AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Srbija servisna akcija - Mesec II Generacije

Renault Srbija servisna akcija - Mesec II Generacije

Prema istraživanjima kompanije Renault Nissan Srbija, na našim ulicama se vozi 72 000 Renault automobila do 10 godina starosti. Čak polovina tih vozila je starija od 5 godina. Clio II, Megane II i Laguna II čine 80 % svih Renault-a starijih od 5 godina. S obzirom na popularnost automobila ove francuske marke u Srbiji, Renault  pokreće zanimljivu servisnu akciju, koja će pomoći da vaš Renault ostane pravi Renault...

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, novu post prodajnu akciju su najavili generalni direktor kompanije Renault Nissan Srbija, Milan Belin, i rukovodilac post prodaje u Renault Nissan Srbija, Milan Pantelić.

Milan Belin je istakao da se kompanija Renault Nissan Srbija brine za svakog vlasnika Renault automobila u našoj zemlji: "Poznato je da su Renault automobili veoma popularni kao polovnjaci, kao i da je veliki broj Renault automobila stigao iz inostranstva. S obzirom da se veliki broj tih automobila ne održava u ovlašćenom servisu, a sve pod izgovorom da je Renault skup za održavanje, razmišljali smo kako da pomognemo svim našim dragim klijentima i da razbijemo dobro poznatu famu. Siguran sam da smo pronašli dobar model kako da to uradimo."

Renault Srbija servisna akcija - Mesec II Generacije

Milan Pantelić je mnogobrojnim predstavnicima medija otkrio da većinu Renaulta starijih od pet godina čini uvoz iz inostranstva. Prema saznanjima Renaulta u Srbiji, ta vozila dolaze sa velikim brojem pređenih kilometara, a ono što zabrinjava je i način održavanja tih vozila. Zbog nestručnog održavanja, realnog stanja puteva i sumnjivog kvaliteta goriva kod nas, vozači imaju problem sa ispravnošću, što ih čini nezadovoljnim. Dodatne probleme strankama prouzrokuju i neadekvatni delovi, kao i neprofesionalni saveti, koje dobijaju van ovlašćene mreže Renaulta. To je ono što Renault u Srbiji želi da promeni.

Renault Srbija servisna akcija - Mesec II Generacije

Nedovoljna informisanost pre svega, dovodi stranke u situaciju gde za svoja vozila koriste delove koji nisu adekvatnog kvaliteta, delove koji nisu prošli rigorozne testove bezbednosti, delove koji mogu i najčešće prouzrokuju kvarove celog sklopa, koje nije jeftino niti lako popraviti, delove koji nemaju adekvatnu garanciju... jednostavno ti delovi nisu dobra investicija. Pored toga, dodatni, možda i veći problem je u neadekvatnom alatu, nestručnom kadru koji nije u mogućnosti da precizno dijagnostikuje kvar i što je najbitnije stranci ne može da garantuje fabrički kvalitet i bezbednost. Da bi sprečili ove probleme, produžili vek polovnim Renault vozilima u Srbiji, doveli ih u što bolje i bezbednije stanje i promenili mišljenje određene grupe vlasnika, Renault Srbija je izašla u susret svojim strankama sa sledećom akcijom.

Renault Srbija servisna akcija - Mesec II Generacije

Od 1.3.2012. do 31.3.2012. vozačima modela Clio II, Megane II i Laguna II, Renault ovlašćena mreža nidi:

Dijagnostiku svih računarskih jedinica

Uz pomoć specijalizovanih Renault dijagnostičkih uređaja, ažuriranim poslednjim verzijama dobijenim od strane proizvođača, ovlašćeni Renault servis će izvršiti kontrolu svih elektronskih sistema na vašem vozilu i predočiti na kojem od sistema treba sprovesti detaljan pregled i popravku pri nekoj od sledećih poseta servisu. Jedinu pravu i kvalitetnu dijagnostiku možete da dobijete unutar Renault ovlašćenih servisa, jer jedino oni poseduju neophodne alate, obuku, ali i poslednje verzije samih programa koje proizvođač nudi.

Potvrdu vizuelnog pregleda i kontrole vozila po Renault standardima

Svaka stranka dobija precizno dopunjen standardizovani Renault obrazac "Renault semafor" - Potvrdu o kontroli vozila, koja podrazumeva vozuzelnu kontrolu 38 tačaka na vozilu bez demontaže sklopova, koja vam garantuje da je vaše vozilo pregledano i daje vam najbolje preporuke za planiranje daljih popravki.

Najstručniji savet i preporuku za održavanje i kvalitetan rad vozila

Sertifikovani stručni servisni savetnici će vam na bazi obavljenih pregleda i uz pomoć Renault informatičkih sistema, dati sve potrebne savete i informacije.

Za 1 dinar - Redovan servis za svaku kupovinu delova u vrednosti većoj od 50.000 dinara

Svaki kupac koji u toku trajanja akcije kupi i ugradi u ovlašćenom servisu Renault/Motrio rezervne delove i opremu u prodajnoj vrednosti većoj od 50.000 dinara, dobija "Vaučer" koji mu omogućava da u periodu od 1.10.2012. po ceni od 1 dinar uradi redovan servis vozila, koji podrazumeva: Motrio filtere ulja i vazduha, 5 litara Motrio ulja, servisni pregled po metodi Renault i zamenu delova.

Mogućnost popusta do 50 % na rezervnim delovima

najčešće lošeg stanja upravo zbog pomenutih razloga velike pređene kilometraže i samog stanja puteva
delovi sa maksimalnim popustom od 50 % su delovi  koji su
amortizere i šolje amortizera
kočione diskove, kočione pločice, paknove i kočione cilindre
ležajeve točka
spone i krajeve spona
viljuške i kugle trapa
nosače motora
remenice i pumpe vode

Ovom akcijom, Renault Srbija želi da omogući svojim strankama servisiranje vozila po povlašćenim uslovima nakon jako loših uslova eksploatacije tokom pređašnjih zimskih uslova. Bezbednost vozila, vozača i putnika, ali i drugih učesnika u saobraćaju je jedan od najbitnijih ciljeva marke Renault. Samo kontrolom i popravkom unutar ovlašćene mreže, Renault može da ispuni obećanje.

Nadamo se da će veliki broj vlasnika Renault vozila uskoro posetiti ovlašćeni servis, kako bi došli do odgovora na pitanje "Ko bolje od Renaulta zna da održava vaš Renault?"

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Renault Alpine A110-50: Plava legenda se vraća!

Renault Alpine A110-50: Plava legenda se vraća!

Model Alpine A110 ove godine slavi pedeseti rođendan, a Renault je odlučio da podari najbolji mogući mpoklon za godišnjicu - novi koncept. Po platformu i tehniku, u Renault Sport Technologies nisu išli dalako. Bez problema je poslužio takmičarski Megane Trophy...

Auto Vasić: Priprema za leto za samo 3.000 dinara

Auto Vasić: Priprema za leto za samo 3.000 dinara

Auto Vasić iz Barajeva, servis već dvadeset godina poznat pre svega vozačima Nissanovih vozila, tokom juna omogućava vlasnicima svih marki automobila da po izuzetno popularanoj ceni pripreme svoja „četiri točka“ za često naporan letnji režim korišćenja...

Gemballa predstavila dijamantski lak + FOTO

Gemballa predstavila dijamantski lak + FOTO

Matirane, zlatne ili boje hroma, na automobilima se pojavljuju već nekoliko godina, i sve su popularnije i u našoj zemlji. Nemačka tjunerska kompanija Gemballa, iznenadila nas je sa atraktivnim dijamantskim lakom, pri čemu ne mislimo na nekakvu foliju, već upravo na boju obogaćenu ovim tvrdim mineralom...

Grand Motors i teniski turnir poznatih

Grand Motors i teniski turnir poznatih

Tenis je i ove godine "izabrani" sport Srbije!  Teniski centar "NOVAK" ponovo je ugostio brojne učesnike i posetioce Sedmog tradicionalnog humanitarnog turnira poznatih ličnosti u tenisu -" Hugo Boss Celebrities Challenger Belgrade 2011"!

Pet zvezdica na testu Euro NCAP za Mazdu CX-5

Pet zvezdica na testu Euro NCAP za Mazdu CX-5

Mazdin model nove generacije CX-5 je sada i zvanično jedan od najbezbednijih automobila na svetu nakon objave rezultata testova Euro NCAP* na kojima je ovaj model ocenjen najvišom mogućom ocenom za bezbednost...

Otvoren novi ovlašćeni Renault servis - HIT Auto Vidikovac

Otvoren novi ovlašćeni Renault servis - HIT Auto Vidikovac

U današnje vreme, kada su vozila dostigla visok nivo tehnološkog razvoja, postalo je više nego očigledno da za normalno korišćenje automobila, vozači moraju imati kvalitetan servis. Kvalitetan servis podrazumeva dobru opremljenost dijagnostičkim uređajima, specijalnim alatima i ostalom servisnom opremom ali takođe i obučen kadar sa iskustvom.

Bosch se proširuje u Srbiji

Bosch se proširuje u Srbiji

U 2011. godini ostvaren je veliki napredak u poslovanju Bosch-grupe u Srbiji. Vodeći proizvođač inovativnih tehnologija najavio je otvaranje fabrike automobilskih sistema brisača u Pećinicima, u blizini Beograda. Do 2019. godine će u ovaj projekat biti investirano oko 70 miliona evra...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje