AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Preduzeće Metro Market, koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma, ove godine po deseti put zaredom organizuje izbor za automobil godine putem interneta. Prateći razvoj automobilske industrije i trend zaštite životne sredine, od ove godine između automobila kandidata biće proglašen onaj koji je ekološki najpodobniji.

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Ovu odluku će da donese stručni žiri po striktno utvrđenim kriterijumima, pod pokroviteljstvom institucija koje se specijalizovano bave ovom problematikom u najširem smislu. Poznato je da su automobili na hibridni i električni pogon ekološki podobniji od onih sa klasičnim pogonom (benzinski i dizel), ali oni su još uvek na domaćem tržištu slabo zastupljeni. S druge strane automobili najnovijih generacija tehnološki su sve napredniji tako da im se emisija CO2 i ostalih štetnih materija znatno smanjuje, koriste se reciklirani ili delimično reciklirani materijali, sve veći deo komponenti može da se reciklira itd.

Fotografije snimljene na jučerašnjoj konferenciji za medije, u kompaniji Vitro Group, možete pogledati klikom na LINK.

Izborom nekog od takvih modela automobila i dodeljivanjem priznanja sa aspekta zaštite životne sredine, afirmisao bi se ovaj trend i naglasilo u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici automobila. Značaj sektora zaštite životne sredine postaje sve veći i vidljiviji, posebno uzimajući strateško opredeljenje Vlade Republike Srbije i države Srbije da se pridruži Evropskom ekonomskom prostoru i priključi državama-članicama Evropske unije.

Kao prateću manifestaciju, koja automobilima i završnoj ceremoniji dodele nagrade daje posebnu dimenziju, osmi put za redom organizujemo i izbor za Miss NetAuto. Ove godine za titulu Miss NetAuto 2011 konkuriše 36 devojaka.

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Kao i prethodnih godina, posetioci specijalizovanog automobilskog web portala www.netauto.rs, prema sopstvenim kriterijumima glasaće za automobile koji su se pojavili u ovoj godini. Za razliku od većine drugih izbora ovaj i ovakav izbor omogućuje da svi koje zanimaju automobili izraze svoje mišljenje. Internet, kao neizmerni izvor svih mogućih podataka, u ovom slučaju kada je reč o automobilima i lepim devojkama, predstavlja izuzetan medij preko kojeg o pobedniku odlučuju glasovi posetilaca. Glasanje se sprovodi u periodu od 1. decembra ove godine do 31. januara 2012. godine, po principu jedna e-mail adresa - jedan glas. Od prošle godine podršku pružaju, omogućujući da se preko njih glasa i najposećeniji automobilski sajtovi u Srbiji: www.automagazin.rs, www.autoportal.rs, www.autoblog.rs, www.nacionalnaklasa.com...

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Predviđene su i nagrade za neke od onih koji su glasali putem interneta. Svakako je najzanimljivija: Citroen DS3, aktuelni pobednik - NetAuto 2011, koji će za jedan vikend, uz plaćeno gorivo, da dobije jedan od internet glasača.

U konkurenciji za titulu NetAuto 2012 nalazi se osamnaest modela iz ovogodišnje svetske automobilske produkcije, to su: Audi A6, BMW serija 1, Chevrolet Aveo, Citroën DS4, Fiat Panda, Ford Focus, Honda Civic, Hyundai i40, Kia Rio, Lancia Ypsilon, Mercedes-Benz B klasa, Nissan Micra, Opel Zafira Tourer, Peugeot 508, Renault Twingo, Subaru XV, Toyota Yaris i Volkswagen Jetta.

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Predstavniku autorizovanog zastupnika marke čiji model osvoji titulu Internet automobil 2012 biće uručena statua, autorski rad Radoša Radenkovića, akademskog vajara iz Beograda.

Titulu su od 2002. godine do sada osvajali Volkswagen Polo (NetAuto 2003), Citroen C2 (2004), Opel Astra (2005), Renault Clio III (2006), Dodge Caliber (2007), Renault Laguna III (2008), Toyota Avensis (2009.) Volkswagen Polo (2010) i Citroen DS3 (2011).

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Svečano proglašenje obaviće se u prvoj dekadi februara naredne godine na završnoj svečanosti, kada će predstavniku autorizovanog zastupnika marke čiji model osvoji titulu NetAuto 2012 i Eko priznanje da bude uručena statua, autorski rad Radoša Radenkovića, akademskog vajara iz Beograda.

U saradnji sa kompanijom Madnet iz Pančeva, lideru u oblasti bežičnog interneta kod nas i ovog puta organizovaćemo direktan prenos završne svečanosti, izbora i proglašenja pobednica Miss NetAuto, dodele priznanja za ekologiju i nagrade NetAuto 2012. Svi zainteresovani imaće mogućnost da preko sajta www.netauto.rs prate ovaj događaj.

Decenija izbora za Internet automobil godine u znaku ekologije

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

AC Schnitzer ulepšao BMW 6 Gran Coupe

AC Schnitzer ulepšao BMW 6 Gran Coupe

AC Schnitzer važi za jednu od najrenomiranijih kompanija za modifikaciju automobila marke BMW. Nemački specijalista za tjuning automobila iz koncerna BMW Group, predstavio je unapređenu verziju modela BMW 6 Gran Coupe. Promene se ne odnose samo na dizajn, već i na pogonski agregat...

Nova Mazda6: Otkrivanje počinje

Nova Mazda6: Otkrivanje počinje

Nova generacija modela Mazda6 zvanično će biti predstavljena na međunarodnom sajmu automobila u Parizu (od 29. septembra do 14. okrobra), a japanska kompanija započela je proces njegovog posetepenog otkrivanja. Predstavljamo vam prvi video snimak, na kojem možemo videti prve detalje nove serijske "šestice"...

Novi Renault Clio: Karavan verzija otkrivena

Novi Renault Clio: Karavan verzija otkrivena

Renault Clio će i u svojoj četvrtoj generaciji, biti dostupan u praktičnoj GrandTour karoserijskoj verziji. Njegov izgled je otkriven posredstvom video snimka na kojem je prikazan razvojni proces četvrte generacije modela Clio...

Opel ADAM: Prosto jedinstven

Opel ADAM: Prosto jedinstven

Izgled najmanjeg Opela je otkriven posredstvom nekoliko fotografija i zvaničnih informacija, koje se odnose na dimenzije i pogonske agregate. Mali Opel Adam ima troja vrata i stoji na skraćenoj platformi modela Opel Corsa...

Bjanka Vasilesku - novi generalni direktor InterMol-a u Srbiji

Bjanka Vasilesku - novi generalni direktor InterMol-a u Srbiji

1. jula 2012. godine gđa Bjanka Vasilesku (Bianca Vasilescu) zauzela je mesto novog generalnog direktora InterMol-a, članice MOL grupe. Kompanija InterMol koja nudi potrošačima u Srbiji visokokvalitetne proizvode i uslugu, sada je bogatija za jednog profesionalca sa značajnim regionalnim iskustvom...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje