AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz C All-Terrain kuca na vrata - nove fotografija

Mercedes-Benz C All-Terrain kuca na vrata - nove fotografija

Posle premijere nove generacije sedana i karavana modela C-Klasa, Mercedes-Benz je pripremio treću verziju. Na redu je outdoor verzija pod nazivom All-Terrain...

Nova generacija modela Mercedes-Benz C-Klasa već uveliko je zastupljena na evropskim putevima. Automobil je prikazan u februaru u verzijama sedan i karavan. Tu nije kraj. Na septembarskoj auto izložbi u Minhenu biće prikazana outdoor verzija ovog automobila.


Automobil sada možemo videti samo sa kamuflažnom folijom, ali je jasno da je oslanjanje povišeno i da je automobil opremljen masivnom plastičnom zaštitom donjih delova kategorije.

Mercedes-Benz C All-Terrain kuca na vrata - nove fotografija

Nova C-Klasa je izgubila pneumatsko oslanjanje, koje je omogućavalo povećanje klirensa karoserije. "Jastuci" u oslanjanju su ostali samo u plug-in hibridnoj verziji i to isključuvo na zadnjoj osovini. Njihova uloga je poboljšanje stabilnosti elektrifikovane verzije. Kao i kod sedana i karavana, ni outdoorovu C-Klasu neće pokretati 6-cilindarski motori, već 4-cilindarski.


Naravno, Mercedes-Benz C All-Terrain biće opremljen sistemom pogona na sve točkove 4Matic, kao i 9-stepenim automatizovanim menjačem. U prtljažnik mu staje 490 litara, odnosno 1.510 litara kada se obore nasloni zadnjih sedišta.


Više zvaničnih informacija očekujemo uskoro.


Automagazin.rs

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje