AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2012: Tata Megapixel + VIDEO

Ženeva 2012: Tata Megapixel + VIDEO

Indijska kompanija Tata, u Švajcarskoj je predstavila evoluciju svog prošlogodišnjeg koncepta Pixel, koji sada nosi simboličan naziv Megapixel. Tata Megapixel je koncept gradskog automobila, sa enterijerom koji prima četiri putnika i koji je moguće okrenuti na "petoparcu"...

Ženeva 2012: Tata Megapixel + VIDEO

Ovogodišnji Megapixel je dobio potpuno novi dizajn karoserije, koja ima dužinu od 3.504 mm, širinu od 1.673 mm i visinu od 1.405 mm. Dizajnerske linije karoserije rezultat su saradnjeg dizajnerskih centara kompanije Tata Motors u Indiji, Velikoj Britaniji i Italiji. Ulazak u enterijer je moguć pomoću dva para vrata. Prednja vrata se guraju ka prednjoj strani vozila, a zadnja ka zadnjem delu automobila. "B" stub ne postoji, što značajno olakšava ulazak i izlazak iz automobila.

U enterijeru se nalaze četiri odvojena sedišta. Najvažniji sistem u enterijeru je HMI (Human-Machine Interface), koji služi za kontrolu većine uređaja u automobilu, a na velikom displeju se pokazuju podaci iz navigacionog sistema, multimedijalnih sistema ili drugih sistema u automobilu.

Za pogon je zadužena četiri elektromotora, smeštena u svakom točku po jedan. Felne su "obuvene" u pneumatike dimenzija 215/45 R16, a na svakom točku Megapixel može imati maksimalni obrtni moment od 500 Nm. Energiju za pogon elektromotora, Megapixel crpi iz li-ion fosfatnih baterija kapaciteta 13 kWh. Akumulator je moguće do 80 % kapaciteta napuniti za 30 minuta. Na čist električni pogon, Megapixel može preći oko 87 kilometara.

Ženeva 2012: Tata Megapixel + VIDEO

Kada je za to potrebno, ulogu generatora preuzima mali benzinski jednocilindarski motor zapremine 325 cm3, koji razvija maksimalnu snagu od 22 kW. U kombinaciji sa ovim motorom, Tata Megapixel može preći čak 900 kilometara. Mali gradski automobil je sposoban da se kreće brzinom i do 110 km/h, a krug okretaja iznosi samo 2,8 metara.

VIDEO:



Automagazin.rs

Subaru izlaže na sajmu automobilske tehnike u Jokohami

Subaru izlaže na sajmu automobilske tehnike u Jokohami

Proizvođač automobila Subaru, japanska kompanija “Fudži teška industrija”, učestvovaće na Sajmu tehnike u automobilskoj industriji, najvećoj izložbi ove vrste u Japanu, koji će se održati od 23. do 28. maja na izložbenom prostoru “Pacifiko” u gradu Jokohama, a organizuje je Udruženje inženjera u auto-industriji Japana.

BMW X3 Paket za uživanje

BMW X3 Paket za uživanje

Delta Motors je pripremio specijalnu ponudu za BMW X3 model po ceni od 43.990 eura. Ponuda je ograničena i traje dok ima zaliha. Hiljade kilometara čekaju samo na vas! Sa maksimalnom snagom od 135 kW(184KS), BMW X3   Xdrive 20d omogućava čisto uživanje u vožnji...

Video: Anastacia peva u Škodi Citigo

Video: Anastacia peva u Škodi Citigo

Američka pevečica Anastacia započela je saradnju sa kompanijom iz Mlade Boleslave, i zajedno sa automobilom Citigo je zvezda nove reklamne kampanje za najmanji model u aktuelnoj ponudi kompanije Škoda. Pred nama su prve reklame...

Mercedes-Benz: zlatna flota za festival u Kanu

Mercedes-Benz: zlatna flota za festival u Kanu

Od 16. do 27. maja, u Francuskoj se održava 65. Međunarodni filmski festival u Kanu. Tamo će biti predstavljeno devedeset igranih filmova, od kojih će 22 filma biti "u igri" za osvajanje Zlatne palme. Mercedes-Benz jepartner festivala...

 

Majski dan otvorenih vrata u Toyota Centru Beograd!

Majski dan otvorenih vrata u Toyota Centru Beograd!

Posetite Toyota Centar Beograd u subotu, 26. maja, od 10 do 14h — u ponudi su dve fantastične pogodnosti! Staro za novo — ukoliko se ovog dana odlučite da zamenite (ili poručite, odnosno rezervišete) svoj stari za novi automobil poklanjamo vam prvi servis!

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje