AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan slavi 2 368 705. proizvedeni Qashqai. Pitate se zašto?

Nissan slavi 2 368 705. proizvedeni Qashqai. Pitate se zašto?

Ovo je nedelja jubileja. Najpre je stogodišnjicu postojanja proslavio BMW, u utorak je Škoda proslavila 50 godina modela 1000 MBX, a juče je slavio Nissan. Ovoga puta, predmet proslave je model Qashqai, koji je proizveden u 2 368 705 primeraka. Pitate se zašto baš ovaj broj?

Pogledajte vest: Nissan Qashqai (2014) - Prvi naši utisci + FOTO.

 

Nissan Qashqai je postao model, koji je Nissan proizveo u Evropi najvećem broju primeraka u svojoj istoriji. Do sada je najpopularniji proizvodni model u Evropi bila Micra, čija proizvodnja je zaustavljena na broju 2 368 704. 

Pogledajte: SUV prvi put u istoriji najprodavaniji segment novih auta u Evropi.

 

Aktuelna fabrika u Sunderlandu izbacuje Qashqai kao dobra pekara vruće kifle. Na svakih 62 sekunde sa proizvodne linije spušta se jedan novi Qashqai, što znači se svaki sat ovde proizvede 58 primeraka modela Qashqai. Dnevna proizvodnja iznosi oko 1200 primeraka ovog popularnog SUV modela. Plan Nissana je da zadrži ovaj tempo proizvodnje u budućnosti. 

Nissan slavi 2 368 705. proizvedeni Qashqai. Pitate se zašto?

Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .2613
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1