AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Peugeot učesnik manifestacije Ekomobilnost

Peugeot učesnik manifestacije Ekomobilnost

Ekomobilnost u Srbiji je dvodnevna manifestacija u saradnji sa Srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, posvećena temi uticaja motornih vozila na životnu sredinu, sa osvrtom na uticaj medija na edukaciju o ovoj temi...

Manifestacija je posvećena veoma aktuelnoj temi novih vidova ekološkog putničkog i komercijalnog prevoza i održaće se 17. i 18. septembra na dve lokacije; u kući Kralja Petra i na platou ispred Muzeja 25 Maj.


Izlagači su proizvođači, uvoznici i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno “car sharing” i podstiču urbanu mikromobilnost. Pored gore navedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača, operateri mreža elektropunjača, proizvođači solarne i ostale zelene struje. Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.


Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji, diplomatski kor.

Peugeot učesnik manifestacije Ekomobilnost

PEUGEOT će na ovoj manifestaciji predstaviti dva svoja elektrifikovana modela, e-208 i 3008 Hybrid.PEUGEOT e-208 opremljen je baterijom od 50 kWh i električnim motorom od 100 kW (136 KS). Ima domet do 340 kilometara prema WLTP standardu. Baterija se može brzo napuniti do 80% svog kapaciteta za 30 minuta ukoliko se puni na javnoj stanici za punjenje kapaciteta do 100 kW. Novi PEUGEOT 208 predstavnik je prepoznatljivog stila, ali i inovativan sa novom generacijom PEUGEOT i-Cockpit © sa 3D head-up ekranom i nizom dodataka za pomoć pri vožnji karakterističnih za više segmente. PEUGEOT e-208 takođe koristi naprednu eCMP platformu koja mu osigurava optimizovanu arhitekturu, prostran zadnji kraj kao kod modela sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i isti položaj u vožnji, a sve to bez emisija štetnih gasova

Novi SUV PEUGEOT 3008 HYBRID kombinuje snagu i odvažnost sa sveprisutnom tehnologijom u kabini koja doprinosi jedinstvenom uživanju u vožnji. Njegova dva motora HYBRID 225 ks FWD HYBRID4 300 ks AWD, efikasni su i dinamični, nude slobodu izbora energije bez odricanja od karakteristika koje očekujete od jednog PEUGEOT vozila: prostranost, velika zapremina prtljažnika i pre svega zadovoljstvo u vožnji. Autonomija litijum-jonske baterije novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID omogućava vam da pređete do 59 km u Electric režimu, prema WLTP homologacionom protokolu. Možete potpuno napuniti bateriju novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID koristeći standardnu utičnicu (8A, 220V) za 4 sata ili utičnicu za brzo punjenje tipa Green’up® (14A, 220V) za 4 sata. Takođe možete napuniti vaš PEUGEOT 3008 HYBRID brže i bezbednije na Wall Box stanici. Potpuno punjenje može biti smanjeno na 1h45 sa Wall Boxom od 7,4 kW.


PR

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Pred nama je još jedna zima koja sa sobom donosi izazove kao što su niske temperature, sneg i mraz. Preventivno delovanje spasiće vas brige, neprijatnih situacija, komplikacija i što je najvažnije značajno će povećati, kako vašu, tako i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju..

Audi S1 Hoonitron Concept
Slika nedelje