AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet podstiče potencijal u sledećoj generaciji

Chevrolet podstiče potencijal u sledećoj generaciji

Chevrolet-ova nova Akademija za Mlade pomaže mladim ljudima širom Evrope da naprave prvi korak na lestvici svoje karijere nudeći im specijalističku pomoć kroz profesionalnu obuku i podržavajući njihovo učenje da bi podstakla njihove potencijale...

Chevrolet i General Motors su partneri sa nacionalnim departmanima za obrazovanje i koledže – u UK, Austriji i u drugim zemljama – kako bi pomogli tinejdžerima i mladim pripravnicima da razviju praktične radne sposobnosti van učionice. Ovo je takođe i prvi put da je jedan evropski proizvođač automobila krenuo sa programom obuke 14-godišnjaka u UK.

„Širom Evrope pružamo mladim ljudima pravi početak i nudimo priliku za zaposlenje na izazovnom tržištu”, kaže Suzan Dokerti, predsednica i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe. „Chevrolet-ova Akademija nudi mladim ljudima priliku da dobiju obuku dok im istovremeno omogućava da naprave prvi korak na lestvici karijere i obezbedi im zaposlenje.”

Chevrolet nudi oruđe za uspeh

Akademija nudi priliku za profesionalnu obuku novoj generaciji mladih početnika tehničara, osoblja u post-prodaji i administraciji prodaje – do 24 godine starosti – u oblastima u kojima je nezaposlenost mladih na najvišem nivou već decenijama.

Pripravnici Chevrolet-ove Akademije za Mlade uzrasta od 14 do 16 godina ostaju u školi ili na svom random mestu i slede svoj nacionalni kurikulum učenja ali dva dana nedeljno provode u intenzivnom programu gde stiču profesionalnu obuku sa nekim od Chevrolet-ovih dilera u ulozi mentora. Dobijaju i dodatne časove iz oblasti matematike, pismenosti, informacione tehnologije i nauke koji idu uz ovaj program.

Za Rajana Loka (16) i Bredlija Birdsala (17) koji počinju punu obuku u Chevrolet-u u UK, Akademija za Mlade ne samo da je otvorila nove smerove obuke za njih već im je pomogla i da dođu do posla koji je teško naći.

„Inspirisao me je kurs za inženjera u školi nakon kog sam poželeo da potražim posao sa nepunim radnim vremenom u automobilskoj industriji koji bi mi takođe omogućio da proširim svoje obrazovanje, ali posao je zaista teško pronaći jer ima malo mogućnosti”, rekao je Rajan Lok.

„Kroz program sticanja radnog iskustva u školi upoznao sam se sa Akademijom za Mlade i počeo sam da radim sa nastavnicima i mentorima kod lokalnog zastupnika za Chevrolet i bio sam spreman da se pridružim kad završim školu”, dodao je Rajan Lok.

Pripravnici su takođe opremljeni tablet računarima koji im omogućavaju da studiraju po onlajn principu gde god da su preko ‘virtuelne’ učionice sa direktnim linkom ka vršiocem obuke u jednom od 36 Chevrolet-ovih centara za obuku u Evropi.  Ovo korisnicima omogućava da preuzimaju i razmenjuju literaturu za učenje i beleške sa drugim studentima.

„Program akademske obuke je više od samog ubacivanja novih delova u automobil”, dodao je Bredli Birdsal. “Možemo steći nacionalno priznate kvalifikacije i takođe ići na posao sa ljudima koji su isto tako posvećeni i koji ne samo da prenose svoje znanje na nas već nas i podržavaju kroz kurs, savetujući nas o ciljevima u budućoj karijeri i pružajući nam pomoć dok prolazimo kroz specijalističku obuku za neke od poslova u Chevrolet-u.“

Chevrolet podstiče potencijal u sledećoj generaciji

Odskočni kamen za mlade ljude

Oni koji završe Akademiju mogu nastaviti trogodišnji program kompletne obuke gde stiču stručne i u ovoj oblasti industrije priznate kvalifikacije kao tehničari Chevrolet-a za delove i usluge ili kao tehničari za limariju.

Kada steknu kvalifikacije, učenici u UK i Italiji mogu biti predloženi od strane dilera, menadžera usluga i timova u post-prodaji da završe za Tehničara godine (UK) i dvogodišnji „Tech Challlenge“ (Italija) gde obuka i strast ka poslu u servisu za kupce mogu da pruže priliku za posao u Chevrolet-ovom visoko obučenom RML timu na Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Učeći kako da uspostave dijagnozu, poprave i isprave eventualne kvarove ili operativne probleme na bilo kom vozilu, obučeni svršeni studenti se dodeljuju predstavništvu Chevrolet-a u svom regionu ili mogu ostati za kompletnu edukaciju ili u školi ili na koledžu.

„Nezaposlenost među mladima je ozbiljan problem, a mi se staramo da mladi ljudi koji se pridruže Chevrolet-u steknu veštine koje su im potrebne ne samo zbog svoje karijere već i za život uopšte“, rekao je Nil Džonson, direktor GM Akademije. „Neverovatno je važno da pružimo priliku mladim ljudima jer su oni ključni resurs, sa novim idejama i neograničenim potencijalom.“

Chevrolet-ovi objekti za obuku pružaju obuku za 8.500 tehničara i konsultanata prodaje. Konsultanti prodaje u Evropi imaju oko 20.000 dana obuke u maloprodaji godišnje, sa stopom od 96 posto prolaznosti kojom se maksimizira potencijal i poslodavca i pojedinca.

Chevrolet

BMW X3 Paket za uživanje

BMW X3 Paket za uživanje

Delta Motors je pripremio specijalnu ponudu za BMW X3 model po ceni od 43.990 eura. Ponuda je ograničena i traje dok ima zaliha. Hiljade kilometara čekaju samo na vas! Sa maksimalnom snagom od 135 kW(184KS), BMW X3   Xdrive 20d omogućava čisto uživanje u vožnji...

Video: Anastacia peva u Škodi Citigo

Video: Anastacia peva u Škodi Citigo

Američka pevečica Anastacia započela je saradnju sa kompanijom iz Mlade Boleslave, i zajedno sa automobilom Citigo je zvezda nove reklamne kampanje za najmanji model u aktuelnoj ponudi kompanije Škoda. Pred nama su prve reklame...

Mercedes-Benz: zlatna flota za festival u Kanu

Mercedes-Benz: zlatna flota za festival u Kanu

Od 16. do 27. maja, u Francuskoj se održava 65. Međunarodni filmski festival u Kanu. Tamo će biti predstavljeno devedeset igranih filmova, od kojih će 22 filma biti "u igri" za osvajanje Zlatne palme. Mercedes-Benz jepartner festivala...

 

Majski dan otvorenih vrata u Toyota Centru Beograd!

Majski dan otvorenih vrata u Toyota Centru Beograd!

Posetite Toyota Centar Beograd u subotu, 26. maja, od 10 do 14h — u ponudi su dve fantastične pogodnosti! Staro za novo — ukoliko se ovog dana odlučite da zamenite (ili poručite, odnosno rezervišete) svoj stari za novi automobil poklanjamo vam prvi servis!

Volkswagen nudi novi asortiman delova za vozila od pete godine starosti

Volkswagen nudi novi asortiman delova za vozila od pete godine starosti

Volkswagen AG je napravio novu liniju rezervnih delova pod nazivom „Economy delovi“. Ovi rezervni delovi namenjeni su vozilima od pete godine starosti. Economy delovi se uglavnom prodaju u paketima zajedno sa uslugom ugradnje koja je takođe prilagođena starosti vozila ili je njihova ugradnja besplatna kao npr. kod akumulatora ili metlica brisača.

Četiri Webby nagrade za web sajt Volkswagen Buba

Četiri Webby nagrade za web sajt Volkswagen Buba

Brend Volkswagen je dobio ukupno četiri najprestižnije nagrade u online industriji za web sajt Buba za 21. vek i to za najbolji automobilski web sajt, najbolju navigaciju i strukturu, kao i za najbolji vizuelni dizajn i funkcije...

BMW X6 2023
Slika nedelje