AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford C-MAX dostupan i sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom

Ford C-MAX dostupan i sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom

Ford Evropa će, počev od oktobra, ponuditi svoje modele C-MAX i Grand C-MAX sa jednolitarskim benzinskim motorom EcoBoost. Očekuje se da kombinacija nagrađivanog motora i popularnog, svestrano aktivnog vozila pruži efikasnost u potrošnji goriva i nivo emisije CO2 najbolje u klasi...

Fordovi kupci će imati mogućnost kupovine modela C-MAX i Grand C-MAX bilo sa verzijom od 100 ili od 125 KS 1,0-litarskog EcoBoosta, koji je nedavno proglašen Međunarodnim motorom godine 2012. Očekuje se da će Ford C-MAX sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom imati potrošnju od 5,1 l/100 km i emisiju od 117 g/km CO2, dok bi Grand C-MAX trebalo da postigne potrošnju od 5,2 l/100 km i 119 g/km CO2.

"Ljudi vole ovaj motor - on izaziva osmeh na licu kada ga vozite i neverovatno je efikasan u potrošnji goriva", kaže Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. "On je već veoma popularn na novom Focusu, tako da ima mnogo smisla da bude ponuđen u modelima C-MAX i Grand C-MAX što je pre moguće."

Ford je prodao više od 200.000 C-MAX i Grand C-MAX automobila u Evropi od kako je 2010. uvedena nova verzija; sa druga dva modela ove godine gradi Fordov najveći udeo u segmentu kompaktih vozila za više aktivnosti od kako je originalni C-MAX ušao u prodaju 2003.

Trocilindrični 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor ima turbo punjenje, direktno ubrizgavanje goriva i varijabilno vreme otvaranja i usisniuh i izduvnih ventila, što mu omogućava da isporuči snagu većeg motora, a sa ekonomičnom potrošnjom goriva kao manja jedinica. Proizvodi se u Fordovim pogonima za motore u Kelnu, u Nemačkoj, i Krajovi /Craiova/ u Rumuniji.

Ford C-MAX dostupan i sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom

Više od 4.700 kupaca širom Evrope se opredelilo za Focus sa 1,0-litarskim EcoBoost u prvom punom mesecu prodaje tako opremljenog automobila i čini oko jedne četvrtine od prodaje ovog modela na 19 Fordovih tradicionalnih evropskih tržišta.

Ford predviđa da će do 2015. više od polovine vozila koje proizvodi u Evropi za naš kontinent biti pokretano EcoBoost motorom, koji je takođe dostupan u verzijama od 1,6 i 2,0 litra.

Usavršeni modeli C-MAX i Grand C-MAX će ponuditi SYNC sistem povezivanja u automobilu sa funkcijom pozivanja hitne pomoći i napredne tehnologije za pomoć vozaču, uključujući aktivno kočenje-zaustavljanje u gradskoj vožnji (Active City Stop), pomoć u zadržavanju trake (Lane Keeping Aid), upozorenje za napuštanje trake (Lane Departure Warning), automatsko isključivanje dugog svetla (Auto High Beam), upozorenje vozaču (Driver Alert) i prepoznavanje saobraćajnih znakova (Traffic Sign Recognition).

Kupci će takođe moći da se odluče i za sistem upozoravanja o „mrtvom“ uglu (Blind Spot Information Sistem -BLIS), kao i za opcije električno otvaranih zadnjih vrata i novu elegantnu boju sa visoko ispoliranim sjajem. Sve verzije Fordovih modela C-MAX i Grand C-MAX za evropske kupce se proizvode u Fordovoj fabrici u Valensiji, u Španiji.

Grand Motors

Nova Mazda6: Nove fotografije i informacije

Nova Mazda6: Nove fotografije i informacije

Nova Mazda6 počeće da se prodaje u prvom kvartalu 2013. godine. Serijski automobil javnosti će biti prvi put prikazan 29. avgusta na ovogodišnjem Moscow Motor Show, a ne u Parizu, kao što se ranije pretpostavljalo. Pred nama su nove fotografije nove "šestice"...

Opel ponovo u Ligi šampiona

Opel ponovo u Ligi šampiona

Adam Opel AG proširuje svoje sponzorske aktivnosti u nemačkoj Bundesligi. Nakon što je krajem juna potpisao partnerstva sa klubovima Bundeslige, Fortunom Dizeldorf, Bajer 04 Leverkuzenom, SC Frajburgom i FSV Majncom 05, nemački šampion i tim koji igra i u Ligi šampiona, Borusija Dortmund, postala je najnoviji ekskluzivni fudbalski partner.

Francuska predstavila plan za podršku automobilskom sektoru

Francuska predstavila plan za podršku automobilskom sektoru

Francuska vlada predstavila je predlog novih mera za podršku tamošnjem automobilskom sektoru. Nove mere su mnogo manje ambiciozne od onih iz 2008. i 2009. godine, kada je nekoliko država u Evropi pomoglo automobilsku industriju, pogođenu finansijskom i ekonomskom krizom...

Ford smanjio potrošnju energije u odnosu na 2006. godinu za 22%

Ford smanjio potrošnju energije u odnosu na 2006. godinu za 22%

Kompanija Ford u svom godišnjem izveštaju nas informiše o tome, da je u proteklih šest godina uspela da smanji količinu energije potrebnu za proizvodnju jednog automobila za 22 procenta. Do 2016. godine, Ford planira da smanji energiju potrebnu za proizvodnju automobila za dodatnih 25 procenata...

Novi Kia Carens premijerno na pariskom salonu

Novi Kia Carens premijerno na pariskom salonu

Kijin potpuno novi Carens, kompaktni movolumen, premijerno će se prikazati u Parizu na Motor Showu 27. septembra ove godine. Novi Carens karakterišu potpuno novi dizajn, niža linija krova, produženo međuosovinsko rastojanje, veći točkovi (do 18”) i hromirani ukrasi, a sve skupa trebalo bi predstavljati Kijinu “dinamičnu prostranost”.

Chevrolet zvanični automobilski partner fudbalskog kluba Liverpul

Chevrolet zvanični automobilski partner fudbalskog kluba Liverpul

Chevrolet je objavio danas da ulazi u četvorogodišnje partnerstvo sa fudbalskim klubom Liverpul kako bi postao njegov zvanični automobilski partner. Partnerstvo će trajati do kraja Premijer lige u sezoni 2015/16. i evropskih kampanja, a obuhvata isticanje brenda na domaćem stadionu Liverpula Enfild...

Nova Mazda6 - Prva zvanična fotografija

Nova Mazda6 - Prva zvanična fotografija

Posle objavljivanja četiri videa, na kojima se nova Mazda6 više skriva nego otkriva, japanska kompanija je konačno objavila prvu zvaničnu fotografiju. Ali, veći deo nove "šestice" i dalje se drži u tajnosti. Objavljena je samo jedna fotografija, bez dodatnih informacija...

Novi SEAT Leon - Stiže karavan i verzija sa troja vrata

Novi SEAT Leon - Stiže karavan i verzija sa troja vrata

Pre nekoliko dana, imali smo priliku da vidimo izgled nove generacije modela SEAT Leon, koji će svetsku premijeru imati na jesenjem sajmu automobila u Parizu. Treća generacija modela Leon biće dostupna u tri karoserijske verzije. Posle predstavljanja modela sa petora vrata, uslediće trovratna i karavan karoserijske verzije...

Devojčica iz Srbije je jedan od finalista Toyota Dream Car takmičenja

Devojčica iz Srbije je jedan od finalista Toyota Dream Car takmičenja

Nakon primljenih 620.000 umetničkih radova iz 70 zemalja celog sveta, 6. Toyota Dream Car takmičenje je završeno. TMC je dodelila tri zlatne, šest srebrnih, devet bronzanih i jednu nagradu predsednika Toyode. Sa ponosom ističemo da je devojčica Vukica Stanojević iz Sokobanje jedan od finalista takmičenja u kategoriji od 10-12 godina.

Renault Symbioz
Slika nedelje