AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch otvorio moderni školski centar u Srbiji

Bosch otvorio moderni školski centar u Srbiji

Danas je Robert Bosch doo u saradnji sa Bosch Diesel centrom i Bosch Car Servisom Žeravica u Novom Miloševu otvorio novi savremeni školski centar namenjen edukaciji servisera o najnovijim trendovima u dijagnostici vozila. Trening centar zadovoljava sve najmodernije standarde i proglašen je za jedan od 46 službenih Bosch trening centara u svetu.

Školski centar pruža 11 tehničkih treninga iz sledećih oblasti: benzinsko i dizel ubrizgavanje, kočioni sistemi, ME i MED-Motronic, Common rail druge i treće generacije, sistemi pumpa-dizna, elektronski sistemi stabilnosti- ESP, SBC. „Tehnologija motornih vozila postaje sve kompleksnija zbog sve veće zastupljenosti elektronike što zahteva konstantnu edukaciju servisera, pristup najnovijim servisnim informacijama  i upotrebu modernih dijagnostičkih sistema“, rekao je gospodin Andreas Bušsiveke, rukovodilac  Bosch tehničko - servisnog centra za svet.

Trening program sastoji se od tehničkih treninga i treninga koji se odnose na Bosch proizvodni program delova i dijagnostičke opreme. Za treninge se koriste standardizovani  materijali koji se koriste i u trening centrima širom sveta. Treninzi  u proseku traju tri dana i održavaju se tokom cele godine. Položeni treninzi predstavljaju i jedan od uslova za ulazak u Bosch Car Servisnu mrežu - najveću nezavisnu mrežu servisnih radionica sa preko 15.000 centara u 147 zemalja. Cilj je edukacija sa  najvišim kvalitetom rada i zadovoljstvo polaznika.

Školski centar nalazi se u izdvojenoj zgradi u okviru Bosch Diesel i Car Servisa Žeravica, a sastoji se od dve učionice za teoretsku nastavu i dve radionice sa ukupno četiri radna mesta. On pored širokog izbora dijagnostičke opreme nudi mogućnost rada na uređajima za ispitivanje snage motora, kao i optičkim uređajima za podešavanje geometrije vozila, tako da je polaznicima omogućeno da teoretska znanja provere u radionici. Iako su ovi treninzi namenjeni svim zainteresovanim pojedincima ili auto-mehaničarima, polaznici su  uglavnom vlasnici Bosch servisa ili njihovi zaposleni.

Sve detaljne informacije u vezi sa sadržajem, terminima  i cenama mogu se dobiti putem e-maila: boris.micunovic@bosch.com ili broja telefona 00381/11/2052-335.

Bosch otvorio moderni školski centar u Srbiji

Bosch

Volkswagen Beetle u režiji ABT-a

Volkswagen Beetle u režiji ABT-a

Volkswagen je za novu generaciju modela Beetle pripremio bogat program individualizacije, ali za one koji žele nešto više sportskih detalja, tu je tjunerska kompanija ABT. Pored unapređenja na dizajnu, ABT nudi i program za povećanje snage motora...

Na pumpama u Srbiji pojeftinilo gorivo

Na pumpama u Srbiji pojeftinilo gorivo

Posle odluke Vlade Srbije da 30. aprila snizi iznose akciza na naftne derivate za 1,5 dinara po litru, prvi je reagovao NIS, a zatim su u toku prošle noći i skoro svi ostali snabdevači našeg tržišta gorivom korigovali svoje cenovnike – u korist vozača!

Video: Ruska lepotica u reklami za Citroën DS5 i DS4

Video: Ruska lepotica u reklami za Citroën DS5 i DS4

U Rusiji je veliku pažnju javnosti privukao projekat "blonDDrive", gde se umesto automobilske atraktivnosti, akcenat stavlja na žensku lepotu. Glavnu ulogu ima lepotica Irina Olkhovskaya, koja je Maserati GranTurismo zamenila modelima Citroën DS5 i DS4. Uživajte...

Niže akcize na gorivo, padaju cene

Niže akcize na gorivo, padaju cene

Cene goriva na pumpama u Srbiji trebalo bi da budu snižene od 1,5 do tri dinara po litru, zbog smanjenja akciza na naftne derivate, pada cena nafte na svetskom tržištu i dejstva konkurencije na domaćem tržištu naftnih derivata...

Mercedes-Benz i Novak Đoković- Dubl iz snova

Mercedes-Benz i Novak Đoković- Dubl iz snova

Kompanija Mercedes-Benz, partner Serbia Open-a, sinoć je 03.maja u BelExpo centru zajedno sa Family sportom organizovala  promociju pod nazivom ”Dubl iz snova“. Tom prilikom prisutnima se obratio Generalni direktor Mercedes-Benz-a SCG Andreas Binder, Srdjan Đokovic i specijalno za ovu priliku, preko video linka i najbolji teniser sveta i brend-ambasadror Mercedes-Benz-a Novak Đoković.

Silvia Hauten i Nissan GT-R

Silvia Hauten i Nissan GT-R

Zvezda nemačkog Playboya i Miss Tuning, nedavno je pravila društvo supersnažnom Nissanu GT-R. Ime Silvia Hauten verovatno vam ne znači mnogo, ali u Nemačkoj je ova atraktivna lepotica velika zvezda. Bila je Miss avgusta meseca avgusta u Playboy časopisu i Miss Tuninga 2007...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje