AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Drivers' Fuel Challenge organizuje se od 2009. godine, kao globalno i regionalno takmičenje. Popularnost ovog događaja je rasla od samog osnivanja, a poslednje svetsko takmičenje, održano 2011. godine, privuklo je ni manje ni više nego 3.600 učesnika iz 22 države.

 

Pogledajte vest: Volvo Trucks - Uspešno finale u ekonomičnoj vožnji 2012 + VIDEO.


"Troškovi za gorivo predstavljaju veliki teret za mnoge transportne kompanije. Međutim, unapređen stil vožnje može da dovede do značajnih ušteda. Takmičenjem Drivers' Fuel Challenge želimo da istaknemo činjenicu da potrošnja goriva zavisi od načina vožnje i da podstaknemo vozače kamiona širom sveta da usvoje efikasniji način upravljanja vozilom", kaže Vesna Jović, menadžer projekta Drivers' Fuel Challenge 2014.

Potencijalna ušteda koju pruža ekonomična vožnja je veoma značajna -kompanija Volvo Trucks sprovela je sopstveno istraživanje koje je pokazalo da je, uz pomoć Volvo Trucks usluga za individualno praćenje potrošnje goriva i obuku vozača, moguće smanjiti potrošnju goriva za oko 10 procenata.

Sve u svemu, tokom takmičenja Drivers' Fuel Challenge neće se testirati samo stvarna potrošnja, već će se ocenjivati i ponašanje vozača koje utiče na potrošnju, kao što su predviđanje situacije u vožnji, kočenje i upotreba motora i menjača. Takmičenje će biti sprovedeno u realnim uslovima, u kojima vozači moraju da održe produktivnost i da pokažu da kamion koriste odgovorno i bezbedno.

Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa će takođe učestvovati na globalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014. Posle finala za tržište Srednja i istočna Evropa (Market CEE), prva tri takmičara iz regiona će učestvovati u svetskom finalu i takmičiće se za osvajanje svetskog šampionata u efikasnoj vožnji. Lokalne kvalifikacije koje vode takmičare ka nacionalnom finalu, kao i ka finalu za tržište Srednja i istočna Evrope, biće ove godine sprovedene prema pravilima usvojenim 2012. godine za ceo region, a koja su važila i prošle godine. Vozači će se takmičiti u postizanju minimalne potrošnje goriva na takmičarskim trasama.

 

Pogledajte vest: Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u 2013.


Više informacija o takmičenju, uključujući propise, detaljan program, raspored i postupak za prijavljivanje vozače iz Srbije uskoro će biti dostupni na www.volvotrucks.rs.

Svetsko finale takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2014, u kojem će učestvovati 25 najekonomičnijih vozača, održaće se 19. septembra 2014. godine u Geteborgu, u Švedskoj gde je i sedište kompanije Volvo.

Osnovni podaci - Drivers' Fuel Challenge 2014

Drivers' Fuel Challenge je globalno takmičenje u ekonomičnoj vožnji, otvoreno za sve profesionalne vozače kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finalisti se kvalifikuju na regionalnim takmičenjima koja se održavaju od februara do jula 2014. godine (u zavisnosti od individualnog rasporeda u svakoj državi).

*U okviru tržišta Srednja i istočna Evropa na takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014 učestvuju sledeće države: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi I-Shift sa dvostrukim kvačilom, prvi menjač na tržištu sa dvostrukim kvačilom za teška vozila. Zahvaljujući promeni stepena prenosa bez ikakvog prekida toka snage, održava se vrednost obrtnog momenta i kamion ne gubi brzinu pri promeni stepena prenosa. Vozač se udobnije i efikasnije vozi putem...

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

U uslovima idealnim za vožnju, po sunčanom, toplom, danu bez daška vetra, 7. juna u prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Novim Banovcima održano je finalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji Drivers' Fuel Challenge 2014, koje kompanija Volvo kamioni u Srbiji organizuje treći put. Najumešniji u tome bio je prošlogodišnji pobednik istoimenog takmičenja - Miško Đoković, 40-godišnji vozač u kompaniji Grade Trans...

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Kompanija Renault Trucks dobila je etiketu "Garantovano proizvedeno u Francuskoj” (“Guaranteed Made in France”) za vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE. Reč je o jedinom sertifikatu kojim se potvrđuje francusko poreklo proizvoda, a dodeljuje ga Udruženje ProFrance, kojim predsedava Iv Žego /Yves Jégo/...

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Renault Trucks T High Sleeper je savršen za dugolinijski transport. Kabina ima ravan pod, a u zadnjem delu je široka 2,5 metra. Osim toga, vozačima koji žele dodatni komfor, Renault Trucks nudi kabinu Maxispace sa dodatnim smeštajnim kapacitetima, u koju može da se postavi i sto na izvlačenje...

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

 Na veoma prestižnom takmičenju u oglašavanju The One Show, kampanja kompanije Volvo Trucks za novi asortiman vozila nije samo osvojila impresivan broj od devet nagrada – već je i film Epska špaga /The Epic Split/ dobio jednu od najviše cenjenih nagrada u oblasti oglašavanja - Best in Show /Najbolji na takmičenju/...

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Opel Astra (2022)
Slika nedelje