AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Direktno iskustvo vožnje bez suvišnih komplikacija ključni je činilac prilikom razvijanja visokotehnološkog Volvo Sensus sistema zabave i informisanja. U Volvou V40, pristup usmeren prema vozaču, unapređen je novom, potpuno grafičkom komandnom tablom koja omogućava personalizaciju njenog izgleda...

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Komponente za povezivanje, s druge strane, uključuju mobilnu aplikaciju koja povezuje vozača s automobilom kada je parkiran.

Potpuno grafički displej

Novi V40 je dostupan s novom, potpuno grafičkom komandnom tablom. Aktivni TFT (Thin Film Transistor) kristalni ekran predstavlja novu dimenziju komunikacije vozača i automobila. Komandna tabla izražava emocionalnu funkcionalnost i uvek jasno prikazuje najvažnije informacije.

Vozač može da odabere tri grafičke teme: Elegance tema stvara tradicionalno mirnu atmosferu, Eco tema sa zelenom pozadinom stvara ekološki obojenu atmosferu, s detaljnim prikazom potrošnje i posebnom iluminacijom u slučaju ekološke vožnje. Totalna suprotnost je Performance, koja crvenom iluminacijom stvara sportsku atmosferu, a jasnije se prikazuje brzina kretanja, količina iskorišćenog potencijala motora i slično.

Kontrola preko upravljača

Kod Volvo Sensus sistema sve informacije se prikazuju na ekranu od pet ili sedam inča, smeštenom u gornjem delu komandne table. Integrisani ekran znači da vozač ne mora da skreće pogled s puta. Svim funkcijama se može upravljati preko komandi na upravljaču ili putem kontrola ispod ekrana. Tu je i dodatni daljinski upravljač.

„My Car“ nudi pristup brojnim prilagođavanjima sistemima kao što su City Safety, Collision Warning, Pedestrian Detection, Driver Alert System, Active Cruise Control, osvetljenje, retrovizori, klima uređaj, centralno zaključavanje ili audio sistem. Ukoliko se naruči i multimedijalni audio sistem, Volvo Sensus podrazumeva veći ekran od sedam inča, koji prikazuje i informacije sa navigacionog sistema, telefona, kamere za vožnju unazad, DVD playera, digitalnog TV-a i slično.

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Bluetooth s upravljanjem muzičkim sadržajima

Bluetooth konekcija je unapređena kako bi pored hands-free konverzacije telefonom ponudila i izbor muzičkog sadržaja s portabl playera preko Bluetootha. Volvo je, ustvari, jedini brend koji nudi Bluetooth upravljanje muzičkim sadržajima u svim modelima. Integrisana navigacija s glasovnim komandama je dostupna kao opcija.

Elektronska kontrola klime

Novi V40 dostupan je s elektronskom kontrolom klima uređaja. Sistem nudi automatsko kontrolisanje unutrašnje temperature i ventilacije preko individualnog podešavanja za vozačevu i suvozačevu stranu. Vetrobransko staklo, zadnje staklo i spoljni retrovizori automatski se greju pri temperaturama ispod 9°C.

Navigacija od skretanja do skretanja

Opcionalni navigacioni sistem integrisan je u Volvo Sensus. Glasovno davanje instrukcija doprinos je bezbednosti. Novi dodatak je navigacija od skretanja do skretanja koja se prikazuje na komandnoj tabli.

Vrhunsko audio iskustvo

Najnaprednija audio jedinica ima digitalno 5x130W pojačalo klase D, Dolby Digital u kombinaciji s Dolby Pro Logic II Surround i poslednju MultEQ tehnologiju kompanije Audyssey Laboratories koja smanjuje distorziju, uz 10 zvučnika.

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Premium Sound očitava muziku sa DVD, CD i USB nosača u MP3, AAC ili WMA, ali i AVI i Video Div-X formatu. Sistem podrazumeva Bluetooth konekciju.

Pored Premium Sound Multimedia sistema, dostupna su još četiri audio sistema i to:


•    Performance, sistem sa 4 zvučnika
•    Performance, sistem sa 6 zvučnika
•    High Performance, sistem sa 8 zvučnika
•    High Performance Multimedia, sistem sa 8 zvučnika

Za spajanje s ostalim uređajima, kao što je portabl MP3 player, iPod (od treće generacije), iPod Touch ili iPhone, svi audio sistemi standardno poseduju AUX ili USB konektore.

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Mobilna aplikacija sa širokim rasponom mogućnosti

Vlasnik novog Volvoa V40 može koristiti mobilnu aplikaciju kako bi preko pametnog telefona ostao u kontaktu s vozilom kada je parkirano. Mobilna Volvo aplikacija je produžetak usluge Volvo On Call, usluge koja se izvorno temelji na direktnom pristupu centru za pomoć u slučaju nezgode ili u vanrednim situacijama.

Mobilna aplikacija je besplatna za učitavanje preko online servisa. Napravljena je da ponudi intuitivan i jednostavan kontakt korisnika s njegovim automobilom. Ona podrazumeva nekoliko elemenata:
-    Lokator automobila. Lokacija automobila prikazana je na karti. Tu je i digitalni kompas koji usmerava vozača u pravom smeru.
-    Daljinsko zaključavanje. Prikazan je status svih vrata i prozora na automobilu, a vozač može zaključati ili otključati automobil pokretom na ekranu na dodir,
-    Daljinsko uključivanje grejanja. Ukoliko automobil ima opciju grejanja tokom parkiranja, može se pokrenuti ili programirati preko tajmera na mobilnoj aplikaciji.
-    Komandna tabla. Daje vozaču pristup nizu informacija: nivou goriva, kilometraži do sledećeg punjenja, prosečnoj potrošnji goriva, prosečnoj brzini i drugim očitavanjima.
-    Provera automobila. Aplikacija izvodi „sistematski“ pregled vozila prikazujući informacije o stanju sijalica, tečnosti za kočenje, nivou rashladne tečnosti, nivou ulja u motoru i pritisku ulja u motoru.
-    Dnevnik vožnje. Detaljni podaci o svakoj vožnji tokom poslednjih 40 dana mogu se učitati ili sačuvati. Podaci se mogu ekstrahovati i kao Excel datoteka - savršena opcija za vlasnike kompanijskih automobila.
-    Informacije o vozilu. Osnovni podaci o vozilu kao što su model, registracioni broj, itd.
-    Upozorenje o krađi. Ukoliko se pokrene alarm za krađu vozač je odmah obavešten preko mobilne aplikacije.

Volvo

Opelov rođendanski popust za vozila sa lagera

Opelov rođendanski popust za vozila sa lagera

Kompanija Opel ove godine sa velikim ponosom proslavlja čak 150 godina uspešnog poslovanja. Ovaj veliki jubilej biće obeležen i u Srbiji gde će tokom cele godine biti priređivane brojne kampanje, akcije, povoljnosti. Nova Opelova kampanja predstavlja samo uvod i prvi nagoveštaj onoga čime Opel planira da počasti i obraduje svoje kupce i verne vozače.

Chevrolet Cruze facelift: Prve fotografije i video

Chevrolet Cruze facelift: Prve fotografije i video

Već na premijeri karavana Cruze SW, Chevrolet je najavio da će po uzoru na ovaj model biti modernizovane i ostale karoserijske verzije ovog porodičnog sedana. Sada su pred nama prve fotografije osveženog modela Crze u hatchback i sedan verziji...

Väth Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Väth Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

516 konjskih snaga je malo? Nemačka tjunerska kompanija Väth, smatra da jeste, pa je supersnažni Mercedes-Benz C63 AMG Coupe Black Series "nabildovala" na 746 konjskih snaga! Pored unapređene tehnike, znatno je unapređen dizajn i aerodinamička efikasnost...

GSC GoldStrom: G-Klasa u zlatu

GSC GoldStrom: G-Klasa u zlatu

Nemačka kompanija GSC (German Special Customs) predstavila je Zlatnu oluju "GoldStorm", odnosno modifikovani Mercedes-Benz G-Klasa, koji će verovatno oboriti sa nogu bogataše sa Bliskog Istoka, ali i Evropljane koji manje vole srebro...

Dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet 2012“

Dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet 2012“

U petak su u Mikser House-u, po peti put, dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet“ za Srbiju - panevropsko takmičenje za studente fakulteta primenjenih umetnosti.  Ovo takmičenje svake godine od 2007. u oblastima primenjene umetnosti pruža priliku studentima širom sveta da primene svoje veštine na zadatke u realnom životu...

BMW M Experience prvi put u Srbiji

BMW M Experience prvi put u Srbiji

“BMW M Experience” događaj, u organizaciji Delta Motorsa i uz partnersku podršku Delta Sporta, obeležava 40 godina od početka proizvodnje BMW M modela.  Tim povodom, na NAVAK stazi u Subotištu, po prvi put u Srbiji, od 1. do 3.juna, organizuju se probne vožnje BMW  M automobila. Priliku da isprobaju BMW M5, BMW X6M i BMW X5M imali su partneri, predstavnici medija i poštovaoci BMW automobila u Srbiji...

Sastanak evropskog udruženja Opelovih dilera

Sastanak evropskog udruženja Opelovih dilera

Opelovim dilerima u Srbiji je ove godine ukazana velika čast i poverenje da budu domaćini prolećnog sastanka, evropskog udruženja Opelovih dilera, EURODA-e. EURODA je osnovana 1990. godine, a danas broji preko 4,000 Opelovih dilera i 50,000 zaposlenih u 26 evropskih zemalja...

Škoda Rapid - Otkrivanje se nastavlja

Škoda Rapid - Otkrivanje se nastavlja

Čini se da je Škoda veoma mudro isplanirala postepeno otkrivanje svog novog predstavnika. Kompanija iz Mlade Boleslave nastavlja postepeno i pomalo "dramatično" da otkriva svoj novi model Rapid. Nedavno smo videli svetlosne grupe, felnu i "C-stub", a sada je otkriven i godnji deo maske hladnjaka i haube...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje