AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Beo Truck 2012: Premijera modela Opel Combo

Beo Truck 2012: Premijera modela Opel Combo

Opel Combo – domaća premijera u Beogradu. Domaća publika će imati priliku da vidi novu generaciju Opel Combo-a na sajmu Beo Truck od 27. do 31. marta u Beogradu. Opel Combo donosi svežinu u B segment kombi vozila na tržišta širom Evrope sa svojim inovativnim karakteristikama, novim tehnologijama i izvrsnom funkcionalnošću i ekonomičnošću.

Beo Truck 2012: Premijera modela Opel Combo

Nova generacija novog Opel Combo-a postavlja nove standarde u smislu raznolikosti modela i može da se pohvali da je najbolji u klasi što se tiče funkcionalnosti i korisnosti, što ga čini liderom u evropskom B segmentu kombi vozila. Dolazi u velikom broju verzija, tehnički je unapređen, izuzetno ekonomičan i obezbeđuje maksimalnu korisnost. Zahvaljujući svojim raznovrsnim funkcijama, novi Combo je savršeni način da se zaokruži Opelov asortiman proizvoda u segmentu lakih teretnih vozila, kao i u segmentu porodičnih vozila i vozila za slobodno vreme. Posetioci beogradskog sajma komercijalnih vozila, Beo Truck 2012, imaće ekskluzivnu priliku da prisustvuju domaćoj premijeri najnovijeg modela Combo-a, koji će ovom prilikom biti prvi put predstavljen u Srbiji.

Novi Opel Combo je dostupan sa šest motora: četiri dizel motora, jednim benzincem i KPG (komprinovani prirodni gas) jedinicom. Ponuda dizel motora uključuje 1,3-litarske CDTI i 1,6-litarske CDTI motore, svaki sa 66 kW/90 KS, kao i 1,6-litarsku CDTI verziju sa 77 kW/105 KS i 2,0-litarskom CDTI jedinicom vrhunskih performansi koja donosi 99 kW/135 KS.

Posebna sposobnost novog Opel Combo-a za prenos tereta je odmah uočljiva: sa do 3.800 litara prtljažnog prostora kod kratkog međuosovinskog rastojanja (sa spuštenim sedištima) i 4.600 litara sa dugim međuosovinskim rastojanjem, Combo nudi najveću zapreminu u obe klase. Njegova niska visina utovara od 54,4 cm i spektar moguće nosivosti do jedne tone su vrednosti koje su najbolje u klasi, dok širina otvora kliznih vrata takođe predstavlja najbolju vrednost u segmentu. Verzija sa kratkim međuosovinskim rastojanjem takođe nudi prtljažnik sa najboljom dužinom, visinom i širinom između lukova točkova. Combo van L1H1 standard 1.4 (95ks) dostupan je po ceni od 10.122 evra (bez PDV-a)


Samo na sajmu Beo Truck Opel je za sva svoja vozila obezbedio fantastične popuste

Kupovina komercijalnog vozila predstavlja značajnu investiciju, a tačna vrednost se može odrediti samo po tome koliko efikasno služi poslovanju. Opel vozila iz komercijalnog programa pokazuju posvećenost obavljanju poslovnih aktivnosti uz maksimalno uživanje u vožnji 7 dana u nedelji, 365 dana u godini. Za  Sajam komercijalnih vozila u Beogradu “BEOTRUCK” Opel je pripremio i specijalne popuste.

Beo Truck 2012: Premijera modela Opel Combo

Opel CorsaVan

Opel CorsaVan donosi jedinstven praktičan dizajn i efikasnost u radu, podržan najboljim paketom servisa i garancije. CorsaVan je automobil kada ga vozite. Standardno upravljanje osetljivo na brzinu omogućava hitro, agilno rukovanje, dok pouzdan motor čini vožnju pravim zadovoljstvom. Stilizovana kabina i superiorna sedišta vas drže svežim i fokusiranim ceo dan. CorsaVan je teretnjak kada ga natovarite. Široka, visoko zadnja vrata koja se podižu sa staklom otkrivaju savršeno proporcionalan utovarni prostor sa lakim pristupom za utovar i istovar. Vozač i suvozač su zaštićeni od pomeranja tovara do pola visine plafona sa čeličnom mrežom, uz mogućnost opcione gornje mreže za pričvršćivanje tereta.

Velika mogućnost izbora idealne kombinacije sa standardnim i opcionim karakteristikama učiniće svaki posao lakšim i zabavnijim. Opel CorsaVan, 1.2 (70 KS) dostupna je po ceni od  7.896 evra (bez PDV-a).


Opel Movano

• Izuzetno širok spektar modela za sve namene
• U ponudi sa pogonom na prednje i zadnje točkove
• Bruto težina vozila je do 4,5 t – nosivost do 17 m3 – teret do 2,5 t
• Odlična ekonomičnost i operativni troškovi

Druga generacija Opel Movana donosi dašak svežeg vazduha na evropsko tržište lakih dostavnih vozila, sa inovativnim tehnologijama i odličnom funkcionalnošću i ekonomičnošću. Novi Movano ima izražajan i snažan prednji deo koji mu daje prepoznatljiv izgled. Sa prepoznatljivim elementima stila, kao što je rešetka u obliku trapeza, horizontalna hromirana šipka sa redizajniranim logom Opela i prepoznatljivi nabori na haubi, Movano je čist predstavnik ovog brenda. Inženjeri i dizajneri su obratili posebnu pažnju na unutrašnji dizajn kabine. Rezultat toga je kabina koja je 5,7 cm duža od kabine modela koji izlazi iz proizvodnje, koja može da se pohvali vrhunskim izdržljivim materijalima i površinama, odličnom vidljivošću i velikim brojem praktičnih odeljaka za odlaganje stvari. Takođe poseduje višestruko podesiva sedišta kao i mogućnost podešavanja visine volana, što svakom vozaču omogućava da zauzme udoban položaj za vožnju.

Linija četvoro-cilindarskih komon rejl dizel motora (2.3 CDTI) pruža nižu potrošnju i emisiju gasova. Motori su raspoloživi u tri nivoa izlazne snage sa 74 kW/100 ks, 92 kW/125 ks i 107 kW/146 ks. Sa opcionim rezervoarom od 105-litara, opseg kretanja je gotovo 1.400 kilometara. Naročita pažnja je posvećena nižoj potrošnji goriva u stvarnim uslovima vožnje a ne samo prema kombinovanom evropskom ciklusu. Specijalna sajamska cena za flotne kupce za MOVANO Van FWD L1H1 3500 Standard, 2.3 deisel (125 KS) kreće se od 18.951 evra (bez PDV-a).

Beo Truck 2012: Premijera modela Opel Combo

Opel Vivaro

• Funkcionalniji: novi dizajn table sa instrumentima i prednjeg dela kabine
• Efikasniji: modifikovan motor snage 84 kW/114 KS i smanjenih dimenzija
• Ekonomičniji: servisni interval produžen na 40.000 km
• Udobniji: novi multimedijski sistem

Na tržišta širom Evrope kao i kod nas stigao je novi Vivaro koji će učvrstiti Opelovu poziciju na tržištu lakih komercijalnih vozila, sa ciljem poboljšanja funkcionalnosti, udobnosti i ekonomičnosti. Jedna od najizraženijih karakteristika unapređenja je novi dizajn table sa instrumentima koja uključuje nove instrumente, integrisani indikator trenutnog stepena prenosa i optimalni  dizajn uređaja i kontrola za radio prijemnik na posebnoj ručici na stepenu upravljača.

Modelska ponuda Opela Vivara vrlo je raznolika i prilagođena potrebama mnogobrojnih komercijalnih korisnika. Nadograđeni izbor motora uključuje 2.0-litarski benzinski model sa 86 kW/117 KS, kao i ukupno sedam dizel verzija snage od 66 kW/90 KS do 107 kW/146 KS. Verzije 2.0 CDTI dostupne su sa dizel filterom za čestice čađi i bez njega, kao varijante ecoFLEX te u kombinaciji filter/ecoFLEX. Vrh ponude što se tiče izlazne snage predstavlja motor 2.5 CDTI sa 107 kW/146 KS. Model 2.5 CDTI s 84 kW/114 KS neće se više proizvoditi.

Posetioci sajma Beo Truck imaju priliku da vide Vivara kojim se od nedavno voze  Bajaga i Instruktori i provere zbog čega su članovi legendarnog benda već nakon prve vožnje oduševljeni svojim novim saputnikom. Opel Vivaro VAN L1H1 2.0 CDTI (92 KS) dostupan je po ceni od 15.326 (bez PDV-a).

Opel

Jerome de Haan - Novi šef PR odeljenja u Mazda Motor Europe

Jerome de Haan - Novi šef PR odeljenja u Mazda Motor Europe

Mazda Motor Europe je imenovala novog šefa PR odeljenja. Žerom de Han (Jerome de Haan) ima skoro 20 godina iskustva u oblasti automobilske industrije u Evropi. Dolazi sa pozicije regionalnog direktora za 15 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CSEE), gde je proveo tri godine...

Opel pokrenuo novu igru na Facebook-u

Opel pokrenuo novu igru na Facebook-u

Kompanija Opel do sada je organizovala brojne akcije, atraktivne ponude i specijalne popuste, sve u cilju postizanja maksimalne satisfakcije svojih kupaca i približavanja brenda svim ljubiteljima. Opel nastavlja ovaj trend, ovaj put kroz organizovanje nove zabavne igre na svojoj na Facebook fan strani...

Honda servisna akcija: Unesite proleće u svoju Hondu!

Honda servisna akcija: Unesite proleće u svoju Hondu!

Delta Automoto Honda kreće sa servisnom akcijom u toku koje će cena "Prolećnog servisa" klime biti samo 55 Eur, cena tradicionalne sezonske provere vitalnih sistema automobila 9 Eur, a biće obezbeđeno i 15% popusta na originalne delove i usluge. Akcija će trajati do 15. avgusta...

Renault zvanično vozilo FK Partizan i naredne dve godine

Renault zvanično vozilo FK Partizan i naredne dve godine

Fudbalski klub Partizan i kompanija Renault Nissan Srbija, juče su potpisali ugovor o nastavku saradnje. Renault ostaje zvanično vozilo FK Partizan naredne dve godine, a ugovor su potpisali Milan Belin, direktor Renault Nissan Srbija, i Vladimir Jarić, izvršni direktor marketinga FK Partizan...

Kinezi u saobraćaj pustili najviši viseći most na svetu

Kinezi u saobraćaj pustili najviši viseći most na svetu

U kineskom mestu Aj-čaj, u provinciji Chu-nan, u subotu, 31. marta 2012. godine, svečano je otvoren za saobraćaj najviši viseći most na svetu. Most preko kanjona Te-Chang ima raspon između stubova od 1.176 metara, a visina od ivice mosta do dna kanjona iznosi impresivnih 355 metara...

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Novi Volvo V40 - komponente za zabavu i povezanost

Direktno iskustvo vožnje bez suvišnih komplikacija ključni je činilac prilikom razvijanja visokotehnološkog Volvo Sensus sistema zabave i informisanja. U Volvou V40, pristup usmeren prema vozaču, unapređen je novom, potpuno grafičkom komandnom tablom koja omogućava personalizaciju njenog izgleda...

Novi Mercedes-Benz GL-Klasa stiže na autosalon u New York

Novi Mercedes-Benz GL-Klasa stiže na autosalon u New York

Posle šest godina egzistencije na tržištu, došlo je vreme za generacijsku smenu modela Mercedes-Benz GL. Na autosalonu u New Yorku, Mercedes-Benz neće samo predstaviti facelift kompaktnog SUV modela GLK i novu generaciju roadstera SL 65 AMG, već će svetlost dana ugledati i nova generacija SUV modela klase GL...

Lancia na Fashion weeku

Lancia na Fashion weeku

Crvenim tepihom, na svečanom otvaranju ovogodišnjeg Fashion Weeka u beogradskom Belexpocentru, prošle su mnoge poznate ličnosti a do njega stizale su u elegantnim, crnim Lanciama...

BeoTruck 2012: Opel Combo osvojio dve nagrade

BeoTruck 2012: Opel Combo osvojio dve nagrade

Kompanija Opel najavila je još jednu uspešnu godinu osvajanjem nagrada ne samo na međunarodnim sajmovima već i na domaćim. Ovaj put priznanje Opelovog kvaliteta stiglo je na Sajmu BeoTruck 2012, a Opel Combo osvojio je čak dve nagrade...

BMW X6 2023
Slika nedelje