AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Auto produžila sponzorski ugovor sa Tour de France i Tour de France Femmes avec Zwift do 2028.

Škoda Auto produžila sponzorski ugovor sa Tour de France i Tour de France Femmes avec Zwift do 2028.

Nadovezujući se na dve decenije glavnog partnerstva sa Tour de France-om, Škoda Auto najavljuje produžetak saradnje do 2028. Obnovljeni ugovor s Amaury Sport Organisation (A.S.O.) takođe obuhvata Tour de France Femmes avec Zwift kao i 18 drugih međunarodnih biciklističkih događaja, uključujući pet samostalnih trka za žene...

Oba partnera naglašavaju svoju predanost održivosti, preduzimajući korake za dalju elektrifikaciju voznog parka koji se koristi na svim trkama.


„Podrška biciklističke misije eminentnog svetskog organizatora trka A.S.O. je čast i privilegija za nas u Škoda Auto. Uostalom, počeli smo proizvodnjom bicikala pre gotovo 130 godina, a biciklizam je danas strast za mnoge svakodnevne istraživače koji su naši kupci. Glavni smo partner i dobavljač automobila za Tour de France poslednjih 20 godina, stoga je logično da sada proširimo našu saradnju i proširimo potrfolio događaja koje podržavamo – za muškarce i žene, profesionalce i amatere. Želimo da pomognemo A.S.O. i biciklističkoj zajednici nadahnjujući ljude da slede svoje najviše lične standarde individualnog učinka, timskog rada i poštenja. -Klaus Zellmer, izvršni direktor Škoda Auto.

 

„Nastavkom partnerstva s A.S.O. i Tour de France-om, Škoda Auto ponovo potvrđuje svoju snažnu povezanost s biciklizmom i svojim obožavaocima širom sveta. Tour de France najgledanija je biciklistička trka na svetu. Godine 2023. privukla je gotovo 150 miliona gledalaca samo u Evropi. Ova izuzetna vidljivost u velikoj meri doprinosi našim proizvodima, nudeći nam priliku da ojačamo poziciju brenda Škoda kao ključnog pobornika biciklizma i slavimo nasleđe našeg brenda.“ - Martin Jahn, član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing.

 

Škoda Auto će podržati 20 međunarodnih biciklističkih trka do 2028
Škoda Auto ostaje glavni partner i Tour de France i Tour de France Femmes avec Zwift do 2028. Ova saradnja s organizatorima sportskih događaja A.S.O., Unipublic i GFR¹ obuhvata i muške i ženske biciklističke događaje, uključujući La Vueltu u Španiji, belgijski klasici La Flèche Wallonne i Liège- Bastogne-Liège i druge. Prema ugovorima, koje su potpisali A.S.O. Generalni direktor Yann Le Moënner, direktor Tour de France-a Christian Prudhomme, direktor za medije i partnerstvo Julien Goupil, izvršni direktor Škoda Auto Klaus Zellmer i član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing Martin Jahn, Škoda Auto i A.S.O. naglašavaju svoju predanost održivoj mobilnosti.


Škoda Auto elektrifikuje vozni park za sve trke


Škoda Auto i A.S.O. obvezuju se na elektrifikaciju voznog parka za sve trke koje pokriva ugovor. Do 250 potpuno električnih ili plug-in hibridnih Škoda modela biće na raspolaganju organizatorima tokom svih biciklističkih događaja. Ove godine je 21. put da Škoda podržava Tour de France. Potpuno električni Enyaq i plug-in hibrid Superb služiće kao „Red cars“ – mobilni komandni centri za organizatore i direktora trke Christiana Prudhommea. Pored toga, češki proizvođač automobila sponzorisaće zelenu majicu za lidera u bodovnoj klasifikaciji i ponovo će izraditi trofeje od kristalnog stakla za pobednike.


Partnerstvo Škoda Auto nastavlja se s Tour de France Femmes avec Zwift. Od premijernog događaja 2022. godine, Škoda je obezbedila vozni park, sponzorisala zelenu majicu i dizajnirala trofej za pobednika bodovne klasifikacije.


Doživite biciklističke trke digitalno uz Škoda Auto


Proširujući svoj angažman od događaja uživo do digitalnih medija, Škoda podržava mobilne aplikacije za Tour de France i La Vuelta-u. Ove aplikacije pružaju fanovima informisanje uživo, dnevne izveštaje trka i zanimljive priče o događajima. Pored toga, Škoda web stranica WeLoveCycling.com nudi više sadržaja vezanih za biciklizam, podsećajući na poreklo proizvođača automobila: osnivači Václav Laurin i Václav Klement započeli su priču o uspehu kompanije 1895. godine s proizvodnjom bicikala u Mladá Boleslavi. Iz tog razloga, biciklizam je kamen temeljac Škodine sponzorske strategije.


¹ Gesellschaft zur Förderung des Radsports mbH


Događaji koji su deo sponzorskog ugovora:


• Tour de France
• Tour de France Femmes avec Zwift
• La Vuelta
• La Vuelta Femenina by Carrefour.es
• Paris-Nice
• Paris-Roubaix
• Paris-Roubaix Femmes avec Zwift
• La Flèche Walonne
• La Flèche Walonne Femmes
• Liège-Bastogne-Liège
• Liège-Bastogne-Liège Femmes
• Critérium du Dauphiné
• Paris-Tours
• L’Etape du Tour (amaterska trka)
• Deutschland Tour
• Eschborn-Frankfurt
• Volta Ciclista a Catalunya
• Itzulia Basque Country
• Clásica San Sebastián
• Tro Bro Leon


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

BMW M5 (2025)
Slika nedelje