načina: koristeći podatke koji se čuvaju u sitemu i koristeći znanje sa cloud-a. Standardna personalizacija nudi do sedam pojedinačnih profila, omogućavajući da više vozača čuva do 400 podešavanja iz različitih oblasti.


Pažnja i udobnost - navigacija i sistem Audi Connect


Opcioni unapređeni navigacioni sistem MMI Plus ugrađen u novi model Audi A6 nalazi se u samom vrhu game kada je u pitanju informativno-zabavni sadržaj. Njegov modem za prenos podataka podržava standard LTE Advanced i uključuje i WiFi hotspot. Navigacioni sistem prepoznaje preferencije vozača na osnovu prethodnih vožnji i nudi pametne predloge u skladu sa ovim informacijama. Putanja se izračunava na internetu na serverima pružaoca usluga HERE kao i u samom automobilu.


Asortiman sistema za povezanost Audi Connect nudi mnogobrojne onlajn usluge, uključujući i nekoliko usluga Car-to-X sistema. Audi kućište za telefon podržava telekomunikacije sa veoma praktičnim protokolom Voice-over-LTE. Napredni sistem ozvučenja Bang & Olufsen omogućava neverovatno trodimenzionalno rasprostiranje zvuka putem ukupno 19 zvučnika, uključujući i one pozadi.


PR

C5 X predstavlja najnapredniji izraz Citroënove filozofije

C5 X predstavlja najnapredniji izraz Citroënove filozofije

C5 X predstavlja svoj novi vodeći model u Citroën gami koji obnavlja segment velikih vozila sa originalnim izgledom i koji predstavlja spoj limuzine i karavana. Ovo je inovativna ponuda u tradiciji velikih Citroëna. Novi izgled limuzine izražava savremenost, statusnisimbol i inovativnost, koje očekuju kupci ovog segmenta, alii kupci SUV-a...

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

Nissanova ofanziva elektrifikovanih proizvoda uskoro se nastavlja u obliku nove, četvrte generacije modela X-Trail. Od njegovog predstavljanja 2001. u svetu je dosad prodato više od sedam miliona primeraka X-Traila, što ga čini jednim od najpopularnijih vozila za porodične avanture...

Toyota lansirala novi GR86

Toyota lansirala novi GR86

Novi GR86 je Toyotin treći globalni GR model, koji čini “moćnu trojku” čistokrvnih sportskih automobila, pored GR Supre i GR Yarisa...

Novi Mercedes-AMG SL: Novo izdanje ikone

Novi Mercedes-AMG SL: Novo izdanje ikone

Novi Mercedes-AMG SL, novo izdanje ikone, vraća se svojim korenima sa klasičnim mekim krovom i sportskim karakterom. U isto vreme, luksuzni roadster sa 2+2 sedišta je posebno pogodan za svakodnevnu upotrebu i po prvi put snagu motora prenosi na put pogonom na sve točkove...

123456. . .15
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje