AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora na BeoTruck 2012

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora na BeoTruck 2012

Kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora izlaže vozila iz komercijalnog programa tradicionalno u Hali 3 Beogradskog sajma. Posetiocima 50. BeoTruck 2012 biće predstavljeno više od dvadeset vozila iz programa Mercedes-Benz, Fuso i Setra...

Glavna zvezda štanda je novi Actros, koji je na prošlogodišnjem Međunarodnom specijalizovanom sajmu “Trailer 2011.” u belgijskom Kortrijku od strane stručnog žirija proglašen za „Najbolji kamion godine 2012“ . Posetioci će imati izuzetnu priliku da na jednom mestu vide: kamione godine 2009 (Actros White Liner), 2011 (Atego i Atego Hybrid)  2012 (Novi Actros).
 
Novi Actros je beskompromisno ekonomičan, udoban, bezbedan i ekološki kompatibilan. Sa preko 700.000 prodatih primeraka od lansiranja 1996. godine, Actros je najuspešniji kamion na svetu. Mercedes-Benz novim Actros-om predstavlja vozilo koje je optimalno prilagođeno ne samo sadašnjim, već i budućim potrebama dugolinijskog transporta, prateći stalno rastuće kriterijume u pogledu komfora, voznih karakteristika, ekonomičnosti i pouzdanosti. Novi tipovi kabina pružaju maksimalni komfor i postavljaju nove standarde u pogledu prostranosti i ergonomije, kvaliteta materijala i opreme. Vozačka kabina je ujedno radno mesto, salon, dnevna soba i mesto za spavanje. Ergonomično dizajnirani prostorni boravak i potpuno novi koncept kreveta fascinira vozače, kao i sveukupan prostor kabine, koji je dodatno povećan u odnosu na prethodne modele. Potpuno novi motori novog Actrosa ostavljaju upečatljiv utisak zahvaljujući znatno manjoj potrošnji goriva od svojih, takođe veoma štedljivih Euro V prethodnika.

Novi Fuso Canter ce biti premijerno predstavljen u Srbiji. Fuso potvrđuje svoje tehničko vođstvo u segmentu lakih kamiona Duonic menjačem, prvim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom za lake kamione. U kombinaciji sa tehnološkim unapređenjima, produženim servisnim intervalima, povećanom korisnom nosivošcu i mnogo nižim troškovima održavanja, novi Fuso Canter je još ekonomičniji nego ranije. Kabina vozača, redizajnirana i spolja i iznutra, sada nudi još više komfora tokom rada.

Atego Hybrid- Električni motor se napaja iz litijum jonskih baterija visoke energije i performansi. Baterije se pune regenerativnim kočenjem (rekuperacija). Kada vozač pritisne kočnice kamiona, električni motor se ponaša kao generator pretvarajući energiju koččenja u struju koja se taloži u bateriji do maksimalnog kapaciteta baterije. Isto se događa i kada vozilo usporava – kretanje bez pritiska na papučicu za gas, ali sa aktiviranim stepenom prenosa. Upotreba start/stop sistema smanjuje potrošnju goriva i nivo buke na nulu na semaforu. Sistem automatski gasi motor na dizel gorivo. Prepoznatljiva odlika novog Atego kamiona je moderan dizajn aktuelne Mercedes-Benz porodice. Redizajniran prednji deo sa osobenom maskom hladnjaka naglašava porodičnu sličnost sa aktuelnom paletom proizvoda Mercedes-Benz kamiona. Uz sve navedeno, novi Atego kamion naglašava inovativne kvalitete namenjene zahtevnim primenama kao svestrano vozilo u kratkolinijskom prevozu.
Dostavna i kombi vozila od Vita, Viana i Sprintera biće predstavljena publici ovogodišnjeg salona. Po prvi put Viano Avangarde će biti izložen sa posebnim paketom opreme.

Predstavljena će biti šira gama Sprintera (furgona), počevši od modela 313 CDI KA 3665 preko 316 CDI KA 4325 do 516 CDI KA 4325L, kao i Sprinter 210 CDI DOKA 3665 (šasije sa duplom kabinom i sandukom), kao i tri Vita i to 113 CDI KA 3200 (furgon), 113 CDI MIX 3200 (mixto) i 113 CDI SHUTTLE 3200 (kombi).

Viano Avantgarde oslikava dinamicnost, komfor i sportski karakter kao ni jedan drugi MPV. On objedinjuje jedinstveni eksterijer sa posebnom opremom i veoma dinamičkom pogonskom jedinicom, čineci ga vodećim u svojoj klasi. Viano Avantgarde predstavlja savršen spoj MPV, limuzine i sportskog vozila.

Postprodaja se po prvi put nalazi u Hali 2. Pored izlaganja kvalitetne Mercedes-Benz dodatne opreme i kolekcije, kao i novih tehnologija, posebna pažnja će biti usmerena na uporedne testove originalnih Mercedes-Benz delova i drugih proizvođača. Od sada MercedesSport, je  dostupan i za C-Klasu. On omogućava premijum individualizaciju enterijera i eksterijera Mercedes-Benz vozila.  

Autobuski program:

Tourismo RH, bice izložen autobus  koji je namenjen međugradskom saobraćaju i kraćim turistickim putovanjima. Pored Turizma biće izložena i Setra ComfortClass serije 400: S 415 GT-HD Final Edition.

OMNIplus, servis za Mercedes-Benz i Setra autobuse, ce u periodu od 26. marta do 20. aprila obezbediti izuzetne sajamske popuste na originalne rezervne delove zamenjene tokom posete ovlašćenom servisu u tom periodu.

Kompanija je sa SoGe lizingom postignula izuzetno dobre finasijske uslove za sve kupce Mercedes-Benz komercijalnog programa.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Iz Mlade Boleslave nam stižu nove fotografije novog modela Škoda Rapid. Ako ste pomislili da su u pitanju samo nastavak mudro isplaniranog postepenog otkrivanja novog predstavnika, prevarili ste se. Pred nama su "špijunske" fotografije, koje nam otkrivaju uzgled automobila bez maske...

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho ostaje samo koncept. Bar u ovom trenutku. Nova generacija modela Mazda MX-5 biće razvijena u saradnji sa kompanijom Fiat, a na tržištu će i dalje ostati aktuelna verzija. Japanska kompanija konceptom Yusho, dokazuje da aktuelna generacija još uvek ima potencijala...

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna, fudbalska euforija je uveliko zahvatila i VIVA prodavnice/restorane na OMV benzinskim stanicama širom Evrope i Srbije. Zato je VIVA u svoju ponudu počev od 1. juna ponovo uvrstila ukusni sendvič FUDBAL BURGER...

Croatian RSRBR  Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR  Championship je takmičenje u reli simulaciji Richard Burns Rally. Odvija se preko interneta, pomoću francuskog servera (www.rallyesim.com) koji omogućavaju samu organizaciju prvenstva. Takođe, na serveru možete pratiti sve ostale relije i prvenstva drugih zemalja, videti rezultate i upoređivati sa vozačima iz čitavog sveta...

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Opel proširuje porodicu svog uspešnog modela Astra novom sportskom i elegantnom limuzinom. Sa tipičnim prednostima Astre, uključujući napredne tehnologije i njen prepoznatljiv kvalitet, novi ekskluzivni i elegantni nočbek je više nego pristupačna alternativa za kupce koji bi se obično opredelili za ovaj tip automobila u srednjoj klasi.

Američki duh koga više nema

Američki duh koga više nema

Tradicionalno, Sarajevska ulica je mesto gde se pojavljuje američki duh, koga ni tamo više nema. Pojavljuje se u vidu starovremenskih vozila članova Oldtajmer kluba Beograd, automobili i motorcikli. I njihovi vlasnici, posebno vlasnici motorcikala...

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Prvi primerak naslednika modela DBS, do prvih kupaca će stići krajem tekuće ili početkom sledeće godine. Na manifestaciji Concorso d'Eleganza Villa d´Este, predstavljena je studia nove generacije ovog modela, a serijsku verziju sada možemo videti na prvom snimku, zahvaljujući britanskom magazinu CAR.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje