AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Ovo je novi Land Rover Defender. Ikona redizajnirana za 21. vek, ovo je pametno vozilo, sposobno i sigurno za čitavu porodicu, u kategoriji samo za sebe...

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Novi Defender je dizajniran za pustolovne i znatiželjne duše, za one koji znaju vrednost zajednice i žele da promene stvari.

Silueta je poznata, ali i nova.  Ne samo što izgleda, nego zaista i jeste robustan, a dizajniran je sa svrhom i projektovan da uzbuđuje.  Ikoničan po imenu, obliku i sposobnostima, Defender se može personalizovati kako bi vlasnici maksimalno mogli da iskoriste svoj svet.

Tokom sedamdeset godina uvođenja inovacija, vozila Land Rover osvojila su jedinstveno mesto u srcima istraživača, humanitarnih organizacije i pustolovnih porodica širom sveta.  Dokazan u najtežim uslovima na zemlji, novi Defender čuva to nasleđe.

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Uz vrhunski luksuz i prefinjenost Range Rover porodice i izuzetno sposobnih i svestranih SUV-ova Discovery, novi Defender upotpunjuje dinastiju Land Rover.  Model 110 samo je početak ove porodice najsposobnijih i najizdržljivijih vozila sa pogonom 4x4 na svetu.  Brzo će ga slediti model 90 sa kratkim međuosovinskim rastojanjem, a u 2020. će se gami pridružiti dva praktična komercijalna modela.

Vođen strašću i poštovanjem originalnog modela, novi Defender nudi novi spektar sposobnosti i napredne tehnologije za sve podloge kako bi redefinirao pustolovine za 21. vek, istovremeno ostajući veran pionirskom duhu koji je već 71 godinu glavno obeležje Land Rovera.

Dizajn nabijen emocijama

Karakteristična silueta novi Defender čini trenutno prepoznatljivim, sa minimalnim prednjim i zadnjim prepustima, koji osiguravaju izuzetne pristupne i izlazne uglove.  Dizajneri kompanije Land Rover redizajnirali su poznate zaštitne znakove vozila Defender za 21. vek, dajući ovom novom vozilu sa pogonom 4x4 uspravni stav i Alpine krovni otvor, istovremeno zadržavajući vrata prtljažnika sa šarkama na bočnoj strani i rezervni točak montiran spolja, koji prvobitnu verziju ovog vozila čine toliko prepoznatljivom.

Gerry McGovern, direktor odeljenja za dizajn kompanije Land Rover, rekao je: “Novi Defender smo dizajnirali kako bi osigurali da je spreman na sve, inpirisani ali ne ograničeni sa prošlosti.  Njegova prepoznatljiva maska, sofisticirane površine i robustan stav čitavoj porodici vozila daju dah futurizma i samopouzdanje koji ih odvaja od drugih, istovremeno zadržavajući bitne elemente koji Defender čine tako prepoznatljivim.“

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Autentičnost originalnog modela Defender zadržana je u unutrašnjosti gde su izloženi obično skriveni strukturni elementi i spojevi, s naglaskom na jednostavnost i praktičnost.  Inovativne karakteristike uključuju ručicu menjača postavljenu na armaturnoj ploči kako bi se napravilo mesta za opcionalno prednje središnje preklopivo sedište, što osigurava tri sedište napred, kao na ranim modelima Land Rover.

Kao rezultat, Defender 110 nudi konfiguracije od pet, šest ili 5+2 sedišta, s teretnim prostorom iza sedišta u drugom redu zapremnine do 1.075 litara, a kada su sedišta u drugom redu preklopljena, čak do 2.380 litara. U model 90 će stati šest putnika, vozilo dužine kompaktnog porodičnog hatchbacka.

Karakteristike prilagođene korisniku uključuju praktične elemente i napredne tehnološke inovacije. Izdržljive gumene podne obloge predstavljaju zaštitu od prolivanja do kojih dolazi tokom svakodnevnih pustolovina i ekspedicija na koje idete jednom u životu - za čistu unutrašnjost potrebni su tek četkanje ili brisanje.  Opcionalni sklopivi krov od tkanine koji se proteže čitavom dužinom vozila daje osećaj otvorenog krova i putnicima u drugom redu modela 110 omogućava da stoje kada je vozilo parkirano, za potpuno safari iskustvo**.

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Definicija izdržljivosti

Land Roverova novodizajnirana struktura D7x (za ekstremne uslove) je čak 95 posto nova i temelji se na laganoj aluminijumskoj monokok konstrukciji kako bi se izradila najčvršća struktura karoserije koju je Land Rover ikad proizveo.  Tri puta je čvršća od tradicionalnog dizajna karoserije na okviru te nudi savršene temelje za potpuno nezavno vazdušno oslanjanje ili oslanjanje sa spiralnim oprugama te podržava najnovije elektrifikovane pogonske grupe.

Novi Defender uspešno je prošao više od 62.000 inžinjerskih ispitivanja dok su šasija i struktura karoserije dizajnirane kako bi izdržale Land Roverov postupak ispitivanja u ekstremnim uslovima - ponovljeni i kontinuirani udarci, daleko iznad normalnog standarda za SUV i osobna vozila. Tokom razvojnih ispitivanja, modeli prototipa prešli su više od 1,2 milioni kilometara u nekim od najtežih okruženja na zemlji, od 50 stepeni vruće pustinje i 40 stepeni ispod nule na Arktiku do visina od 10.000 stopa u Stenovite planine u Koloradu. 

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Svetski stručnjak za off i on-road vožnju

Tehnologija Configurable Terrain Response po prvi je puta uvedena na novi Defender te iskusnim off-road vozačima omogućava da precizno podese pojedinačne postavke vozila kako bi se savršeno prilagodili uslovima dok neiskusni vozači mogu dozvoliti sistemu da otkrije najprikladnije postavke vozila za teren, koristeći inteligentnu funkciju Auto.

Nova struktura karoserije omogućava udaljenost od tla od 291 mm i off-road geometriju svetske klase, nudeći modelu 110 pristupni ugao, ugao prelaza i izlazni kut od 38, 28 i 40 stepeni (visina Off Road). Njegovu maksimalna dubinu gaza od 900 mm podržava novi Wade program unutar sistema Terrain Response 2 koji omogućuje vozačima da potpuno sigurno pređu duboku vodu. 

Na suvom, napredna Land Roverova tehnologija ClearSight Ground View vozačima pomaže da u potpunosti iskoriste svemoguću sposobnost Defendera prikazujući prostor koji obično zakriva pokrov motora, neposredno ispred prednjih točkova, na centralnom displeju.

Kao rezultat, novi Defender ponovno definiše spektar sposobnosti, podižući lestvicu za off-road robusnost i on-road udobnost. Kreće se gustim gradskim saobraćajem jednako uspešno kao što se penje planinama, prelazi pustinje i podnosi temperature ispod nule. Njegovo precizno podešeno upravljanje istodobno nudi uživanje u vožnji i prvoklasnu udobnost na svim vrstama podloga.

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Snaga i efikasnost ª

Izbor naprednih benzinskih i čišćih dizelskih motora omogućava da novi Defender ima snagu, kontrolu i efikasnost za bilo koju vrstu okruženja, dok će se pogonski sklop hibridnog električnog vozila (PHEV) pridružiti gami sledeće godine pružajući mogućnost tihog kretanja na samo električni pogon.
Prilikom lansiranja, gama benzinskih motora sastoji se od četverocilindarskog motora P300 i snažnog šestserocilindarskog motora P400, koji se odlikuje efikasnom tehnologijom lakog hibridno-električnog vozila.  S druge strane, kupci mogu izabrati jedan od dva četverocilindarska dizelska motora - D200 i snažni D240 - koji nude uštedu goriva od 37.2mpg (7.6 l/100km) i emisiju CO2 od 199g/km (prema NEDC-u).

Inovativna inžinjerska rešenja podržavaju efikasnu vožnju, uključujući ravno podvozje nadahnuto Formulom 1 koje poboljšava aerodinamičke performanse u čitavoj gami.
 
Tehnologija za 21. vek b

Novi Defender jednako je tehnološki napredan koliko je izdržljiv, a opremljen je novim sistemom za informisanje i zabavu Pivi Pro Jaguar Land Rovera.  Nova generacija dodirnog displeja intuitivnija je i jednostavnija za korišćenje te zahteva manje inputa za obavljanje čestih radnji dok njegova stalna uključenost garantuje gotovo trenutne odzive.

Povrh toga, novi Defender opremljen je još naprednijom tehnologijom Software-Over-The-Air (SOTA), s 14 zasebnih modula koji mogu primati ažuriranja.  Preuzimanjem podataka dok kupci spavaju kod kuće ili na udaljenim lokacijama, novi Defender s vremenom postaje sve bolji kako se elektronička ažuriranja odmah prenose vozilu, bez odgađanja i bez potrebe za posetom Land Rover servisu.
Nick Rogers, Izvršni direktor, Proizvodni inženjering, Jaguar Land Rover, rekao je: "Zadržali smo izuzuzetnu sposobnost i minimalističku, funkcionalnu unutrašnjost vozila Defender kako bismo ponovno izumili ikonu za 21. vek.  Novi Defender omogućava nam da pristupamo stvarima na drugačiji način, da pomeramo granice i da dostignemo nezamislivo, bez da ikada izgubimo autentičnost originalnog modela.   Od početka smo bili opsednuti funkcionalnošću ispod privlačne spoljašnjosti, od izbora odgovarajućih materijala do najmodernije povezivosti.  Rezultat nije samo najsposobniji Land Rover ikada napravljen, već i istinski udobno, moderno vozilo koje će ljudi obožavati da voze."

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

Personalizovan za vaš svet

Novi Defender će biti dostupan u verzijama karoserije 90 i 110, sa do šest sedišta u verziji 90 i opcijom od pet, šest ili 5+2 sedišta u verziji 110.  Gama se sastoji od vozila Defender, S, SE, HSE, First Edition i vrhunskih Defender X modela, a kupci će moći personalizovati svoje vozilo na više načina nego bilo koji prethodni Land Rover zahvaljujući četiri paketa dodatne opreme.  Paketi Explorer, Adventure, Country i Urban daju vozilu Defender različitu autentičnost s mnoštvom detalja.  Ekskluzivna limitirana serija First Edition bit će dostupna tokom prve godine proizvodnje.

Kupci će čak moći da izaberu novu satensku zaštitnu foliju kako bi se spoljašnja boja učinila još trajnijom. Održiva, s mogućnošću potpunog recikliranja, ova folija koja štiti vozilo od svega poput ogrebotina prilikom parkiranja do sitnih oštećenja od udaraca kamenčića, biće dostupna kao tvornički postavljena opcija s bojama Indus Silver, Gondwana Stone and Pangea Green, nudeći jedinstvenu savremenu završnu obradu koja štiti boju vozila.

Pored predefinisanih paketa dodatne opreme, novi Defender nudi najširi izbor pojedinačne dodatne opreme koja je ikada ponuđena na vozilu Land Rover, uključujući sve od električnog vitla s daljinskim upravljanjemº, šatora na krovu i vodootporne cerade na naduvavanje do konvencionalnijih sistema za vuču i krovnih nosača.

Felix Bräutigam, Chief Commercial Officer, Jaguar Land Rover, rekao je: "Novi Defender će biti dostupan na 128 globalnih tržišta, a ispunjava i premašuje najstrože zahteve u pogledu emisija i sigurnosti na svetu.  Korišćenjem napredne tehnologije za postizanje robusnosti i autentičnosti koje su svojstvene Defenderu, naš je novi 4x4 razvijen za pustolovna srca i znatiželjne umove."

IAA Frankfurt 2019 - otkriven novi Range Rover Defender

* Samo američko tržište (3,500 kg za UK, Europu i ostatak svijeta)
** Sklopivi krovni otvor od tkanine dostupan od lansiranja na vozilu Defender 90. Dostupan na verziji 110 u 2020.
ª Navedene brojke su kao rezultat službenih ispitivanja proizvođača u skladu s propisima EU-a. Samo u svrhu usporedbe. Podaci se tijekom stvarne vožnje mogu razlikovati. Brojke vezane uz CO2 i potrošnju goriva mogu se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su stilovi vožnje, uvjeti u okolišu, opterećenje i dodatna oprema. Brojke vezane uz gamu EV temelje se na serijskomvozilu na standardiziranom poligonu. Postignuti domet varirat će ovisno o stanju vozila i baterije, stvarnoj cesti te okolišu i stilu vožnje.
b Svu opremu u vozilu vozači smiju koristiti samo kada je to za njih sigurno. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.
º Električno vitlo s daljinskim upravljanjem i komplet za postavljanje vitla bit će dostupni početkom 2020.

PR

C5 X predstavlja najnapredniji izraz Citroënove filozofije

C5 X predstavlja najnapredniji izraz Citroënove filozofije

C5 X predstavlja svoj novi vodeći model u Citroën gami koji obnavlja segment velikih vozila sa originalnim izgledom i koji predstavlja spoj limuzine i karavana. Ovo je inovativna ponuda u tradiciji velikih Citroëna. Novi izgled limuzine izražava savremenost, statusnisimbol i inovativnost, koje očekuju kupci ovog segmenta, alii kupci SUV-a...

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

Nissanova ofanziva elektrifikovanih proizvoda uskoro se nastavlja u obliku nove, četvrte generacije modela X-Trail. Od njegovog predstavljanja 2001. u svetu je dosad prodato više od sedam miliona primeraka X-Traila, što ga čini jednim od najpopularnijih vozila za porodične avanture...

Toyota lansirala novi GR86

Toyota lansirala novi GR86

Novi GR86 je Toyotin treći globalni GR model, koji čini “moćnu trojku” čistokrvnih sportskih automobila, pored GR Supre i GR Yarisa...

Novi Mercedes-AMG SL: Novo izdanje ikone

Novi Mercedes-AMG SL: Novo izdanje ikone

Novi Mercedes-AMG SL, novo izdanje ikone, vraća se svojim korenima sa klasičnim mekim krovom i sportskim karakterom. U isto vreme, luksuzni roadster sa 2+2 sedišta je posebno pogodan za svakodnevnu upotrebu i po prvi put snagu motora prenosi na put pogonom na sve točkove...

123456. . .15
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje