AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Izvršni direktor Forda, Alan Mulally i predsednik i izvršni direktor Ford Evropa, Stephen Odell predstaviće novi B-MAX na Fordovoj konferenciji za štampu koja će se održati u 9:00 sati po srednje evropskom vremenu (CET), 6. marta u hali 5...

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Ford će takođe premijerno predstaviti novu Fiestu ST spremnu za početak proizvodnje, prvu performantnu verziju Fordovog malog automobila; potpuno novi model Kuga – pametniju, elegantniju i prostraniju verziju veoma uspešnog modela kojeg će zameniti i Tourneo Custom koncept, koji najavljuje dolazak čitave potpuno nove linije jednotonskih vozila. Ford će takođe izložiti dva nova, veoma značajna Focus modela, koji ističu posvećenost kompanije održivijoj budućnosti automobilske industrije - Focus Electric i Focus 1.0 EcoBoost, opremljen najekonomičnijim benzinskim motorom koji je Ford ikada konstruisao.

"Mi šaljemo snažnu poruku naše posvećenosti da Fordovi proizvodi svojim novinama uvek budu ispred drugih", kaže Odell. "Naš novi Ford B-MAX zaista pomera granice tradicionalnog razmišljanja i donosi jedinstven pristup, u kojem se nije okušao nijedan drugi proizvođač.“

“Novi modeli Fiesta ST, Kuga i Tourneo Custom koncept su tri veoma različita proizvoda, ali ono što im je zajedničko je pristup koji je u potpunosti usmeren ka kupcu”, dodaje on. “Focus Electric i Focus 1.0-litarski EcoBoost odraz su našeg opredeljenja ka održivoj budućnosti automobilske industrije.”

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

B-MAX – otvara vrata novom viđenju malih automobila

Fordov sistem vrata sa lakim pristupom nudi eleganciju i neprevaziđenu praktičnost, sa nesmetanim ulaskom i izlaskom kroz prednja vrata sa klasičnim šarkama i klizna zadnja vrata, koja su integrisana u centralne stubove karoserije. B-MAX se odlikuje najmanjom potrošnjom i najnižom emisijom CO2 u svojoj klasi.

U modelu B-MAX je takođe premijerno, za tržište Evrope, i Fordov SYNC sistem glasovne kontrole i konekcije u automobilu, koji uključuje i funkciju pomoći u hitnim slučajevima koja putnicima u vozilu pomaže da direktno upute poziv službama hitne pomoći u slučaju saobraćajne nesreće. B-MAX je takođe prvi automobil u klasi opremljen Fordovim sistemom za izbegavanje sudara pri malim brzinama, Active City Stop.

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Fiesta ST – svetska premijera performantnog hečbeka

Nova Fiesta ST biće za 20 odsto snažnija od svojih prethodnika. Očekuje se da će 1,6-litarski EcoBoost motor sa 180 KS omogućiti ubrzanje od 0-100 km/h za manje od sedam sekundi i maksimalnu brzinu veću od 220 km/h.

Značajna poboljšanja postignuta su i kroz uvođenje specijalnog podešavanja podvozja („šasije“), koje je spušteno za 15 mm u odnosu na standardni automobil, Fordovog unapređenog sistema Torque Vectoring Control – (eTVC) i tri režima elektronske kontrole stabilnosti, od kojih je svaki testiran na preko 5.000 km vožnje na stazi Nirburgring Nordšlajfe (Nürburgring Nordschleife) u Nemačkoj.

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Ford Kuga – pametnija, elegantnija, prostranija

Ford preuzima aktuelnu formulu uspešnog modela Kuga i unapređuje je uvođenjem automatskog otvaranja vrata prtljažnika, koja se mogu otvoriti i zatvoriti jednostavnim zamahjivanjem stopalom ispod zadnjeg branika; 82 litra dodatne zapremine prtljažnog prostora i zadnja sedišta koja se jednim dodirom na taster preklapaju u ravan poda.

Ford je takođe unapredio dinamičke vozne osobine, poboljšao pogon na sva četiri točka, obogatio ponudu ekonomičnim 1,6-litarskim EcoBoost benzinskim motorom, a u opremu je uvrstio i SYNC sistem sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima.

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Predstavljen Tourneo Custom koncept

Ford Tourneo Custom koncept najavljuje uvođenje potpuno nove palete vozila.

Baziran na istim principima kinetičkog dizajna kao najnovija Ford putnička vozila, Tourneo Custom koncept se odlikuje veoma dinamičnim i modernim izgledom koji će privući sasvim novu generaciju kupaca. Takođe će se u ponudi naći sa bogatim izborom najmodernijih tehnologija za pomoć vozaču u vožnji, kao i SYNC sistemom sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima.

Sajam u Ženevi 2012 - Fordove svetske premijere

Focus – dve verzije nagoveštavaju zeleniju budućnost

Dva zanimljiva Focus modela, 1.0-litarski EcoBoost i potpuno električni Focus Electric predstavljaju smernice ka održivijoj budućnosti automobilske industrije i priključuju se sve brojnijoj grupi vozila sa ECOnetic oznakom koja su najštedljivija, ili su bar među najštedljivijim vozilima po potrošnji goriva u svojoj klasi.

 

Automagazin.rs

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna, fudbalska euforija je uveliko zahvatila i VIVA prodavnice/restorane na OMV benzinskim stanicama širom Evrope i Srbije. Zato je VIVA u svoju ponudu počev od 1. juna ponovo uvrstila ukusni sendvič FUDBAL BURGER...

Croatian RSRBR  Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR  Championship je takmičenje u reli simulaciji Richard Burns Rally. Odvija se preko interneta, pomoću francuskog servera (www.rallyesim.com) koji omogućavaju samu organizaciju prvenstva. Takođe, na serveru možete pratiti sve ostale relije i prvenstva drugih zemalja, videti rezultate i upoređivati sa vozačima iz čitavog sveta...

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Opel proširuje porodicu svog uspešnog modela Astra novom sportskom i elegantnom limuzinom. Sa tipičnim prednostima Astre, uključujući napredne tehnologije i njen prepoznatljiv kvalitet, novi ekskluzivni i elegantni nočbek je više nego pristupačna alternativa za kupce koji bi se obično opredelili za ovaj tip automobila u srednjoj klasi.

Američki duh koga više nema

Američki duh koga više nema

Tradicionalno, Sarajevska ulica je mesto gde se pojavljuje američki duh, koga ni tamo više nema. Pojavljuje se u vidu starovremenskih vozila članova Oldtajmer kluba Beograd, automobili i motorcikli. I njihovi vlasnici, posebno vlasnici motorcikala...

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Prvi primerak naslednika modela DBS, do prvih kupaca će stići krajem tekuće ili početkom sledeće godine. Na manifestaciji Concorso d'Eleganza Villa d´Este, predstavljena je studia nove generacije ovog modela, a serijsku verziju sada možemo videti na prvom snimku, zahvaljujući britanskom magazinu CAR.

ABS SHOW 212 - Video

ABS SHOW 212 - Video

U okviru  epizode ABS Show 2012  možete pogledati auto vesti, gde vas očekuje veliki broj informacija iz sveta automobila .U rubrici press, redakcija ABS Show je pripremila predstavljanje modela: Alpine A 110 – 50 Concept, Citroen C4 Aircross, Dacia Lodgy, BMW Zagato Coupe...

Još jedan Ferrari FF završio u plamenu + FOTO

Još jedan Ferrari FF završio u plamenu + FOTO

Sada zaista izgleda, da automobil koji nema problema sa požarom, nije pravi supersportski automobil. Dobrodošao u klub, Ferrari FF. Proteklih dana, hit na internetu je bio spektaluran požar italijanskog superautomobila, koji ser zapalio na autoputu A4, nedaleko od Krakova (Poljska)...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje