AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Drivers' Fuel Challenge organizuje se od 2009. godine, kao globalno i regionalno takmičenje. Popularnost ovog događaja je rasla od samog osnivanja, a poslednje svetsko takmičenje, održano 2011. godine, privuklo je ni manje ni više nego 3.600 učesnika iz 22 države.

 

Pogledajte vest: Volvo Trucks - Uspešno finale u ekonomičnoj vožnji 2012 + VIDEO.


"Troškovi za gorivo predstavljaju veliki teret za mnoge transportne kompanije. Međutim, unapređen stil vožnje može da dovede do značajnih ušteda. Takmičenjem Drivers' Fuel Challenge želimo da istaknemo činjenicu da potrošnja goriva zavisi od načina vožnje i da podstaknemo vozače kamiona širom sveta da usvoje efikasniji način upravljanja vozilom", kaže Vesna Jović, menadžer projekta Drivers' Fuel Challenge 2014.

Potencijalna ušteda koju pruža ekonomična vožnja je veoma značajna -kompanija Volvo Trucks sprovela je sopstveno istraživanje koje je pokazalo da je, uz pomoć Volvo Trucks usluga za individualno praćenje potrošnje goriva i obuku vozača, moguće smanjiti potrošnju goriva za oko 10 procenata.

Sve u svemu, tokom takmičenja Drivers' Fuel Challenge neće se testirati samo stvarna potrošnja, već će se ocenjivati i ponašanje vozača koje utiče na potrošnju, kao što su predviđanje situacije u vožnji, kočenje i upotreba motora i menjača. Takmičenje će biti sprovedeno u realnim uslovima, u kojima vozači moraju da održe produktivnost i da pokažu da kamion koriste odgovorno i bezbedno.

Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa će takođe učestvovati na globalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014. Posle finala za tržište Srednja i istočna Evropa (Market CEE), prva tri takmičara iz regiona će učestvovati u svetskom finalu i takmičiće se za osvajanje svetskog šampionata u efikasnoj vožnji. Lokalne kvalifikacije koje vode takmičare ka nacionalnom finalu, kao i ka finalu za tržište Srednja i istočna Evrope, biće ove godine sprovedene prema pravilima usvojenim 2012. godine za ceo region, a koja su važila i prošle godine. Vozači će se takmičiti u postizanju minimalne potrošnje goriva na takmičarskim trasama.

 

Pogledajte vest: Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u 2013.


Više informacija o takmičenju, uključujući propise, detaljan program, raspored i postupak za prijavljivanje vozače iz Srbije uskoro će biti dostupni na www.volvotrucks.rs.

Svetsko finale takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2014, u kojem će učestvovati 25 najekonomičnijih vozača, održaće se 19. septembra 2014. godine u Geteborgu, u Švedskoj gde je i sedište kompanije Volvo.

Osnovni podaci - Drivers' Fuel Challenge 2014

Drivers' Fuel Challenge je globalno takmičenje u ekonomičnoj vožnji, otvoreno za sve profesionalne vozače kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finalisti se kvalifikuju na regionalnim takmičenjima koja se održavaju od februara do jula 2014. godine (u zavisnosti od individualnog rasporeda u svakoj državi).

*U okviru tržišta Srednja i istočna Evropa na takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014 učestvuju sledeće države: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Kompanija Star Import će 8. i 9. maja organizovati Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde će prezentovati moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom biće prikazana kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Treće kvalifikaciono nadmetanje u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014 održano je 15. aprila u Paraćinu - prvi put za vozače iz južne i jugoistočne Srbije. Organizator je zadovoljan odzivom, jer se za odmeravanje vozačkog umeća ovog puta prijavio 21 vozač...

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Prošle subote, 5. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima održana je prva kvalifikaciona runda u okviru takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Pobednik i drugoplasirani će imati priliku da pokažu umeće u ekonomičnoj vožnji u nacionalnom finalu, zakazanom za 7. jun.

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Prodaja modela Volvo FH16 Euro 6 je upravo počela. Zahvaljujući motoru snage i do 750 KS i obrtnom momentu od 3.550 Nm i dalje je najsnažniji kamion na svetu. Prvi kamioni Volvo FH16 verzije Euro 6 biće isporučeni početkom juna...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje