AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Amerikanci traže zabranu uvoza jeftinih kineskih automobila iz Meksika

Amerikanci traže zabranu uvoza jeftinih kineskih automobila iz Meksika

Uvoz jeftinih kineskih automobila pravi bore na čelu, ne samo evropskim proizvođačima, već se na to sa istom zabrinutošću gleda i u Sjedinjenim Američkim Državama...

edan od najvećih američkih industrijskih sindikata, Alijansa za američku proizvodnju,
prošle nedelje je objavio oštro upozorenje na uvoz jeftinih kineskih automobila i rezervnih delova u SAD preko Meksika. Prema zahtevima sindikata, američka vlada treba odmah da zaustavi uvoz jeftinih kineskih automobila i delova iz Meksika, jer bi mogle da ugroze održivost domaćih, američkih automobilskih kompanija.


"Uvoz jeftinih kineskih automobila, koji imaju tako niske cene jer ih podržava i finansira kineska vlada, na američko tržište bi moglo biti apsolutno likvidirajuće za američki automobilski sektor." . stoji u saopštenju koje u celosti možete pogledati klikom na LINK.


Konkretno, amwerička Alijanska za industrijsku proizvodnju zahteva ukidanje mogućnosti da automobili i auto delovi koje u Meksiku proizvode kompanije sa sedištem u Kini, koriste prednosti Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini.


Automagazin.rs

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

BMW M5 (2025)
Slika nedelje