AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel najavila je sinoć novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja na konferenciji za novinare održanoj u Legatu Rodoljuba Čolakovića na Dedinju, uz prisustvo brojnih predstavnika medija, poznatih ličnosti i Opelovih saradnika...

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na samom početku konferencije poznata srpska voditeljka, Aleksandra Jeftanović, poželela je dobrodošlicu velikom broju zvanica i najavila da su takmičenja tek početak aktivnosti koje Opel sprema u godini svog 150. jubileja. Aktuelni rođendanski popust za vozila sa lagera i velika rođendanska proslava 18. juna na kojoj će biti prikazana revolucionarna Opel Ampera, su samo nagoveštaji onoga što ove godine može da se očekuje od Opela.

Gostima se obratio i direktor Opela gospodin Ivan Kekić : ’’Veliko mi je zadovoljstvo što možemo najaviti novu sezonu takmičenja i ukazati priliku mladim talentovanim ljudima da razviju svoju karijeru iskazivanjem ključnih vrednosti brenda Opel. 2012-ta godina je veoma značajna za našu kompaniju. Naime, ove godine slavimo 150-ti rođendan Opela, što je i tema takmičenja. Tim povodom, želimo da pozovemo sve mlade umetnike, kao i sve talentovane kreativce da pokažu svoje umeće tako što će dizajnirati ili fotografisati za Opel,’’ izjavio je gospodin Kekić.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Kompanija Opel je osnovana pre tačno vek i po, davne 1862. godine, kada je Adam Opel pravio šivaće mašine u bravarskoj radionici svog oca. Vrlo brzo počinje proizvodnja i prodaja bicikala koji postaju veoma popularni u 19. veku. Međutim, Opel se ne zadovoljava laskavim mestom najvećeg proizvođaca bicikala na svetu, pa razvija i motocikle. 1899. godine počinje tradicija proizvodnje automobila što čini Opel drugim najstarijim proizvođačem automobila u Nemačkoj.

Aleksandra Jeftanović je prisutnim gostima bliže objasnila zadatak i temu takmičenja. Pred učesnike Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da dizajniraju majicu, odnosno naprave fotografiju, koja će na najbolji način oslikati Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. To znači da u svoje radove mogu da uključe bilo šta što je obeležilo Opel u proteklih 150 godina: od šivaće mašine, preko motocikla i frižidera do automobila – od Opel Lutzmana do Opel Ampere.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

’’U novoj sezoni Pret-A-Opela i FotOpela želimo da talentovani učesnici svojim fotografijama i dizajnerskim rešenjima pošalju poruku optimizma koji budi sećanja i ističe Opelov revolucionarni duh. Mislim da je Opel ovim projektima još jednom dokazao da ulaže u budućnost, mlade ljude i da nagrađuje talenat i kvalitet. Nadamo se i da će takmičenja nastaviti da se tradicionalno održavaju i da će dobiti još širi karakter - regionalni, a možda čak i evropski. Ovo je tek početak aktivnosti koje možete da očekujete od Opela ove godine,’’ dodao je gospodin Kekić.

Aleksandra Jeftanović je potom bliže objasnila pravila i zadatke takmičenja i pozvala sve kreativce koji žele da učestvuju u nagradnom konkursu i pokažu svoj talenat treba da pošalju svoje radove u periodu od 10. juna do 10. septembra. O pobednicima takmičenja će odlučivati profesionalni žiri a pobednike očekuju vredne novčane nagrade. U sastavu Pret-A-Opel žirija su: Darko Kostić, Igor Todorović, Srđan Šveljo, Aleksandra Jeftanović, Jelena Nenadić i Irena Trifunović.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel žiri čine: Miloš Nadaždin, Branko Baki Koljajić, Maja Petković Ivanović, Mihajlo Todorović, Jelena Blečić i Irena Trifunović. Prilikom odlučivanja o pobedniku, žiri će vrednovati koliko radovi odgovaraju zadatoj temi, kreativnost i inovativnost pristiglih radova.

’’Pred takmičarima je veliki izazov, jer treba da na pravi način predstave Opelovu dugu i uspešnu istoriju. Izvora inspiracije je mnogo i baš zato očekujemo veliki broj raznovrsnih, maštovitih i originalnih radova. Želim i da pohvalim Opel na organizovanju ovako fenomenalnog projekta i pružanju jedne velike prilike mladim talentima. Verujem da će znati da je iskoriste na pravi način i da će uspeti da iskažu sve svoje ideje i svu maštu, a žiri će to sigurno prepoznati,’’ istakao je Miloš Nadaždin ispred FotOpel žirija.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Na oduševljenje prisutnih, dve manekenke, za čiji se stajling pobrinuo Darko Kostić, prikazale su najinteresantnije radove prošlogodišnjeg ciklusa Pret-A-Opel takmičenja, a gosti su mogli da uživaju i u izložbi najlepših fotografija koje su pristigle u prošloj sezoni FotOpel takmičenja.

’’Ovo je sigurno veoma posebna prilika, jer se takmičarima pruža šansa da se stave u ulogu Opelovih dizajnera. Opel automobile karakteriše dizajn koji je pravi izraz emocije, dinamike i elegancije, pa tako i od takmičara očekujemo da njihovi radovi na pravi način predstave sve ove karakteristike i samu suštinu Opela. A kada pogledamo 150 godina unazad zaista ima veoma mnogo oblika i objekata koji mladim umetnicima mogu biti neiscrpna inspiracija, tako da mogu samo da im poželim mnogo kreativnosti i ideja’’ zaključila je predstavnica Pret-A-Opela, Jelena Nenadić.

Na kraju konferencije, Aleksandra Jeftanović se zahvalila svima što su prisustvovali otvaranju nove Pret-A-Opel i FotOpel sezone i pozvala sve goste da uz koktel i posluženje uživaju u retrospektivnoj izložbi najboljih fotografija iz prošlogodišnjeg ciklusa FotOpel takmičenja. Predivna izložba, manekenke koje su prikazale najbolja prošlogodišnja dizajnerska rešenja i najava brojnih iznenađenja i akcija, podigli su fantastičnu atmosferu u prelepom prostoru umetničkog paviljona na još viši nivo.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

Pret-A-Opel

Takmičenje je pokrenuto prošle godine, i već tada, u svojoj prvoj sezoni, naišlo je na sjajan odziv. Tema i inspiracija prošlogodišnjeg ciklusa bila je Opel Astra. Među više od 100 pristiglih radova, u Pret-A-Opel takmičenju se posebno istakla Emina Ćorić, student modnog dizajna na Mod’Art University of fashion design u Beogradu, koja je osvojila prvo mesto. ž

Ove godine, zadatak Pret-A-Opel takmičenja je dizajnirati majicu na temu ''150 godina Opela.'' Majica treba da na najbolji način oslika Opelovu istoriju, tradiciju i revolucionarni duh. Treba da bude zabavna, atraktivna, moderna, da se savršeno slaže uz dizajn Opel automobila i da izražava suštinu kompanije Opel. Ona treba da ističe karakter Opelovog vozača i filozofiju brenda.

Kompanija Opel najavila novi ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja

FotOpel

Zadatak prvog ciklusa FotOpel takmičenja održanog prošle godine, je bio napraviti najlepšu fotografiju na temu ''Opel Astra.'' Nije bilo lako uhavtiti jedan kadar koji bi na pravi način predstavio jednog od Opelovih najboljih modela koji je prošle godine napunio 20 godina. Na ovaj zahtevan zadatak je najbolje odgovorio Miloš Miljanić koji je osvojio prvo mesto. Za takmičenje je pristiglo preko 70 sjajnih radova.
Pred učesnike novog ciklusa FotOpel takmičenja se postavlja zadatak da naprave fotografiju na temu ''150 godina Opela.'' Fotografija treba da uhvati pravi trenutak iz Opelove istorije, ali i da šalje optimističnu i vedru poruku. Treba da bude maštovita, originalna, da budi sećanja, da oslikava karakteristike brenda i iskazuje suštinu njegovog dosadašnjeg, kao i budućeg postojanja.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Hennessey napravio monstruma od Camara ZL1

Hennessey napravio monstruma od Camara ZL1

U kompaniji Hennessey je rođena nova zver. Od veoma brzog modela Camaro ZL1, stvoren je ulični monstrum, koji ima preko 1.000 konjskih snaga! S obzirom da Chevrolet Camaro ZL1 ima isti motor (6.2) kao i Cadillac CTS-V, u Hennesseyu nisu imali težak posao...

Potvrđeno: BMW i8 će koštati oko 100.000 evra

Potvrđeno: BMW i8 će koštati oko 100.000 evra

BMW je potvrdio informaciju, da će novi sportski model, koji pokreću benzinski turbo trocilindarski motor i elektromotor, koštati više od 100.000 evra. O ceni ovog supersportskog "hibrida" je govorio Ian Robertson, šef globalne prodaje u kompaniji BMW, prilikom otvaranja prodajnog objekta u Londonu, koji je primarno usmeren na novu diviziju BMW i...

Serijski Nissan Juke Nismo predstavljen u Le Manu

Serijski Nissan Juke Nismo predstavljen u Le Manu

Trka 24 časa Le Mana 2012, bila je idealna prilika da Nissan predstavi serijsko izdanje modela Juke, modifikovan od strane divizije Nismo. Zanimljivo dizajniran crossover model sa sportskim elementima, na evropskom tržištu će se pojaviti u januaru 2013. godine...

Audi A1 dostupan u specijalnoj ediciji Amplified

Audi A1 dostupan u specijalnoj ediciji Amplified

Kompanija Audi želi da svoje najmanje modele učini još atraktivnijim i predstavlja dve nove edicije modela A1 i A1 Sportback - Amplified Red i Amplified White. Za prvu imenovanu ediciju, karakteristična je specifična crvena boja sa perla efektom, a druga edicija je prepoznatljiva po beloj metaliziranoj boji...

Mercedes-Benz A 45 AMG na prvim fotografijama

Mercedes-Benz A 45 AMG na prvim fotografijama

Mercedes-Benz je objavio prve fotografije vrhunske AMG verzije nove generacije modela A-klasa (W176), istina u formi zamaskiranog automobila. Mercedes-Benz A 45 AMG, možemo prvi put videti u crnoj boji, sa zatamnjenim zadnjim staklima, sa maskiranom "haubom", maskom hladnjaka i branicima...

Koncept Toyota Camatte: Za decu i odrasle

Koncept Toyota Camatte: Za decu i odrasle

Na međunarodnoj izložbi igračaka Tokyo Toy Show 2012 , kompanija Toyota će predstaviti studiju Camatte. Toyota tvrdi da će u ovom automobilu, kraćem od tri metra, uživati ne samo roditelji, već i deca. Glavni cilj Toyote je da ovim modelom aktuelnim i budućim vlasnicima obezbedi radost i snove spojene sa automobilom...

24 časa Le Mana - kvalifikacije: Prvi put najbrži hibridni Audi

24 časa Le Mana - kvalifikacije: Prvi put najbrži hibridni Audi

Nakon što je Peugeot otkazao učešće na 80. izdanju takmičenja 24 sata Le Mans, svi smo očekivali borbu između Audija i Toyote. Startni redosled nam to i potvrđuje. Prvi put, u kvalifikacijama je najbrže hibridno vozilo, konkretno Audi R18 e-tron quattro, a najbolje vreme je postigao Andre Lotterer (3:23,787 min)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje