AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila je sinoć novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja na konferenciji za novinare održanoj u Legatu Rodoljuba Čolakovića na Dedinju, uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih ličnosti i Opelovih saradnika...

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na samom početku konferencije poznata srpska voditeljka, Aleksandra Jeftanović, poželela je dobrodošlicu velikom broju zvanica i najavila da su takmičenja tek početak aktivnosti koje Opel sprema u godini svog 150. jubileja. Aktuelni rođendanski popust za vozila sa lagera i velika rođendanska proslava 18. juna na kojoj će biti prikazana revolucionarna Opel Ampera, su samo nagoveštaji onoga što ove godine može da se očekuje od Opela.

Gostima se obratio i direktor Opela gospodin Ivan Kekić : ’’Veliko mi je zadovoljstvo što možemo najaviti novu sezonu takmičenja i ukazati priliku mladim talentovanim ljudima da razviju svoju karijeru iskazivanjem ključnih vrednosti brenda Opel. 2012-ta godina je veoma značajna za našu kompaniju. Naime, ove godine slavimo 150-ti rođendan Opela, što je i tema takmičenja. Tim povodom, želimo da pozovemo sve mlade umetnike, kao i sve talentovane kreativce da pokažu svoje umeće tako što će dizajnirati ili fotografisati za Opel,’’ izjavio je gospodin Kekić.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel je osnovana pre tačno vek i po, davne 1862. godine, kada je Adam Opel pravio šivaće mašine u bravarskoj radionici svog oca. Vrlo brzo počinje proizvodnja i prodaja bicikala koji postaju veoma popularni u 19. veku. Međutim, Opel se ne zadovoljava laskavim mestom najvećeg proizvođaca bicikala na svetu, pa razvija i motocikle. 1899. godine počinje tradicija proizvodnje automobila što čini Opel drugim najstarijim proizvođačem automobila u Nemačkoj.

Aleksandra Jeftanović je prisutnim gostima bliže objasnila zadatak i temu takmičenja. Pred učesnike Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da dizajniraju majicu, odnosno naprave fotografiju, koja će na najbolji način oslikati Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. To znači da u svoje radove mogu da uključe bilo šta što je obeležilo Opel u proteklih 150 godina: od šivaće mašine, preko motocikla i frižidera do automobila – od Opel Lutzmana do Opel Ampere.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

’’U novoj sezoni Pret-A-Opela i FotOpela želimo da talentovani učesnici svojim fotografijama i dizajnerskim rešenjima pošalju poruku optimizma koji budi sećanja i ističe Opelov revolucionarni duh. Mislim da je Opel ovim projektima još jednom dokazao da ulaže u budućnost, mlade ljude i da nagrađuje talenat i kvalitet. Nadamo se i da će takmičenja nastaviti da se tradicionalno održavaju i da će dobiti još širi karakter - regionalni, a možda čak i evropski. Ovo je tek početak aktivnosti koje možete da očekujete od Opela ove godine,’’ dodao je gospodin Kekić.

Aleksandra Jeftanović je potom bliže objasnila pravila i zadatke takmičenja i pozvala sve kreativce koji žele da učestvuju u nagradnom konkursu i pokažu svoj talenat treba da pošalju svoje radove u periodu od 10. juna do 10. septembra. O pobednicima takmičenja će odlučivati profesionalni žiri a pobednike očekuju vredne novčane nagrade. U sastavu Pret-A-Opel žirija su: Darko Kostić, Igor Todorović, Srđan Šveljo, Aleksandra Jeftanović, Jelena Nenadić i Irena Trifunović.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel žiri čine: Miloš Nadaždin, Branko Baki Koljajić, Maja Petković Ivanović, Mihajlo Todorović, Jelena Blečić i Irena Trifunović. Prilikom odlučivanja o pobedniku, žiri će vrednovati koliko radovi odgovaraju zadatoj temi, kreativnost i inovativnost pristiglih radova.

’’Pred takmičarima je veliki izazov, jer treba da na pravi način predstave Opelovu dugu i uspešnu istoriju. Izvora inspiracije je mnogo i baš zato očekujemo veliki broj raznovrsnih, maštovitih i originalnih radova. Želim i da pohvalim Opel na organizovanju ovako fenomenalnog projekta i pružanju jedne velike prilike mladim talentima. Verujem da će znati da je iskoriste na pravi način i da će uspeti da iskažu sve svoje ideje i svu maštu, a žiri će to sigurno prepoznati,’’ istakao je Miloš Nadaždin ispred FotOpel žirija.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na oduševljenje prisutnih, dve manekenke, za čiji se stajling pobrinuo Darko Kostić, prikazale su najinteresantnije radove prošlogodišnjeg ciklusa Pret-A-Opel takmičenja, a gosti su mogli da uživaju i u izložbi najlepših fotografija koje su pristigle u prošloj sezoni FotOpel takmičenja.

’’Ovo je sigurno veoma posebna prilika, jer se takmičarima pruža šansa da se stave u ulogu Opelovih dizajnera. Opel automobile karakteriše dizajn koji je pravi izraz emocije, dinamike i elegancije, pa tako i od takmičara očekujemo da njihovi radovi na pravi način predstave sve ove karakteristike i samu suštinu Opela. A kada pogledamo 150 godina unazad zaista ima veoma mnogo oblika i objekata koji mladim umetnicima mogu biti neiscrpna inspiracija, tako da mogu samo da im poželim mnogo kreativnosti i ideja’’ zaključila je predstavnica Pret-A-Opela, Jelena Nenadić.

Na kraju konferencije, Aleksandra Jeftanović se zahvalila svima što su prisustvovali otvaranju nove Pret-A-Opel i FotOpel sezone i pozvala sve goste da uz koktel i posluženje uživaju u retrospektivnoj izložbi najboljih fotografija iz prošlogodišnjeg ciklusa FotOpel takmičenja. Predivna izložba, manekenke koje su prikazale najbolja prošlogodišnja dizajnerska rešenja i najava brojnih iznenađenja i akcija, podigli su fantastičnu atmosferu u prelepom prostoru umetničkog paviljona na još viši nivo.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Pret-A-Opel

Takmičenje je pokrenuto prošle godine, i već tada, u svojoj prvoj sezoni, naišlo je na sjajan odziv. Tema i inspiracija prošlogodišnjeg ciklusa bila je Opel Astra. Među više od 100 pristiglih radova, u Pret-A-Opel takmičenju se posebno istakla Emina Ćorić, student modnog dizajna na Mod’Art University of fashion design u Beogradu, koja je osvojila prvo mesto. ž

Ove godine, zadatak Pret-A-Opel takmičenja je dizajnirati majicu na temu ''150 godina Opela.'' Majica treba da na najbolji način oslika Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. Treba da bude zabavna, atraktivna, moderna, da se savršeno slaže uz dizajn Opel automobila i da izražava suštinu kompanije Opel. Ona treba da ističe karakter Opelovog vozača i filozofiju brenda.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel

Zadatak prvog ciklusa FotOpel takmičenja održanog prošle godine, je bio napraviti najlepšu fotografiju na temu ''Opel Astra.'' Nije bilo lako uhavtiti jedan kadar koji bi na pravi način predstavio jednog od Opelovih najboljih modela koji je prošle godine napunio 20 godina. Na ovaj zahtevan zadatak je najbolje odgovorio Miloš Miljanić koji je osvojio prvo mesto. Za takmičenje je pristiglo preko 70 sjajnih radova.
Pred učesnike novog ciklusa FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da naprave fotografiju na temu ''150 godina Opela.'' Fotografija treba da uhvati pravi trenutak iz Opelove istorije, ali i da šalje optimističnu i vedru poruku. Treba da bude maštovita, originalna, da budi sećanja, da oslikava karakteristike brenda i iskazuje suštinu njegovog dosadašnjeg, kao i budućeg postojanja.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

FAS donirao Fiat Punto Classic Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

FAS donirao Fiat Punto Classic Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Kompanija Fiat Automobili Srbija donirala je Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu vozilo marke Fiat Punto Classic. Zavod za hitnu medicinsku pomoć prevashodno će koristiti to vozilo za prevoz pacijenata na hemodijalizu, kao i za prevoz pacijenata na kontrolne preglede u Klinički centar Kragujevac...

Mercedes-Benz će ponuditi motor 1,6 turbo u C-klasi

Mercedes-Benz će ponuditi motor 1,6 turbo u C-klasi

Ni Mercedes-Benz nije odoleo trendu "downsizinga", pa će osnovnu C-klasu pokretati mali benzinski turbo motor, koji će ostvariti istu potrošnju, kao i turbodizel ove zapreminske kategorije. Krajem ovog leta, pod haubom C klase će se pojaviti motor 1.6 Turbo, sa kodnom oznakom M274...

Renault priprema Megane SUV

Renault priprema Megane SUV

Novi Renault model, koji će biti razvijen u saradnji sa kompanijom Nissan, biće veća i robusnija verzija hatchback modela Megane. Novi model će koristiti tehniku marke Nissan, ali dizajnerski će biti prepoznatljiv kao Renault...

Sprinter Usain Bolt polupao svoj BMW M3

Sprinter Usain Bolt polupao svoj BMW M3

Usain Bolt, sprinter iz Jamajke i nosilac tri zlatne olimpijske medalje, još ponovo je polupao svoj BMW M3. Nesreća se dogodila u četvrti Saint Andrew, u glavnom gradu Jamajke - Kingstonu, kada se slavni sportista vraćao sa proslave...

Fiat 500 2013: Nove boje, tehnika ista

Fiat 500 2013: Nove boje, tehnika ista

Retro dizajn modela Fiat 500 se kupcima i dalje veoma sviđa, pa italijanska kompanija smatra da nema potrebe za radikalnom modernizacijom. Za modelsku godinu 2013, Fiat 500 je dobio novu paletu boja i dve nove verzije – Street i Color Therapy...

Hyundai fan parkovi otvorili vrata širom Evrope

Hyundai fan parkovi otvorili vrata širom Evrope

Hyundai kao zvanični automobilski sponzor ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu uporedo sa početkom ovog velikog sportskog događaja otvorio je vrata svojih fan parkova širom Evrope. Hyundai fan parkovi otvoreni su u osam Evropskih gradova od Madrida do Moskve i pružaju navijačima  svih uzrasta mogućnost za odličnu zabavu...

Jeep Patriot za 22.990 evra

Jeep Patriot za 22.990 evra

Nastavlja se niz sjajnih ponuda kompanije Fiat Automobili Srbija (FAS). Nova akcijska ponuda vezana je za model Jeep Patriot, koji je po specijalnim uslovima ponuđen u tri verzije (Sport, Limited i 70th Anniversary) - sve tri s dizel motorom od 2,2 litra (120 kW/163 KS) i pogonom na sva četiri točka tipa Freedom drive...

Bugatti Veyron Sang Blue

Bugatti Veyron Sang Blue

Svaki tim slavi ulazak u motorsport na svoj način. Ove godine, kompanija Gemballa Racing je počela da se takmiči u nemačkom šampionatu German ADAC GT Masters Series (trke izdržljivosti) i umesto konferencija i prijema, Gemballa je predstavila modifikovani Bugatti Veyron...

Prodaja vozila u Kini u maju porasla za 16 procenata

Prodaja vozila u Kini u maju porasla za 16 procenata

Prodaja motornih vozila, u maju mesecu, na tržištu Kine je zabeležila međugodišnji rast od 16 procenata, na 1,61 milion vozila. Ovo su informacije, koje je objavila Kineska asocijacija automobilskih proizvođača (CAAM), koje još jednom potvrđuju da je Kina najveće automobilsko tržište na svetu...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje