AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

U Nemačkoj se trenutno nalazi preko 100.000 elektro automobila, koji čekaju svoje kupce

U Nemačkoj se trenutno nalazi preko 100.000 elektro automobila, koji čekaju svoje kupce

Prema tvrdnjama automobilskih eksperata, u Nemačkoj se trenutno na lagerima nalazi preko 100.000 automobila, koji čekaju na svoje kupce. Za ovu situaciju najviše se može zahvaliti slaboj potražnji za električnim automobilima u Nemačkoj...

Nemačka je najveći proizvođač automobila u Evropi. Isto važi u za električne automobile. Pored poznatih domaćih brendova, u Nemačkoj se proizvodi i Tesla (Model Y), koji iz nemačke fabrike putuje na sva evropska tržišta. Međutim, potražnja za električnim automobilima u Nemačkoj je ispod očekivanja. Nakon ukidanja državnih subvencija, kupci su odmah odreagovali i prodaja je značajno opala.


To je glavni razlog zašto se u Nemačkoj na zakupljenim površinama, u krugovima fabrika i lukama, nalazi preko 100.000 električnih automobila. Među njima su automobili gotovo svih proizvođača, među kojima su značajnim delom i automobili iz uvoza, kao što je kineski BYD.


Istovremeno je porastao izvoz električnih automobila iz Nemačke. U poređenju sa istim periodom prošle godine, izvoz je za prvih pet meseci 2024. godine porastao za 58 %, na 768.000 električnih automobila, koji su izvezeni u prvih pet meseci tekuće godine. Vrednost izvezenih automobila iz Nemačke u prvih pet meseci tekuće godine iznosi 36 milijardi evra. Zanimljivo je, da svaki četvrti automobil koji je izvezen iz Nemačke ima čisto električni pogon.


Automagazin.rs

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

123456. . .1599
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje