AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila je sinoć novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja na konferenciji za novinare održanoj u Legatu Rodoljuba Čolakovića na Dedinju, uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih ličnosti i Opelovih saradnika...

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na samom početku konferencije poznata srpska voditeljka, Aleksandra Jeftanović, poželela je dobrodošlicu velikom broju zvanica i najavila da su takmičenja tek početak aktivnosti koje Opel sprema u godini svog 150. jubileja. Aktuelni rođendanski popust za vozila sa lagera i velika rođendanska proslava 18. juna na kojoj će biti prikazana revolucionarna Opel Ampera, su samo nagoveštaji onoga što ove godine može da se očekuje od Opela.

Gostima se obratio i direktor Opela gospodin Ivan Kekić : ’’Veliko mi je zadovoljstvo što možemo najaviti novu sezonu takmičenja i ukazati priliku mladim talentovanim ljudima da razviju svoju karijeru iskazivanjem ključnih vrednosti brenda Opel. 2012-ta godina je veoma značajna za našu kompaniju. Naime, ove godine slavimo 150-ti rođendan Opela, što je i tema takmičenja. Tim povodom, želimo da pozovemo sve mlade umetnike, kao i sve talentovane kreativce da pokažu svoje umeće tako što će dizajnirati ili fotografisati za Opel,’’ izjavio je gospodin Kekić.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel je osnovana pre tačno vek i po, davne 1862. godine, kada je Adam Opel pravio šivaće mašine u bravarskoj radionici svog oca. Vrlo brzo počinje proizvodnja i prodaja bicikala koji postaju veoma popularni u 19. veku. Međutim, Opel se ne zadovoljava laskavim mestom najvećeg proizvođaca bicikala na svetu, pa razvija i motocikle. 1899. godine počinje tradicija proizvodnje automobila što čini Opel drugim najstarijim proizvođačem automobila u Nemačkoj.

Aleksandra Jeftanović je prisutnim gostima bliže objasnila zadatak i temu takmičenja. Pred učesnike Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da dizajniraju majicu, odnosno naprave fotografiju, koja će na najbolji način oslikati Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. To znači da u svoje radove mogu da uključe bilo šta što je obeležilo Opel u proteklih 150 godina: od šivaće mašine, preko motocikla i frižidera do automobila – od Opel Lutzmana do Opel Ampere.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

’’U novoj sezoni Pret-A-Opela i FotOpela želimo da talentovani učesnici svojim fotografijama i dizajnerskim rešenjima pošalju poruku optimizma koji budi sećanja i ističe Opelov revolucionarni duh. Mislim da je Opel ovim projektima još jednom dokazao da ulaže u budućnost, mlade ljude i da nagrađuje talenat i kvalitet. Nadamo se i da će takmičenja nastaviti da se tradicionalno održavaju i da će dobiti još širi karakter - regionalni, a možda čak i evropski. Ovo je tek početak aktivnosti koje možete da očekujete od Opela ove godine,’’ dodao je gospodin Kekić.

Aleksandra Jeftanović je potom bliže objasnila pravila i zadatke takmičenja i pozvala sve kreativce koji žele da učestvuju u nagradnom konkursu i pokažu svoj talenat treba da pošalju svoje radove u periodu od 10. juna do 10. septembra. O pobednicima takmičenja će odlučivati profesionalni žiri a pobednike očekuju vredne novčane nagrade. U sastavu Pret-A-Opel žirija su: Darko Kostić, Igor Todorović, Srđan Šveljo, Aleksandra Jeftanović, Jelena Nenadić i Irena Trifunović.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel žiri čine: Miloš Nadaždin, Branko Baki Koljajić, Maja Petković Ivanović, Mihajlo Todorović, Jelena Blečić i Irena Trifunović. Prilikom odlučivanja o pobedniku, žiri će vrednovati koliko radovi odgovaraju zadatoj temi, kreativnost i inovativnost pristiglih radova.

’’Pred takmičarima je veliki izazov, jer treba da na pravi način predstave Opelovu dugu i uspešnu istoriju. Izvora inspiracije je mnogo i baš zato očekujemo veliki broj raznovrsnih, maštovitih i originalnih radova. Želim i da pohvalim Opel na organizovanju ovako fenomenalnog projekta i pružanju jedne velike prilike mladim talentima. Verujem da će znati da je iskoriste na pravi način i da će uspeti da iskažu sve svoje ideje i svu maštu, a žiri će to sigurno prepoznati,’’ istakao je Miloš Nadaždin ispred FotOpel žirija.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na oduševljenje prisutnih, dve manekenke, za čiji se stajling pobrinuo Darko Kostić, prikazale su najinteresantnije radove prošlogodišnjeg ciklusa Pret-A-Opel takmičenja, a gosti su mogli da uživaju i u izložbi najlepših fotografija koje su pristigle u prošloj sezoni FotOpel takmičenja.

’’Ovo je sigurno veoma posebna prilika, jer se takmičarima pruža šansa da se stave u ulogu Opelovih dizajnera. Opel automobile karakteriše dizajn koji je pravi izraz emocije, dinamike i elegancije, pa tako i od takmičara očekujemo da njihovi radovi na pravi način predstave sve ove karakteristike i samu suštinu Opela. A kada pogledamo 150 godina unazad zaista ima veoma mnogo oblika i objekata koji mladim umetnicima mogu biti neiscrpna inspiracija, tako da mogu samo da im poželim mnogo kreativnosti i ideja’’ zaključila je predstavnica Pret-A-Opela, Jelena Nenadić.

Na kraju konferencije, Aleksandra Jeftanović se zahvalila svima što su prisustvovali otvaranju nove Pret-A-Opel i FotOpel sezone i pozvala sve goste da uz koktel i posluženje uživaju u retrospektivnoj izložbi najboljih fotografija iz prošlogodišnjeg ciklusa FotOpel takmičenja. Predivna izložba, manekenke koje su prikazale najbolja prošlogodišnja dizajnerska rešenja i najava brojnih iznenađenja i akcija, podigli su fantastičnu atmosferu u prelepom prostoru umetničkog paviljona na još viši nivo.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Pret-A-Opel

Takmičenje je pokrenuto prošle godine, i već tada, u svojoj prvoj sezoni, naišlo je na sjajan odziv. Tema i inspiracija prošlogodišnjeg ciklusa bila je Opel Astra. Među više od 100 pristiglih radova, u Pret-A-Opel takmičenju se posebno istakla Emina Ćorić, student modnog dizajna na Mod’Art University of fashion design u Beogradu, koja je osvojila prvo mesto. ž

Ove godine, zadatak Pret-A-Opel takmičenja je dizajnirati majicu na temu ''150 godina Opela.'' Majica treba da na najbolji način oslika Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. Treba da bude zabavna, atraktivna, moderna, da se savršeno slaže uz dizajn Opel automobila i da izražava suštinu kompanije Opel. Ona treba da ističe karakter Opelovog vozača i filozofiju brenda.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel

Zadatak prvog ciklusa FotOpel takmičenja održanog prošle godine, je bio napraviti najlepšu fotografiju na temu ''Opel Astra.'' Nije bilo lako uhavtiti jedan kadar koji bi na pravi način predstavio jednog od Opelovih najboljih modela koji je prošle godine napunio 20 godina. Na ovaj zahtevan zadatak je najbolje odgovorio Miloš Miljanić koji je osvojio prvo mesto. Za takmičenje je pristiglo preko 70 sjajnih radova.
Pred učesnike novog ciklusa FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da naprave fotografiju na temu ''150 godina Opela.'' Fotografija treba da uhvati pravi trenutak iz Opelove istorije, ali i da šalje optimističnu i vedru poruku. Treba da bude maštovita, originalna, da budi sećanja, da oslikava karakteristike brenda i iskazuje suštinu njegovog dosadašnjeg, kao i budućeg postojanja.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Bugatti Veyron Sang Blue

Bugatti Veyron Sang Blue

Svaki tim slavi ulazak u motorsport na svoj način. Ove godine, kompanija Gemballa Racing je počela da se takmiči u nemačkom šampionatu German ADAC GT Masters Series (trke izdržljivosti) i umesto konferencija i prijema, Gemballa je predstavila modifikovani Bugatti Veyron...

Prodaja vozila u Kini u maju porasla za 16 procenata

Prodaja vozila u Kini u maju porasla za 16 procenata

Prodaja motornih vozila, u maju mesecu, na tržištu Kine je zabeležila međugodišnji rast od 16 procenata, na 1,61 milion vozila. Ovo su informacije, koje je objavila Kineska asocijacija automobilskih proizvođača (CAAM), koje još jednom potvrđuju da je Kina najveće automobilsko tržište na svetu...

Ferrari California: Turbo se bliži! (video)

Ferrari California: Turbo se bliži! (video)

Na stazi Fiorano, snimljen je prototip Ferrari California sa atipičnim zvukom. To je dokaz, da kompanija iz Maranella priprema motor opremljen sa turbopunjačem. Podsetimo, poslednji serijski Ferrari sa turbopunjačem je bio model F40...

Renault prijatelj filma

Renault prijatelj filma

I ove godine, Renault se pokazao kao veliki prijatelj filma. Posle Kustendorfa u januaru, kompanija Renault Nissan Srbija "pozajmljuje" automobile i Jugoslovenskoj kinoteci, a povod je 14. Festival nitratnog filma...

Auto Moto Klub Veteran Voždovac proslavio vredan jubilej

Auto Moto Klub Veteran Voždovac proslavio vredan jubilej

Auto Moto Klub “Veteran Voždovac” proslavio  je 30 godina od osnivanja tradicionalnim skupom ispred opštine Voždovac, inače generalnim pokroviteljem kluba. To je bio prvi takav klub u bivšoj Jugoslaviji. Osnovan je kao klub motociklista, kojima su se kasnije pridružili automobili...

Kombi sa putnicima propao kroz rupu na putu

Kombi sa putnicima propao kroz rupu na putu

Vozite svoj omiljeni kombi, ćaskajući sa prijateljima, uz omiljenu radio stanicu... i odjenom trassss, i nalazite se skoro tri metra ispod zemlje! Nešto slično se dogodilo jednom Kinezu i trojici njegovih saputnika...

Video: Kako je nastao BMW Zagato Coupe

Video: Kako je nastao BMW Zagato Coupe

Na zanimljivom osmominutnom video snimku, prikazano je kako je nastao BMW Zagato Coupe. Prilikom dizajniranja automobila, korišćena je najmodernija komjuterska tehnologija, a automobil je rađen ručno, uključujući i delove aluminijumske karoserije. Da li je ovo automobil vaših snova?

Novi Honda Civic sedan stiže na naše tržište

Novi Honda Civic sedan stiže na naše tržište

Povodom 40 godina duge istorije legendarnog modela Civic, predstavljeno je, na izložbi održanoj u sklopu manifestacije Honda adrenalin dan, svih 9 generacija ovog modela. Svaka od ovih generacija nosila je sa sobom potpuno originalni pristup i za svoje vreme revolucionarna tehnološka rešanja. Danas smo imali priliku da se upoznamo sa novom generacijom modela Honda Civic sedan...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje