AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

Posle četiri uspešne godine, tokom kojih je postao Infinitijeva ikona i najprodavaniji model te marke u Evropi, FX za 2012 je smeliji i osobeniji nego ikad. Fokus u paketu poboljšanja je bio na jedinstvenoj mešavini strastvenog dizajna, inspirativnih performansi i modernog luksuza. Novi FX je stigao u Sriju, a predstavljen je u novom Infiniti salonu...

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

Ukratko, FX dobija izražajniji „DNK“, koji je bio toliko popularan kod kupaca širom Evrope, što je omogućilo da na Starom kontinentu njegova prodaja u 2011. poraste za 31%, u tržišnom sektoru koji je inače zabeležio pad od 7 odsto. Ova familija za 2012. dolazi sa nepromenjenim cenama (iz 2011-te), a „startuje“ sa 66.240 evra u dinarskoj protivvrednosti (sa carinom, transportnim troškovima i PDV-om) za verziju FX 30d GT i stiže do 77.436 EUR evra za varijantu FX 30d S Premium. Nepromenjene su uzbudljive performanse , hvaljeno rukovanje , nagrađivane tehnologije, pet zvezdica za bezbednost i visok nivo standardne opreme, što važi za svaki Infiniti model.

Po izgledu, FX više liči na sportski automobil nego na „kutijast“ crossover, a verzije za modelsku 2012. godinu se mogu pohvaliti sa još više „uličnog“ uticaja nego na odlazećim varijantama, zahvaljujući, pre svega, pažljivo „kovanim“ promenama na prednjem delu, zajedno sa novim, smelim bojama i novim ekskluzivnim dizajnom naplataka od lakih legura. Novi, izražaniji izgled je postignut preoblikovanom sekcijom branika i suptilno promenjenom maskom, a u svemu se vidi dizajnerski uticaj koncept automobila Essence iz 2009. godine.

Sportska „nota“ je ojačana na verzijama GT i GT Premium sa novim točkovima od 20 inča koji sada imaju dvostruke prečage („paoke“). Na S varijantama, koje su dostupne sa sistemom aktivnog zadnjeg upravljanja (Rear Active Steering -RAS), na dugačkoj listi funkcija koje olakšavaju upravljanje, ostaju karakteristični točkovi od 21 inča. Budućim vlasnicima FX se nudi izbor šireg asortimana boja za spoljašnjost karoserije - sada je dostupna i nova iridijum plava (Iridium Blue). Tu je i najnovija Infiniti tehnologija boje sa zaštitim slojem (otporna na grebanje), koja je dostupna na svim Infiniti modelima. Nova boja Grafit Shadov je takođe dostupna na svim varijantama FX-a.

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

"Kupci vole kako FX izgleda i vole kako se vozi ovaj automobil, tako da su to poslednje stvari koje ćemo da na njemu promenimo", kaže Bernar Loara /Bernard Loire/, Infinitijev potpredsednik za Evropu i Bliski istok. "Ono što smo uradili jeste da smo se fokusirli na jačanje ‘DNK’ na automobilima ove familije."

FX familija za 2012. ima četiri „razreda“ . FXS37 GT (od 67.027 evra) sa lukuznim paketom opreme, pokreće Infinitijev harizmatičan 3,7-litarski benzinski V6 motor sa 320 KS. „Ulazni“ FXS30d takođe ima istu luksuznu opremu, ali 3,0-litarski V6 dizel od 238 KS, impresivnog maksimalnog obrtnog momenta OD 550 Nm i sa manjom emisijom ugljen-dioksida (CO2) -od 238 g/km. Uprkos visokim performansama, FX30d GT (od 66.240 evra) ima prosečnu potrošnju u kombinovanom ciklusu od samo 9 litara na 100 km.

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

S verijante nude još više sportskih performansi i dolaze, između ostalog, sa sistemom RAS - aktivnim „upravljanjem“ (oslanjanjem) na zadnjoj osovini (osim na verziji FX37) i kontiunuiranom kontrolom „amortizacije“ (Continuous Damping Control). Pored specijalno za njega namenjenih točkova od lakih legura od 21 inča, ugrađena su i „zadimljena“ prednja svetla, crveni S bedž i tamno hromirani detalji u unutrašnjosti – na otvorima za ventilaciju i trake na pragovima. FX37 S „na putu“ ima cenu od 71.066 evra, a FX30 D S od 70.333 evra.

Premium verzije GT i S su verovatno najsveobuhvatnije opremljena vozila u svojoj klasi. Njihova specifikacija bazira se na vrhunskoj tehnologiji sa bogatom standardnom opremom, uključujući napredne sisteme za navigaciju i zabavu, zajedno sa paketom bezbednosnih funkcija, kao što je na EuroNCAP nagrađivan sistem prevencije za napuštanje kolovozne trake. Sve benzinske i V6 dizel varijante su dostupne s Premium paketom. Perjanica FX50, sa 5,0-litarskim V8 motorom od 385 KS, dostupna je samo sa S Premium paketom opreme.

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

Svaki FX je opremljen sa inteligentnim Infiniti sistemom pogona na sva četiri točka, kao i sedmostepenim sekvencijalnim automatskim menjačem. Kompaktna, od magnezijuma napravljena ručica za aktivaciju menjača, ugrađena u svakoj od verzija ispod kola upravljača, demonstritra kako integritet FX-a, tako i njegove personalizovane performanse.

U vrlo bogatoj specifikaciji osnovne verzije FX-a postoje samo dve opcije: metalik boja (za 1.219 evra) i multimedijalni paket koji se sastoji od navigacije sa HDD diskom od 30 GB i Bose® Premium audio sistem (za 2.774 evra), koji je standard na GT i S Premium verzijama. Bez dodatnih troškova , kupci mogu izabrati unutrašnje obloge sa umecima obojenim crnim lakom, umesto standardnih - od javorovog drveta u Cerllo Flame boji.

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

Asortiman svih verzija FX za modelsku 2012. je dostupan u svim Infiniti centrima širom Evrope. Kako je najavljeno na Sajmu automobila u Ženevi u martu , moguće je naručivanje i vrhunske verzije FX Vettel. Za kupce u celom svetu biće dostupno samo 200 primeraka tako opremljenih automobila sa V8 motorom od 420 KS. Isporuke prvim kupcima se planirane za 2013. Više informacija o FX Vettel verzijama će biti dostupno kasnije tokom ove godine.

Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate


Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate


Modernizovani Infiniti FX stigao u Srbiju - Cene poznate

Foto: Milomi Bošković - Automagazin portal

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Iz Mlade Boleslave nam stižu nove fotografije novog modela Škoda Rapid. Ako ste pomislili da su u pitanju samo nastavak mudro isplaniranog postepenog otkrivanja novog predstavnika, prevarili ste se. Pred nama su "špijunske" fotografije, koje nam otkrivaju uzgled automobila bez maske...

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho ostaje samo koncept. Bar u ovom trenutku. Nova generacija modela Mazda MX-5 biće razvijena u saradnji sa kompanijom Fiat, a na tržištu će i dalje ostati aktuelna verzija. Japanska kompanija konceptom Yusho, dokazuje da aktuelna generacija još uvek ima potencijala...

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna, fudbalska euforija je uveliko zahvatila i VIVA prodavnice/restorane na OMV benzinskim stanicama širom Evrope i Srbije. Zato je VIVA u svoju ponudu počev od 1. juna ponovo uvrstila ukusni sendvič FUDBAL BURGER...

Croatian RSRBR  Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR  Championship je takmičenje u reli simulaciji Richard Burns Rally. Odvija se preko interneta, pomoću francuskog servera (www.rallyesim.com) koji omogućavaju samu organizaciju prvenstva. Takođe, na serveru možete pratiti sve ostale relije i prvenstva drugih zemalja, videti rezultate i upoređivati sa vozačima iz čitavog sveta...

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Opel proširuje porodicu svog uspešnog modela Astra novom sportskom i elegantnom limuzinom. Sa tipičnim prednostima Astre, uključujući napredne tehnologije i njen prepoznatljiv kvalitet, novi ekskluzivni i elegantni nočbek je više nego pristupačna alternativa za kupce koji bi se obično opredelili za ovaj tip automobila u srednjoj klasi.

Američki duh koga više nema

Američki duh koga više nema

Tradicionalno, Sarajevska ulica je mesto gde se pojavljuje američki duh, koga ni tamo više nema. Pojavljuje se u vidu starovremenskih vozila članova Oldtajmer kluba Beograd, automobili i motorcikli. I njihovi vlasnici, posebno vlasnici motorcikala...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje