AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Počinje proizvodnja Mitsubishi Mirage na Tajlandu

Počinje proizvodnja Mitsubishi Mirage na Tajlandu

Mitsubishi Motors Korporacija (MMC) objavila je da počinje sa prodajom svog novog Mirage, globalnog kompaktnog automobila, na Tajlandu počev od 28. marta. Mirage je razvijen u sklopu revolucionarnog koncepta koji ispunjava potrebe rapidno rastućih tržišta, kao “ulazno” vozilo...

Istovremeno. Mirage zadovoljava i potrebe naprednih ekološki osvešćenih tržišta nudeći izuzetne performanse na polju zaštite životne sredine. Mirage će se proizvoditi u potpuno novom trećem postrojenju pri Mitsubishi Motors Tajland Leam Chambang fabrici – najvećem postrojenju MMC van Japana. Prvo će se naći u prodaji na Tajlandu, zatim u ASEAN zemljama, Japanu, Evropi a potom postepeno i na drugim tržištima.

Osamu Masuko, predsednik MMC, je neposredno pred početak ceremonije izjavio: ”Drago mi je što ću predstaviti Mirage prvo na Tajlandu. Mirage je sasvim novo kompaktno vozilo izuzetne energetske efikasnosti, sa niskom emisijom CO2, baš u vreme kada potražnja za superiorno energetski efikasnim vozilima raste u celom svetu. Želeo bih lično da se zahvalim vladi Tajlanda na njihovoj promociji eko programa automobila, čime nam je pružena šansa za učvršćivanje naših veza sa Tajlandom."

Uređaji kod Mirage-a:

 Obezbeđuje energetsku efikasnost koja je među najboljima u svojoj klasi automobila, zahvaljujući svom novom MIVEC*1 motoru i izuzetno umanjenom aerodinamičkom otporu i otporu trenja kotrljanja.
 
Omogućuje lako rukovanje karakteristično za komapktna vozila istovremeno zadržavajući unutrašnji prostor za pet odraslih osoba.

 Optimizacija strukture karoserije i šire korišćenje panela visoke čistoće čine automobil oko 7%2 lakšim od običnog automobila iz njegove klase čime doprinose smanjenoj potrošnji goriva. Mirage koristi karoseriju RISE*3 otpornu na udar, koja apsorbuje i distribuira sile udara tako da obezbedjuje visok nivo bezbednosti putnika.  

 Poseduje visok nivo kvaliteta kroz MMDS (Mitsubishi Motors Development System – Mitsubishi Motors Razvojni sistem), sveobuhvatni sistem upravljanja kvalitetom, koji određuje i procenjuje nivo specifičnih pokazatelja performansi u svakoj fazi od planiranja, prodaje i post-prodaje, kao i MMPW (Mitsubishi Motors Production Way – Mitsubishi Motors Proizvodni put), univerzalni okvir obezbeđenja kvaliteta.

 Dodatno, pre proizvodnje MMC je poslao svoje inspektore iz japanskih fabrika stacioniranih na Tajlandu da ispitaju proizvedene jedinice na novom trećem postrojenju kako bi se uverili da se održavaju standardi kvaliteta iz japanskih fabrika.

*1: Mitsubishi inovativni sistem elektronske kontrole rada ventila
*2: Težinski koeficijent računat dodavanjem čeilka visoke čvrstoće korišćenim na Coltu na Mirage
*3: Pojačana bezbednost pri sudaru Lancer Evolution-a

Počinje proizvodnja Mitsubishi Mirage na Tajlandu

Mirage će biti opremljen 1,2-litarskim MIVEC motorom koji je sa svoja 22 km/L*4 vrlo ekonomičan, jedan od najboljih u svojoj klasi i više nego ispunjava kriterijume tajlandske vlade za sertifikat “eko vozila”*5. Planira se prodaja oko 2.500 jedinica mesečno na Tajlandu.

*4: Izračunato korišćenjem ECE R101, revizija 01
*5: Kriturijumi: zasnovani na evropskim metodama proračuna, više od 5L/100KM (20km/L), ispunjavaju EURO4 standarde, nakon pete godine proizvodnje obavezna je proizvodnja od 100.000 jedinica godišnje.

MMC je u januaru 2011. objavio svoju stretegiju SKOK 2013, a jedan od stubova ove strategije je premeštanje operativnih resursa na tržišta u razvoju. Među “tržištima u razvoju” MMC posebnu pažnju poklanja zemljama ASEAN regiona. Proizvodnja i isporuka širom sveta Mirage-a proizvedenih na Tajlandu važna je taktika koja otelovljuje ovu strategiju. MMC će nastaviti da učvršćuje svoje operacije na tržištima u razvoju koja imaju veliki potencijal.

■ Mitsubishi Motors Thailand (MMTh)

1. Adresa: 88 Moo 11 Phaholyothin Road, Klongneung, Klongluang, Pathumthani 12120, Thailand
2. Laem Chabang Plant: 199 Moo 3, Laemchabang Industrial Estates, Tungsukhla, Sriracha, Chonburi 20230, Thailand
3. Predsednik: Nobuyuki Murahashi
4. Kapital: THB 7,000,000
5. Broj zaposlenih: 6,400
6. Datum osnivanja: Januar 1987
7. Proizvedeni modeli:
- Postrojenje br.1: Lancer, Lancer EX, Pajero Sport
- POstrojenje br. 2: Triton (L200)
- Postrojenje br. 3: Mirage
8. Obim proizvodnje: 199,760 jedinica (FG2010, 16.8% ukupne proizvodnje MMC)
9. Kumulativni obim proizvodnje: 2,360,000 jedinica (od februara  2012)

Inoto

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Iz Mlade Boleslave nam stižu nove fotografije novog modela Škoda Rapid. Ako ste pomislili da su u pitanju samo nastavak mudro isplaniranog postepenog otkrivanja novog predstavnika, prevarili ste se. Pred nama su "špijunske" fotografije, koje nam otkrivaju uzgled automobila bez maske...

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho ostaje samo koncept. Bar u ovom trenutku. Nova generacija modela Mazda MX-5 biće razvijena u saradnji sa kompanijom Fiat, a na tržištu će i dalje ostati aktuelna verzija. Japanska kompanija konceptom Yusho, dokazuje da aktuelna generacija još uvek ima potencijala...

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna, fudbalska euforija je uveliko zahvatila i VIVA prodavnice/restorane na OMV benzinskim stanicama širom Evrope i Srbije. Zato je VIVA u svoju ponudu počev od 1. juna ponovo uvrstila ukusni sendvič FUDBAL BURGER...

Croatian RSRBR  Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR  Championship je takmičenje u reli simulaciji Richard Burns Rally. Odvija se preko interneta, pomoću francuskog servera (www.rallyesim.com) koji omogućavaju samu organizaciju prvenstva. Takođe, na serveru možete pratiti sve ostale relije i prvenstva drugih zemalja, videti rezultate i upoređivati sa vozačima iz čitavog sveta...

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Opel proširuje porodicu svog uspešnog modela Astra novom sportskom i elegantnom limuzinom. Sa tipičnim prednostima Astre, uključujući napredne tehnologije i njen prepoznatljiv kvalitet, novi ekskluzivni i elegantni nočbek je više nego pristupačna alternativa za kupce koji bi se obično opredelili za ovaj tip automobila u srednjoj klasi.

Američki duh koga više nema

Američki duh koga više nema

Tradicionalno, Sarajevska ulica je mesto gde se pojavljuje američki duh, koga ni tamo više nema. Pojavljuje se u vidu starovremenskih vozila članova Oldtajmer kluba Beograd, automobili i motorcikli. I njihovi vlasnici, posebno vlasnici motorcikala...

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Prvi primerak naslednika modela DBS, do prvih kupaca će stići krajem tekuće ili početkom sledeće godine. Na manifestaciji Concorso d'Eleganza Villa d´Este, predstavljena je studia nove generacije ovog modela, a serijsku verziju sada možemo videti na prvom snimku, zahvaljujući britanskom magazinu CAR.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje