AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MINI na Salonu automobila u Ženevi

MINI na Salonu automobila u Ženevi

Posetioci Međunarodnog salona automobila u Ženevi 2012. moći će da uživaju i u prvom prikazivanju tri nove opcije postojećih modela. MINI Baker Street otelovljuje mladalački, sveži i inovativni stil čitave marke, dok se MINI Bayswater usredsređuje pre svega na sportski polet i okretnost u upravljanju po kojima je MINI čuven...

MINI na Salonu automobila u Ženevi

Treći član ovog tria MINI Highgate Cabrio  odiše ekskluzivnom aurom i predstavlja modernu interpretaciju britanskog stila.

Na auto-salonu koji se održava od 8. do 18. marta, posetioci će imati prilike da vide kako jedan od vodećih proizvođača malih automobila premijum segmenta sa samopouzdanjem širi svoj grafikon rasta i u 2012. godini. Najnoviji razvoj u asorimanu modela, koji se sada sastoji od ukupno 41 različite opcije, doveo je do stvaranja još veće raznovrsnosti, koja će omogućiti kupcima da steknu iskustvo prepoznatljivog stila MINI brenda i uživanja u vožnji bez presedana, na svoj individualni način.

Svetsku premijeru u Ženevi će imati MINI John Cooper Works Countryman, prvi atleta u ovoj liniji, koji predstavlja kombinaciju trkačkog uzbuđenja John Cooper Works i sistema pogona na svim točkovima ALL4. John Cooper Works Countryman pokreće nedavno razvijeni četvorocilindrični motor koji se može pohvaliti twin-skroll turbo punjačem, direktnim ubrizgavanjem benzina, promenljivom kontrolom ventila i snagom od 160 kW / 218 Ks. U standardnu opremu spadaju aerodinamični komplet, spušteno sportsko vešanje, naplaci od lake legure prečnika 18 inča, kao i ekskluzivni dizajn. Ovo je takođe i prvi model John Cooper Works kod koga se šestostepeni automatski menjač nudi kao opcija.

• Šesti model „John Cooper Works“ u trenutnom asortimanu MINI, prvi sa sa sistemom pogona na svim točkovima ALL4 u standardnoj verziji, koji će biti pušten u prodaju u jesen 2012.


• Novorazvijeni četvorocilindrični motor sa tvin-skrol turbo punjačem, direktnim ubrizgavanjem, promenljivom kontrolom ventila, radne zapremine 1,6 litara i snage od 160 kW / 218 Ks, maksimalnog obrtnog momenta od 280 Nm (sa overbustom: 300 Nm), prvi model „John Cooper Works“ sa opcionim šestostepenim automatskim menjačem.


• Ubrzanje (0 – 100 km/h) 7,0 sekundi, maksimalna brzina: 225 km/h (sa automatskim menjačem 223 km/h) kombinovana potrošnja goriva prema testu EU: 7,2 litra / 100 km, (sa automatskim menjačem 8 litara / 100 km), emisija CO2: 167 (187) g/km (sve vrednosti su privremene, do konačnih podataka).


• Aerodinamički komplet, sportsko vešanje, sportski izduvni sistem, naplaci od lake legure prečnika 18 inča, kontrola stabilnosti DSC sa kontrolom vuče DTC u standardnoj verziji. U dodatne opcije spadaju kontrastna kombinacija boja „Chili Red“ za krov i spoljene retrovizore, kao i naplaci od lake legure prečnika 19 inča.

MINI na Salonu automobila u Ženevi

Još jedna svetska premijera MINI brenda skrenuće pažnju na potpuno novi koncept kreiran za osvajanje novih ciljnih grupa. MINI Clubvan Concept otelovljuje viziju malog automobila premijum segmenta povećanih transportnih kapaciteta, za poslovnu i neobaveznu primenu. Bitno se razlikuje od modela MINI Clubman na kome je zasnovan, po konfiguraciji sa dva sedišta, povećanim i ravnim prtljažnim prostorom i neprozirnim bočnim prozorima u zadnjem delu.


• Konceptualna studija izvedena iz modela „Mini Clubvan“; inovativni koncept koji predstavlja prvo teretno vozilo zasnovano na malom automobilu premijum segmenta; širok asortiman poslovnih i neobaveznih primena, u kombinaciji sa prepoznatiljivom uživanjem vožnje MINI-ja.


• Dva sedišta, odvojeni teretni prostor sa rešetkastom pregradom, neprovidni zadnji bočni prozori, dvodelna prtljažna vrata i vrata sistema „Clubdoor“ na desnoj strani vozila, za lakši utovar i istovar.


• Savremena, stvarnom životnom posvećena interpretacija koncepta kompaktnog dostavnog vozila, čiji je istorijski prethodnik „Morris Mini Van“ zasnovan na klasičnom Miniju (1960), otvara nove ciljne grupe u komercijalnom sektoru. Kombinacija proširene funkcionalnosti bez premca i aura karaktera luksuznog vozila marke MINI stvaraju veoma snažnu privlačnost.

Delta Motors

24 časa Le Mana - kvalifikacije: Prvi put najbrži hibridni Audi

24 časa Le Mana - kvalifikacije: Prvi put najbrži hibridni Audi

Nakon što je Peugeot otkazao učešće na 80. izdanju takmičenja 24 sata Le Mans, svi smo očekivali borbu između Audija i Toyote. Startni redosled nam to i potvrđuje. Prvi put, u kvalifikacijama je najbrže hibridno vozilo, konkretno Audi R18 e-tron quattro, a najbolje vreme je postigao Andre Lotterer (3:23,787 min)...

Pagani Zonda R Evo: premijera u Goodwoodu!

Pagani Zonda R Evo: premijera u Goodwoodu!

Pred nama je novi dokaz, da Zonda još uvek nije rekla svoje poslednje zbogom. Na Goodwood Festival od Speed pojaviće se Pagani Zonda R Evo, koja "preti" i novom modelu Huayra. Iako nije logično, da se u vreme promocije novog modela, predstavlja edicija starog, Horacio je izjavio da će na Zondi raditi, sve dok postoji interesovanje...

Euro Sumar: Letnja servisna kampanja za Suzuki automobile

Euro Sumar: Letnja servisna kampanja za Suzuki automobile

Od 1. juna do 31. avgusta, Euro Sumar, ovlašćeni uvoznik i serviser Suzuki automobila i motocikala organizuje promotivnu kampanju redovnog servisiranja za sve starije tipove Suzuki vozila (Maruti, Swift, Wagon R, Ignis...) po povoljnim, osetno sniženim cenama...

Toyota Srbija:  Za bezbrižne letnje dane!

Toyota Srbija: Za bezbrižne letnje dane!

Pred nama su leto, godišnji odmori i putovanja! Zbog toga je sada pravo vreme da u ovlašćenom TOYOTA SERVISU proverite ispravnost vašeg automobila i opremite ga ORIGINALNOM DODATNOM OPREMOM koja će najbolje odgovarati vašim potrebama...

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je seminar „Bezbednost motociklista u Republici Srbiji – stanje, trendovi, mogućnosti za unapređenje“. Jednodnevni seminar u Nacionalnoj vozačkoj akademiji u Subotištu otvorio je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Mr Stojadin Jovanović...

Novi partner kompanije FAS u Republici Srpskoj

Novi partner kompanije FAS u Republici Srpskoj

Svečano je otvoren novi Fiat Penta prodajno-servisni centar za vozila marki Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia i Jeep u Republici Srpskoj. Novi partner kompanije Fiat Automobili Srbija (FAS) je Marketauto iz Banjaluke, ćerka-firma kompanije Euromodus, koja već 11 godina uspešno sarađuje sa Ivecom...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje