AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Proizvođač premijum pneumatika Hankook 25. maja 2022. otvorio je Hankook Technoring. Novi poligon u Taeanu, u Južnoj Koreji, je najveći u Aziji, sa površinom od 1,26 miliona kvadratnih metara i služiće kao najsavremenije postrojenje za istraživanje i razvoj pionirskih proizvoda kompanije Hankook...

Lokacija se sastoji od 13 staza za testiranje i omogućava temeljno testiranje svih kategorija proizvoda, uključujući pneumatike za električna vozila i za super automobile. Test staze su dizajnirane za sve tipove vozila – od super automobila do kamiona i autobusa. Na lokaciji za testiranje se nalaze i kontrolni toranj, poslovne zgrade, radionice, benzinske stanice i stanice za punjenje električnih vozila. Kontrolni toranj, visok 37,1 metar, beleži napredak testiranja kroz integrisane sisteme praćenja za sva test područja i klimatske uslove.

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Sa završetkom Hankook Technoring-a, kompanija je stvorila kompletnu infrastrukturu za istraživanje i razvoj kako bi dalje podsticala svoje inovacione sposobnosti. Ova infrastruktura je dizajnirana da stvori sinergiju sa postojećim postrojenjima, koji uključuju globalno sedište, Hankook Technoplex (Seul, Koreja). Pored toga, proizvođač ima i sopstvenu lokaciju Technotrac, na severu Finske, za testiranje na snegu i ledu, kao i druge regionalne R&D centre u Nemačkoj i SAD. Originalne tehnologije se razvijaju i obezbeđuju u Hankook Technodome, centralnom R&D centru, koji je opremljen najnovijom opremom. Proširena R&D infrastruktura je ono što će Hankook koristiti za dalje jačanje svoje pozicije u automobilskoj industriji u budućnosti. Hankook Technoring će poslužiti kao važna osnova za dalji tehnički razvoj i kao izvor inovacija u sektoru pneumatika. Lokacija za testiranje je relevantna kako za budući razvoj e‑mobilnosti tako i za autonomna vozila u sektoru zamene pneumatika, a sa neophodnim kapacitetima za testiranje, ispuniće stroge i raznolike zahteve proizvođača premijum automobila.

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Sa prikupljenim podacima sa trenutnih testova na Hankook Technoring-u, Hankook namerava da ubrza i svoju digitalnu transformaciju. Kompanija radi na platformi za analizu velikih podataka kako bi razvila „Tehnologiju virtuelne optimizacije“ zasnovanu na veštačkoj inteligenciji. U budućnosti, Hankook takođe želi da kreira bazu podataka sa podacima o proceni pneumatika i vozila koja su testirana u najtežim uslovima. Sa ovom bazom podataka, Hankook proširuje tehnologiju oko onoga što se naziva "digitalni blizanac". Ovo digitalno testiranje pneumatika je važan dodatak testiranju staze i opreme, a pritom skraćuje vreme razvoja pneumatika. Hankook tako objedinjuje „testiranje u stvarnom životu“ za mobilnost budućnosti uz korišćenje mogućnosti virtuelnog testiranja.

Hankook otvara Technoring, najveći poligon u Aziji

Pored toga, Hankook planira da aktivno proširi saradnju sa kompanijama za mobilnost, istraživačkim i obrazovnim institucijama i start-upovima. Korišćenjem najsavremenije infrastrukture kompanije Hankook Technoring, zajednički rad može da nastavi da unapređuje tehnologije. Na ovaj način, kompanija ne samo da će dodatno proširiti svoje istraživačke i razvojne mogućnosti, već će doprineti i unapređenju globalne tehnologije mobilnosti.


„Pneumatici su jedini medij u vozilu koji dolazi u kontakt sa površinom puta. Oni su ključ za maksimizovanje performansi vozila, sigurnost, visoku efikasnost potrošnje goriva i udobnost vožnje. Da bi se obezbedio najbolji kvalitet proizvoda u svim uslovima, testiranje na širokom spektru staza je od velike važnosti“, kaže Hiunbum Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije Hankook & Company.


PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje