AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Novi modeli, uzbudljivi koncepti i inovacije u oblasti info-zabave su odlike Chevrolet-ovog prisustva na 82. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji će biti otvoren za javnost 8. marta 2012. Glavna atrakcija na štandu Chevrolet-a u hali 1 je Cruze station wagon (Cruze karavan) koji će imati svoju svetsku premijeru.

Dva koncepta za mlade su Code 130R i Tru 140S – koji će se po prvi put pojaviti u Evropi, dok će budućnost informativno-zabavnog sistema biti predstavljena u obliku Chevrolet MyLink sistema.

Svetska premijera Cruze karavana

Ovaj karavan upotpunjuje postojeću postavku Cruze modela i prirodno pristaje porodicama i osobama koje žele kompaktan auto sa više prtljažnog prostora, u skladu sa aktivnim stilom života.

Sistem sa pet brzina biće na raspolaganju u celoj Cruze seriji od leta 2012. Novi 1.4L benzinski turbo motor, novi 1.7L dizel motor, i unapređen 2.0L dizel motor upotpuniće ponudu uz trenutno postojeće benzinske motore od 1600 i 1800 kubika (1.6L i 1.8L). Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardom.

Nova oprema i karakteristike Cruze-a uključuju ulaz i paljenje bez upotrebe ključa, kameru za nadgledanje vožnje unazad, Chevrolet MyLink informativno-zabavni sistem (vidi dole) i start/stop funkciju, zavisno od izbora opreme i motora.

Koncepti za mlade Code 130R i Tru 140S: sledeća generacija kupaca daje predloge

Chevrolet je lansirao program kojim uključuje mlade ljude u dizajn budućih automobila. Dva koncepta rođena iz ove sprege su Code 130R i Tru 140S, koji će se svoju evropsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi.

Turbo model Code 130R je kupe sa pogonom na zadnjim točkovima, sa četiri sedišta, i sa uzdignutim izgledom iz profila, dok je Tru 140S egzotičan sportski kupe sa četiri sedišta i pristupačnom cenom. U okviru ovih idejnih rešenja, veza sa vlasnikom predstavlja element od ključnog značaja za sadašnje i buduće generacije mladih vozača koji žele da daju lični pečat svojim automobilima.

Britanski dizajneri ovih idejnih rešenja, Nikolas Dejvid i Džo Bejker iz GM-ovog centra za dizajn u severnom Holivudu, prisustvovaće ovom događaju da bi objasnili kako su ovi automobili kreirani u skladu sa stilom i funkcionalnošću za koje je grupa novih kupaca izrazila želju da ima u svom automobilu.

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Tokom sajma automobila u Ženevi, promoterke će putem iPad-a osluškivati reakcije mladih u Evropi koji će imati priliku da kažu svoje mišljenje u vezi sa tim šta oni očekuju od automobila i koje elemente povezanosti i funkcionalnosti treba uključiti, kao i da glasaju za koncept koji im se više dopada. Ljudi koji neće posetiti sajam će biti u mogućnosti da glasaju za svoj omiljeni konceptni automobil od kuće preko aplikacije na Chevrolet Europe Facebook stranici. Svi glasovi sakupljeni na sajmu i preko Facebook aplikacije će biti uključeni u finalni rezultat.

Lansiranje Chevrolet MyLink informativno-zabavnog sistema sa integrisanim smartfonom

Chevrolet MyLink, novi informativno-zabavni sistem ovog brenda, savršeno integriše vozačeve lične uređaje, kao što je smartfon, i transformiše auto u vlastiti „docking station“ (priključna stanica za smeštaj prenosivih računara ili drugih mobilnih uređaja).

Chevrolet MyLink obuhvata ekran od sedam inča, visoke rezolucije, sa punim spektrom boja, i osetljivim na dodir, kojim se lako vrši odabir medijskih sadržaja. Ovaj sistem prenosi sadržaje sa smartfona na ekran preko USB, Aux-in ili Bluetooth uređaja.

Ova tehnologija će biti na raspolaganju u Cruze i Aveo modelima u leto 2012.

Automagazin.rs

24 časa Le Mana - kvalifikacije: Prvi put najbrži hibridni Audi

24 časa Le Mana - kvalifikacije: Prvi put najbrži hibridni Audi

Nakon što je Peugeot otkazao učešće na 80. izdanju takmičenja 24 sata Le Mans, svi smo očekivali borbu između Audija i Toyote. Startni redosled nam to i potvrđuje. Prvi put, u kvalifikacijama je najbrže hibridno vozilo, konkretno Audi R18 e-tron quattro, a najbolje vreme je postigao Andre Lotterer (3:23,787 min)...

Pagani Zonda R Evo: premijera u Goodwoodu!

Pagani Zonda R Evo: premijera u Goodwoodu!

Pred nama je novi dokaz, da Zonda još uvek nije rekla svoje poslednje zbogom. Na Goodwood Festival od Speed pojaviće se Pagani Zonda R Evo, koja "preti" i novom modelu Huayra. Iako nije logično, da se u vreme promocije novog modela, predstavlja edicija starog, Horacio je izjavio da će na Zondi raditi, sve dok postoji interesovanje...

Euro Sumar: Letnja servisna kampanja za Suzuki automobile

Euro Sumar: Letnja servisna kampanja za Suzuki automobile

Od 1. juna do 31. avgusta, Euro Sumar, ovlašćeni uvoznik i serviser Suzuki automobila i motocikala organizuje promotivnu kampanju redovnog servisiranja za sve starije tipove Suzuki vozila (Maruti, Swift, Wagon R, Ignis...) po povoljnim, osetno sniženim cenama...

Toyota Srbija:  Za bezbrižne letnje dane!

Toyota Srbija: Za bezbrižne letnje dane!

Pred nama su leto, godišnji odmori i putovanja! Zbog toga je sada pravo vreme da u ovlašćenom TOYOTA SERVISU proverite ispravnost vašeg automobila i opremite ga ORIGINALNOM DODATNOM OPREMOM koja će najbolje odgovarati vašim potrebama...

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je seminar „Bezbednost motociklista u Republici Srbiji – stanje, trendovi, mogućnosti za unapređenje“. Jednodnevni seminar u Nacionalnoj vozačkoj akademiji u Subotištu otvorio je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Mr Stojadin Jovanović...

Novi partner kompanije FAS u Republici Srpskoj

Novi partner kompanije FAS u Republici Srpskoj

Svečano je otvoren novi Fiat Penta prodajno-servisni centar za vozila marki Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia i Jeep u Republici Srpskoj. Novi partner kompanije Fiat Automobili Srbija (FAS) je Marketauto iz Banjaluke, ćerka-firma kompanije Euromodus, koja već 11 godina uspešno sarađuje sa Ivecom...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje