AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Mala potrošnja na drugom polufinalu The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Mala potrošnja na drugom polufinalu The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Vozač kompanije Bugarinović Transport u drugom polufinalu takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva), održanom 12. i 13. aprila u Prodajno-servisnom centru u Novom Sadu, postigao prosečnu potrošnju od 22,9 litara!

U subotu i nedelju, 12. i 13. aprila, u Prodajno-servisnom centru Volvo kamiona u Novom Sadu održana su još dva kvalifikaciona nadmetanja u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014. Za svojevrsno odmeravanje vozačkog umeća ovog puta se prijavilo 35 vozača.

 

Pogledajte: Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014.

Imali su sličan zadatak kao i njihove kolege u prvom „krugu" ovog takmičenja (održanom 5. aprila u Prodajno-servisnom centru u Novim Banovcima): da uz što manju potrošnju goriva, za maksimalno 22 minuta i 30 sekundi, prevale 20 km i 200 metara na ruti od Volvo centra u Novom Sadu ka putu za Čenej i da se na desetom kilometru od Novog Sada okrenu i vrate na polaznu poziciju.

Vozila i teret su bili isti kao i 5. aprila - tegljači Volvo iz nove generacije FH, sa Euro VI motorima od 500 KS i automatizovanim menjačem I-Shift, koji vuku poluprikolice sa 18 tona tereta. A da su to kamioni koji nude izvanredne vozne karakteristike i troše manje goriva nego ikada ranije, pokazalo se upravo u dvodvenom nadmetanju u Novom Sadu.

 

Pogledajte vest: Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji.


Prvog dana, 12. aprila, vozio je 21 takmičar. Najbolji rezultat je postigao Miodrag Živkov, iz kompanije Transport Đurić d.o.o. iz Zrenjanina, s vremenom 21 minut, 41 sekunda, 65 stotinki, uz prosečnu potrošnju od 25 litar (na 100 km). Drugoplasirani i trećepalsirani su vozili kraće, ali uz nešto veću prosečnu potrošnju: - Jovan Ivošević iz kompanije Markov iz Kikinde postigao je vreme 18:56:16 uz potošnju od 25,3 litra, dok je Predrag Popmijatov iz kompanije NIS Naftagas iz Novog Sada vozio 20 minuta, 38 sekundi i 19 stotinki uz prosečnu potrošnju od 25,7 litara.

Mala potrošnja na drugom polufinalu The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Drugog dana, 13. aprila, učesnicima je naruku išlo manje opterećenje takmičarske rute, pa je zbog toga zabeležen i prvi rekord u istoriji ovog nadmetanja u Srbiji: pobednik, Bojan Bugarinović iz kompanije Bugarinović Transport iz Novog Sada, ostvario je rekordno nisku prosečnu potrošnju - od samo 22,9 litara, a zadatak obavio za takođe rekordno vreme - 20 minuta, 34 sekunde i 67 stotinki. Drugoplasirani Stipo Nikolić iz kompanije Agrorit iz Melenaca je vozio 20 minuta i 57 sekundi, uz prosečnu potrošnju od 23,2 litra, dok je njegov kolega iz iste kompanije, trećeplasirani Branislav Mijatov, vozio najkraće - 20 minuta, 22 sekunde i 68 stotinki, uz nešto veću prosečnu potrošnju - 24,6 litara.

Po dva najbolja vozača iz vožnji 12. i 13. aprila učestvovaće na nacionalnom finalu, koje je zakazano za 7. jun, na aerodromu u Batajnici.

Treća kvalifikaciona runda takmičenja Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji biće održana u okolini Paraćina 15. aprila , a četvrta u Volvo prodajno-servisnom centru u Čačku 25. aprila.

Volvo Trucks Serbia

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Treće kvalifikaciono nadmetanje u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014 održano je 15. aprila u Paraćinu - prvi put za vozače iz južne i jugoistočne Srbije. Organizator je zadovoljan odzivom, jer se za odmeravanje vozačkog umeća ovog puta prijavio 21 vozač...

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Prošle subote, 5. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima održana je prva kvalifikaciona runda u okviru takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Pobednik i drugoplasirani će imati priliku da pokažu umeće u ekonomičnoj vožnji u nacionalnom finalu, zakazanom za 7. jun.

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Prodaja modela Volvo FH16 Euro 6 je upravo počela. Zahvaljujući motoru snage i do 750 KS i obrtnom momentu od 3.550 Nm i dalje je najsnažniji kamion na svetu. Prvi kamioni Volvo FH16 verzije Euro 6 biće isporučeni početkom juna...

Milos Pavlovic - Lamborghini Super Trofeo
Slika nedelje