AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rimac postigao novi rekord - u rikverc brzinom 275 km/h (VIDEO)

Rimac postigao novi rekord - u rikverc brzinom 275 km/h (VIDEO)

Kompanija Rimac na svom kontu već ima nekoliko rekorda. Sa modelom Nevera, Rimac je napravio još jedan zanimljiv rekord. Prilično ekstreman...

Podsetimo, Rimac Nevera je opremljen sa četiri elektromotora, svaki na po jedan točak, maksimalne snage 1.914 konjskih snaga i maksimalnog obrtnog momenta 2.340 Nm. Da bi Nevera mogla postići ovakav potencijal, opremljena je sa baterijom od čak 120 kWh.


Nevera je najbrži elektromobil na svetu, koji je postigao brzinu od čak 412 km/h, a za ubarzanje iz mesta do 100 km/h treba mu samo 1,8 sekunda! Slavnu stazu Nürburgring prešao je za neverovatnih 7:05:298 min.


Nedavno je Rimac postigao još jedan rekord, koji je upisan Guinnessovu knjigu rekorda. Elektromobil Nevera je uspeo da u vožnji unazad postigne maksimalnu brzinu od 275,74 km/h.


Ako se pitate kako je to moguće, odgovor je vrlo jednostavan. Elektromotori imaju prednost, što imaju samo jedan fiksni zupčanik, koji se može okretati u oba smera istom brzinom. Čak i prilikom vožnje u rikverc, Rimac Nevera koristi svih 1.914 KS koje poseduje.


VIDEO:Automagazin.rs

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje