AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

Nekoliko meseci nakon predstavljanja modernizovanog modela Renault Twingo za 2012. godinu, stiže i njegova vrhunska verzija iz divizije Renault Sport. Promene dizajna su "kozmetičke", a tehnika je, takođe, prošla vez značajnijih promena. Proces "zatezanja bora" je prošao i Twingo RS Gordini...

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

Izgled automobila sledi sve promene, koje karakterišu modernizovani Twingo u standardnom izdanju. Umesto jednostavnih i "funkcionalnih" linija, najmanji Renault je dobio novu masku hladnjaka sa velikim logom i dva para svetlosnih grupa. Naravno, tu je i prepoznatljiv branik, koji podseća na "nos" F1 bolida, sa jasno istaknutim logom RS. Francuska kompanija ističe, da je cilj dizajnera bio isticanje zabavnog i "prijateljskog" karaktera ovog automobila.

Izgled zadnjeg dela automobila definiše novi branik sa difuzorom, i sportski dizajnirana cev izduvnog sistema, a novina je i spojler instaliran na vrh vrata prtljažnika. Početkom maja meseca, kupci će moći da dobiju Twingo RS u novoj žutoj boji Sirius. Twingo RS ćemo prepoznati i pi sivim kućištima spoljnih retrovizora, kao i po atraktivnim felnama prečnika 16 inča (Emotion), u čijem centralnom delu je istaknut logo RS.

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

U enterijeru pronalazimo novi sportski volan, sedišta i instrument tablu sa žutim detaljima (kod verzije Gordini u plavoj boji), a oblast oko klimatizacije i komandi radio uređaja je izvedena u crnoj boji. Vrh obruča volana i delovi sedišta su bele boje.

Pod haubom ostaje benzinski atmosferski agregat 1.6 16V, koji razvija maksimalnu snagu od 98 kW pri 6.750 o/min i maksimalni obrtni moment od 160 Nm pri 4.400 o/min. Motor je uparen sa petostepeni manuelnim menjačem, a potrošnja goriva u kombinovanom režimu vožnje iznosi 6,5 l/100 km. Emisija CO2 iznosi 150 grana po pređenom kilometru.

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

Za zaustavljanje se brinu kočioni diskovi prečnika 280 mm napred i 240 mm pozadi. Deo standardne opreme predstavlja sportski podešeno oslanjanje, a uz doplatu za verziju Cup, dobija se automobil niži za dodatna 4 milimetra. Model Renault Twingo RS Gordini moguće je dobiti u jednoj od četiri ponuđene boje karoserije. Pored tradicionalne plave Malte, kupac može izabrati belu Glacier, crnu boju Pearlescent, ili crvenu Vif. Detalji u enterijeru mogu biti plave ili nove sive boje, a crne felne sa dijamantskim efektom su prečnika 17 inča.

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

"Nabildovani" Twingo RS u prodaji će biti na 20 tržišta. Francuski kupci će moći da ga poruče od 20. februara 2012. godine, a njegova cena na tamošnjem tržištu iznosi od 16.900 evra. Za verzju Twingo RS Gordini treba izdvojiti 18.100 evra.

Podsetimo, model Twingo RS je počeo da se prodaje od septembra 2008. godine, i od tada je prodato više od 10.000 primeraka ovog atraktivnog "mališana".

Renault Twingo RS: Nov dizajn i za gradskog sportistu

Automagazin.rs

Volkswagen Polo je broj 1 u Zapadnoj Evropi

Volkswagen Polo je broj 1 u Zapadnoj Evropi

Sa 11 miliona prodatih vozila do sada, VW Polo postavlja standarde u svom segmentu već 37 godina. Ovaj uspeh se nastavio u 2011. godini: u celoj Evropi kompaktni Volkswagen osvaja prvu poziciju u svom segmentu, na osnovu broja novih registracija...

Toyota Prius Plug-In Hybrid u Evropi troši samo 2,1 l/100 km

Toyota Prius Plug-In Hybrid u Evropi troši samo 2,1 l/100 km

Prvi serijski plug-in hibrid marke Toyota, uskoro stiže na evropsko tržište, a japanska kompanija je objavila parametre ovog modela, koji je najmlađi predstavnik porodice Prius. Automobil u evropskom kombinovanom ciklusu vožnje troši 2,1 litar goriva na 100 pređenih kilometara i emituje 49 grama po kilometru CO2...

Koliko košta kaciga Ayrtona Senne?

Koliko košta kaciga Ayrtona Senne?

Proteklog vikenda su padali rekordi na aukciji, koju je organizovala kompanija Silverstone Auctions. U ponudi su dominirala starovremenska takmičarska vozila, a prodato je 77 automobila. Pored toga, ponuduđeni su i automobilski predmeti za kolekcionare. Novi vlasnici su na aukciji potrošili oko 1,7 miliona funti...

Kia predstavila novu prestižnu limuzinu K9

Kia predstavila novu prestižnu limuzinu K9

Kia je danas pokazala prve zvanične fotografije svoje nove prestižne limuzine, čija prodaja uskoro počinje na domaćem južnokorejskom tržištu. Iako su model nedavno u obliku crteža predstavili sa kodnim imenom ‘KH’, iz kompanije javljaju da će se na domaćem tržištu zvati ‘K9,’ dok ime za ostala tržišta i sam datum početka prodaje još nisu poznati.

Zbogom, Mazda RX-8!

Zbogom, Mazda RX-8!

Mazda u leto tekuće godine završava proizvodnju modela RX-8, a za rastanak sa ovim nesvakidašnjim sportskim automobilom, Mazda u Srbiji je organizovala vožnju na stazi NAVAK. Ekipa novinara, među kojima je bio i test vozač Automagazin portala i višestruki državni reli šampion, Vladan Petrović, juče su imali priliku da isprate u istoriju ovaj "egzotičan", ali zabavan i kvalitetan automobil...

Akcija SIT & DRIVE – MINI sa 0% učešća

Akcija SIT & DRIVE – MINI sa 0% učešća

Delta Motors je omogućio svim ljubiteljima MINI automobila da sa 0% učešća i plaćanjem samo troškova obrade odamah preuzmu svoj MINI automobil. Za sve koji žele da voze jedan od Cabrio, Countryman, One ili Hatch modela, Delta Motors je pripremio specijalne uslove finansiranja...

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Novi modeli, uzbudljivi koncepti i inovacije u oblasti info-zabave su odlike Chevrolet-ovog prisustva na 82. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji će biti otvoren za javnost 8. marta 2012. Glavna atrakcija na štandu Chevrolet-a u hali 1 je Cruze station wagon (Cruze karavan) koji će imati svoju svetsku premijeru.

Audi S1 Hoonitron Concept
Slika nedelje