AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mitsubishi i-Miev - Energetski najefikasnije vozilo u Kanadi

Mitsubishi i-Miev - Energetski najefikasnije vozilo u Kanadi

i-MiEV, 100% električno vozilo koje ne emituje štetne gasove u okolinu još jednom je zvanično prepoznato u nekoj stranoj zemlji zbog svoje energetske efikasnosti – ovaj put u Kanadi.  i-MiEV je izabran od strane kanadskog Ministarstva za prirodne resurse (NRCan*1)kao najefikasnije vozilo u klasi sub-kompaktnih...

Kada se uporedi sa vozilima izabranim od strane istog ministarstva u drugim kategorijama, podaci pokazuju da je i-MiEV energetski najefikasnije vozilo u svim kategorijama. Shin Fujioka, predsednik Mitsubishi Motors Canada Inc. (MMSCAN) primio je od NRCan 2012  nagradu za Eko-energetsko vozilo 2012 u klasi sub-kompaktnih vozila na Međunarodnom sajmu automobila u Torontu, 16. februara 2012.
 
“Ovo je velika čast za i-MiEV”, rekao je Fujioka. “Ovaj uspeh govori o potrebi tržišta u našem pokušaju da zaštitimo životnu sredinu i budućnost naše planete. Ohrabruje nas stav Kanadske vlade da je i-MiEV pravo vozilo za kanadsko tržište.”
 
“Mitsubishi je veoma posvećen tehnologiji i izazovima zaštite životne sredine”, dodao je,”  i ohrabren je u pogledu budućnosti električnih vozila, uzbuđenjem koje i-MiEV budi poslednjih nekoliko godina”.

Lista nagrada visokog profila koje je i-MiEV dobio konstantno raste. Prošle godine u Sjedinjenim državama i-MiEV je dobio nagradu od američke Agencije za zaštitu životne sredine (EPA)*2, zahvaljujući odličnom rejtingu svoje energetske efikasnosti od 112 MPGe. Nedavno je proglašen za “Najzelenije vozilo” u Sjedinjenim državama od strane nevladine organizacije ACEEE*3.

Inoto

Subaru izlaže na sajmu automobilske tehnike u Jokohami

Subaru izlaže na sajmu automobilske tehnike u Jokohami

Proizvođač automobila Subaru, japanska kompanija “Fudži teška industrija”, učestvovaće na Sajmu tehnike u automobilskoj industriji, najvećoj izložbi ove vrste u Japanu, koji će se održati od 23. do 28. maja na izložbenom prostoru “Pacifiko” u gradu Jokohama, a organizuje je Udruženje inženjera u auto-industriji Japana.

BMW X3 Paket za uživanje

BMW X3 Paket za uživanje

Delta Motors je pripremio specijalnu ponudu za BMW X3 model po ceni od 43.990 eura. Ponuda je ograničena i traje dok ima zaliha. Hiljade kilometara čekaju samo na vas! Sa maksimalnom snagom od 135 kW(184KS), BMW X3   Xdrive 20d omogućava čisto uživanje u vožnji...

Video: Anastacia peva u Škodi Citigo

Video: Anastacia peva u Škodi Citigo

Američka pevečica Anastacia započela je saradnju sa kompanijom iz Mlade Boleslave, i zajedno sa automobilom Citigo je zvezda nove reklamne kampanje za najmanji model u aktuelnoj ponudi kompanije Škoda. Pred nama su prve reklame...

Mercedes-Benz: zlatna flota za festival u Kanu

Mercedes-Benz: zlatna flota za festival u Kanu

Od 16. do 27. maja, u Francuskoj se održava 65. Međunarodni filmski festival u Kanu. Tamo će biti predstavljeno devedeset igranih filmova, od kojih će 22 filma biti "u igri" za osvajanje Zlatne palme. Mercedes-Benz jepartner festivala...

 

Majski dan otvorenih vrata u Toyota Centru Beograd!

Majski dan otvorenih vrata u Toyota Centru Beograd!

Posetite Toyota Centar Beograd u subotu, 26. maja, od 10 do 14h — u ponudi su dve fantastične pogodnosti! Staro za novo — ukoliko se ovog dana odlučite da zamenite (ili poručite, odnosno rezervišete) svoj stari za novi automobil poklanjamo vam prvi servis!

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje