AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ferrari FF: Prve fotografije i informacije

Ferrari FF: Prve fotografije i informacije

Italijani su konačno završili spekulacije - novi model Ferrari je automobil za četiri putnika, ima karoseriju shooting brake, a pod haubom diše dvanaestocilindrični agregat. Revoluciju simbolizuje i naziv FF, što znači Ferrari Four – ukazujući na enterijer sa četiri mesta i prvi put u Ferrariju integrisan sistem pogona na sve točkove...

Dizajn karoserije je razvio studio Pininfarina. Automobil koristi dizajnerska rešenja zadnjih svetlosnih grupa sa modela 599 GTB Fiorano, a rešenje prednjih svetlosnih grupa podsećaju na one koje smo videli na modelu 458 Italia.

Ferrari FF: Prve fotografije i informacije

Karoserija je dugačka 4907 mm, široka 1953 mm i visoka 1379 mm. Osnovne dimenzije su veoma slične dosadašnjim predstavnicima kompanije Ferrari 2+2 GT koncepcije, kao što je model 612. Prtljažni prostor meri zapreminu od 450 litara, a kada se sklope sedišta, zapremina prtljažnika raste na 800 litara. Oficijelni tehnički podaci potvrđuju prethodne spekulacije - zapremina 12-cilindričnog motora porasla je na 6,3 litara, konkretno na 6262 cm3, kao kod modela FXX. Agregat razvija snagu od 660 konjskih snaga pri 8.000 o/min, a maksimalni obrtni moment porastao je na 683 Nm pri 6.000 o/min. U pitanju je nova verzija motora F140 65° V12, a bliže informacije o detaljima promena na šestolitarskom motoru nisu poznate.

Ferrari FF: Prve fotografije i informacije

Pogon na sve točkove je patentiran sistem 4RM, koji je za 50 % lakši od konvencionalog 4x4 rešenja. Standard su adaptivni magnetno-reološki amortizeri SCM3, keramičke kočnice Brembo i dvolamelasti menjač F1. Maksimalna brzina iznosi 335 km/h, a ubrzanje iz mesta do 100 km/h, Ferrari FF realizuje za samo 3,7 sekundi. U kombinovanom ciklusu vožnje, potrošnja iznosi 15,4 l/100 km, a za smanjenje potrošnje, Ferrari FF koristi sistem HELE. Zvanično će Ferrari FF biti predstavljen na martovkom sajmu automobila u Ženevi.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje