AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia se pridružila najvećoj mreži brzog punjenja električnih vozila IONITY

Kia se pridružila najvećoj mreži brzog punjenja električnih vozila IONITY

Automobilska grupacija Hyundai-Kia postala najnoviji suvlasnik kompanije IONITY, koja ima panevropsku mrežu brzih punionica za električna vozila Grupacija Hyundai Motor Group (HMG) pridružila se mreži IONITY...

IONITY je najveća evropska mreža brzih punionica, u kojoj je postala strateški partner i akcionar. Brendovi Kia i Hyundai će iskoristiti širenje punjačke infrastrukture uz mrežu auto-puteva po Evropi i tako doprineti daljem prihvatanju električne mobilnosti koje se temelji na nultim emisijama štetnih gasova.


Mreža punionica koristi 100-postotno obnovljivu struju za mobilnost sa nultim emisijama i neutralnim ugljeničnim otiskom


IONITY koristi evropski standard punjenja CCS (Combined Charging System). S obzirom na to da mreža koristi 100-postotno obnovljivu energiju vozači električnih vozila zahvaljujući mreži IONITY ne samo da putuju bez emitovanja štetnih emisija nego i CO2 neutralno. To je značajan korak prema uspešnoj električnoj mobilnosti u Evropi.

Kia se pridružila najvećoj mreži brzog punjenja električnih vozila IONITY

Širenjem punjačke infrastrukture do manje briga u vezi sa dometom i masovnijeg prelaska na elektromobilnost


"Za nas su proizvod i iskustvo klijenata usko povezani sa udobnošću i stvarnim prednostima. Sa investicijom u IONITY sada smo postali deo najsavremenije mreže punjačke infrastrukture u Evropi,” rekao je Tomas Šemera, izvršni podpredsednik i vođa odeljenja za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia. “Posvećeni smo pružanju celovitih rešenja, koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost.”


“Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera sa međunarodnim iskustvom na području električne mobilnosti,” rekao je Mihale Haješ, direktor IONITY. “Zajedničkim snagama ćemo raditi na tome da obrazujemo ljudi o e-mobilnosti i promovišemo inovacije na tom području sa ciljem putovanja električnim vozilima kao novim normalnim, pogotovo na dugim putovanjima.”


IONITY


IONITY želi omogućiti duge vožnje električnim vozilima kao novo normalno. Kompanija, koja gradi i upravlja mrežom brzih punionica uz evropske auto-puteve, koristi najnoviju tehnologiju sa kapacitetom punjenja do 350 kW. Time vozači postojeće i budućih generacija električnih vozila – upotrebom najrasprostranijeg evropskog punjačkog standarda CCS (Combined Charging System) – prilikom pauze na putovanju mogu koristiti maksimalnu brzinu punjenja. Svaka punjačka stanica IONITY ima u proseku 4 punjačka mesta. Zbog privrženosti održivosti sve punionice IONITY nude 100% obnovljivu energiju koja je ujedno bez emisija i ugljenično neutralna.


Kompanija IONITY, smeštena u Minhenu, osnovana je 2017. i u vlasništvu je proizvođača automobila BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group i Volkswagen Group.


PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje