AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet podstiče potencijal u sledećoj generaciji

Chevrolet podstiče potencijal u sledećoj generaciji

Chevrolet-ova nova Akademija za Mlade pomaže mladim ljudima širom Evrope da naprave prvi korak na lestvici svoje karijere nudeći im specijalističku pomoć kroz profesionalnu obuku i podržavajući njihovo učenje da bi podstakla njihove potencijale...

Chevrolet i General Motors su partneri sa nacionalnim departmanima za obrazovanje i koledže – u UK, Austriji i u drugim zemljama – kako bi pomogli tinejdžerima i mladim pripravnicima da razviju praktične radne sposobnosti van učionice. Ovo je takođe i prvi put da je jedan evropski proizvođač automobila krenuo sa programom obuke 14-godišnjaka u UK.

„Širom Evrope pružamo mladim ljudima pravi početak i nudimo priliku za zaposlenje na izazovnom tržištu”, kaže Suzan Dokerti, predsednica i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe. „Chevrolet-ova Akademija nudi mladim ljudima priliku da dobiju obuku dok im istovremeno omogućava da naprave prvi korak na lestvici karijere i obezbedi im zaposlenje.”

Chevrolet nudi oruđe za uspeh

Akademija nudi priliku za profesionalnu obuku novoj generaciji mladih početnika tehničara, osoblja u post-prodaji i administraciji prodaje – do 24 godine starosti – u oblastima u kojima je nezaposlenost mladih na najvišem nivou već decenijama.

Pripravnici Chevrolet-ove Akademije za Mlade uzrasta od 14 do 16 godina ostaju u školi ili na svom random mestu i slede svoj nacionalni kurikulum učenja ali dva dana nedeljno provode u intenzivnom programu gde stiču profesionalnu obuku sa nekim od Chevrolet-ovih dilera u ulozi mentora. Dobijaju i dodatne časove iz oblasti matematike, pismenosti, informacione tehnologije i nauke koji idu uz ovaj program.

Za Rajana Loka (16) i Bredlija Birdsala (17) koji počinju punu obuku u Chevrolet-u u UK, Akademija za Mlade ne samo da je otvorila nove smerove obuke za njih već im je pomogla i da dođu do posla koji je teško naći.

„Inspirisao me je kurs za inženjera u školi nakon kog sam poželeo da potražim posao sa nepunim radnim vremenom u automobilskoj industriji koji bi mi takođe omogućio da proširim svoje obrazovanje, ali posao je zaista teško pronaći jer ima malo mogućnosti”, rekao je Rajan Lok.

„Kroz program sticanja radnog iskustva u školi upoznao sam se sa Akademijom za Mlade i počeo sam da radim sa nastavnicima i mentorima kod lokalnog zastupnika za Chevrolet i bio sam spreman da se pridružim kad završim školu”, dodao je Rajan Lok.

Pripravnici su takođe opremljeni tablet računarima koji im omogućavaju da studiraju po onlajn principu gde god da su preko ‘virtuelne’ učionice sa direktnim linkom ka vršiocem obuke u jednom od 36 Chevrolet-ovih centara za obuku u Evropi.  Ovo korisnicima omogućava da preuzimaju i razmenjuju literaturu za učenje i beleške sa drugim studentima.

„Program akademske obuke je više od samog ubacivanja novih delova u automobil”, dodao je Bredli Birdsal. “Možemo steći nacionalno priznate kvalifikacije i takođe ići na posao sa ljudima koji su isto tako posvećeni i koji ne samo da prenose svoje znanje na nas već nas i podržavaju kroz kurs, savetujući nas o ciljevima u budućoj karijeri i pružajući nam pomoć dok prolazimo kroz specijalističku obuku za neke od poslova u Chevrolet-u.“

Chevrolet podstiče potencijal u sledećoj generaciji

Odskočni kamen za mlade ljude

Oni koji završe Akademiju mogu nastaviti trogodišnji program kompletne obuke gde stiču stručne i u ovoj oblasti industrije priznate kvalifikacije kao tehničari Chevrolet-a za delove i usluge ili kao tehničari za limariju.

Kada steknu kvalifikacije, učenici u UK i Italiji mogu biti predloženi od strane dilera, menadžera usluga i timova u post-prodaji da završe za Tehničara godine (UK) i dvogodišnji „Tech Challlenge“ (Italija) gde obuka i strast ka poslu u servisu za kupce mogu da pruže priliku za posao u Chevrolet-ovom visoko obučenom RML timu na Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Učeći kako da uspostave dijagnozu, poprave i isprave eventualne kvarove ili operativne probleme na bilo kom vozilu, obučeni svršeni studenti se dodeljuju predstavništvu Chevrolet-a u svom regionu ili mogu ostati za kompletnu edukaciju ili u školi ili na koledžu.

„Nezaposlenost među mladima je ozbiljan problem, a mi se staramo da mladi ljudi koji se pridruže Chevrolet-u steknu veštine koje su im potrebne ne samo zbog svoje karijere već i za život uopšte“, rekao je Nil Džonson, direktor GM Akademije. „Neverovatno je važno da pružimo priliku mladim ljudima jer su oni ključni resurs, sa novim idejama i neograničenim potencijalom.“

Chevrolet-ovi objekti za obuku pružaju obuku za 8.500 tehničara i konsultanata prodaje. Konsultanti prodaje u Evropi imaju oko 20.000 dana obuke u maloprodaji godišnje, sa stopom od 96 posto prolaznosti kojom se maksimizira potencijal i poslodavca i pojedinca.

Chevrolet

Hyundai Elantra Coupe kao Zombie Survival Machine

Hyundai Elantra Coupe kao Zombie Survival Machine

U San Diegu se održava izložba stripova i crtanih filmova, a časopis The Walking Dead je ovu priliku iskoristio da proslavi svoje 100. izdanje, i pokuša da odgovori na pitanje kako najlakše preživeti invaziju zombija iz kultnog strip serijala Walking Dead? Jedno od rešenja je uz pomoć Hyundai Zombie Survival Machine, naravno...

Seat Leon: Prve fotografije treće generacije

Seat Leon: Prve fotografije treće generacije

Na internetu su se pojavile fotografije treće generacije modela SEAT Leon, koji će svetsku premijeru imati na jesenjem međunarodnom sajmu automobila u Parizu. Automobil krase isti stilski detalji, koje smo videli na modelima Ibiza i novoj generaciji modela Toledo...

Letnji dodaci za Chevrolet Captivu

Letnji dodaci za Chevrolet Captivu

Leto je razdoblje kad nas većina odlazi na odmor. Mi u Chevrolet-u smatramo da veliki deo užitka u godišnjem odmoru treba da bude u putovanju, a ne samo odredištu. Upravo je zato Chevrolet Captiva, kao i drugi naši modeli, opremljena raznim dodacima koje čine putovanje ugodnim i sigurnim...

Fanovi Bube na Baltičkom moru

Fanovi Bube na Baltičkom moru

Jednom godišnje, fanovi VW Bube iz cele Evrope dolaze na obalu Baltičkog mora u blizini grada Travemünde. Sa više od 2.000 posetilaca, Beetle Sunshine tura je najveće privatno okupljanje ljubitelja Bube širom sveta...

Suzuki Grand Vitara: Modernizacija za 2012. godinu

Suzuki Grand Vitara: Modernizacija za 2012. godinu

Nedugo posle predstavljanja modernizovanog modela Suzuki Jimny, stigao je i facelift većeg Grand Vitara. Ovaj japanski automobil važi za najstariji mainstream kompaktni SUV na tržištu. Predstavljeni facelift, još jedan je dokaz da se još ne bliži kraj aktuelne generacije...

Honda Summer Tour - Takmičenje i zabava na trgovima Srbije

Honda Summer Tour - Takmičenje i zabava na trgovima Srbije

Ovog leta Honda Summer tour obići će Srbiju i proširiti zabavu na trgove Pančeva, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Mladenovca, Zlatibora i Beograda... Obilazak kreće od Pančeva 14. jula, a održavaće se svake subote do kraja avgusta. U toku trajanja Honda Summer tour-a raspisana je potraga za najkreativnijim odgovorom na pitanje “Zašto Honda?”.

Unapređena verzija MX-5 stiže u Evropu na jesen

Unapređena verzija MX-5 stiže u Evropu na jesen

Nova, unapređena verzija najpopularnijeg sportskog automobila sa otvorenim krovom na svetu, Mazde MX-5, stiže iz pogona u Hirošimi u evropske salone ove jeseni. Uz poboljšane bezbednosne i vozne karakteristike, sa novim detaljima u eksterijeru i enterijeru, obe verzije modela – sa tvrdim i mekim krovom – sada su još atraktivnije.

Cipele i automobili: Rajski spoj?

Cipele i automobili: Rajski spoj?

Kolekcije cipela za ovogodišnju prolećnu sezonu su pod snažnim uticajem nedvosmislenog glamura i raskoši brzih automobila iz pedesetih godina. Odslikavajući seksepil i status i muškaraca i žena, legendarni Chevrolet Bel Air hromiranih oštrih ivica podjednako je nadahnuo kolekcije odeće i obuće u Italiji i širom sveta...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje